۰۳ آبان ۱۴۰۵ ۱۲:۰۸
شنبه ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۵
کد خبر: ۶۳۴۶۸

پریگوژین در روسیه چه می‌کند؟ آیا این یک کودتاست؟

پریگوژین می‌گوید نسبت دادن کودتای نظامی حرف مفت است. اما آنچه که به عنوان یک درگیری بی‌معنا بر سر عدم تامین تجهیزات و مهمات کافی ارتش برای گروه نیرو‌های مزدور آغاز شد، حالا به چالشی مستقیم میان دو مرد مسئول پیگیری امور جنگ، سرگئی شویگو، وزیر دفاع و والری گراسیموف رئیس نیرو‌های مسلح روسیه تبدیل شده است. تا کنون این یک کودتا به نظر نمی‌رسد، چراکه هیچ تلاشی برای گرفتن قدرت از دولت وجود نداشته است. اما این حرکت تلاشی برای برکناری نظامیان ارشد روسیه و در نتیجه چالشی برای قدرت رئیس جمهور روسیه است.

پریگوژین که حالا یکی از مهم‌ترین چهره‌ها در روسیه شده می‌گوید هدفش «کودتای نظامی نیست بلکه کارزاری برای عدالت» به راه انداخته است.

چه اتفاقی افتاده؟

ماه‌هاست که پریگوژین نقشی حیاتی در یورش نظامی روسیه به اوکراین ایفا کرده است، هزاران سرباز را برای گروه مزدور خود به نام واگنر به‌ویژه از زندان‌های روسیه به خدمت گرفته است.

او مدت‌هاست که با فرماندهان نظامی روسیه که جنگ را مدیریت می‌کنند، درگیری آشکاری داشته که حالا تبدیل به یک شورش شده است.

نیروهای واگنر از شرق اوکراین به شهر بزرگ روستوف-نا-دونو در جنوب روسیه رفته‌اند و مدعی شده‌اند که کنترل تاسیسات نظامی شهر را به دست گرفته‌اند.

پوتین می‌گوید وضعیت دشواری است اما قول داده که برای دفاع از روسیه هر کاری انجام دهد.

آیا این کودتا است؟

پریگوژین می‌گوید نسبت دادن کودتای نظامی حرف مفت است.

اما آنچه که به عنوان یک درگیری بی‌معنا بر سر عدم تامین تجهیزات و مهمات کافی ارتش برای گروه نیروهای مزدور آغاز شد، حالا به چالشی مستقیم میان دو مرد مسئول پیگیری امور جنگ، سرگئی شویگو، وزیر دفاع و والری گراسیموف رئیس نیروهای مسلح روسیه تبدیل شده است.

تا کنون این یک کودتا به نظر نمی‌رسد، چراکه هیچ تلاشی برای گرفتن قدرت از دولت وجود نداشته است. اما این حرکت تلاشی برای برکناری نظامیان ارشد روسیه و در نتیجه چالشی برای قدرت رئیس جمهور روسیه است.

تمام منطقه مسکو تحت «نظارت ویژه عملیات ضد تروریستی» در حالت آماده باش قرار گرفته و رویدادهای مهم لغو شده‌اند.

پریگوژین ادعا کرد: ما ۲۵ هزار نیرو داریم. و گفته است «هر کس می‌خواهد، به ما بپیوندد.» این اگرچه تهدیدی کافی برای رئیس جمهور نیست، بلکه چالشی در رهبری نظامی است.

به نظر می‌رسد پریگوژین با انتقال نیروهایش از مرز به روستوف، مقر نظامی اداره جنگ را محاصره کرده است و ادعا می کند که وزیر و رئیس ستاد ارتش هر دو گریخته‌اند.

چگونه کار به اینجا کشید؟

پریگوژین از متحدان قدیمی و نزدیک ولادیمیر پوتین بوده است و در دوره او ابتدا به عنوان یک تاجر ثروتمند و بعد یک رئیس نیروهای مزدور رشد کرده است.

شمار زیادی از جنگجویان واگنر او در نبردی خونین برای تصرف باخموت در شرق اوکراین کشته شدند که ماه‌ها طول کشید و هرگز به طور کامل انجام نشد. پریگوژین سران ارتش روسیه را به خاطر کمبود مهمات مقصر دانسته و با نشر ویدیوهایی در رسانه‌های اجتماعی که فحش‌های رکیک می‌داد ناکامی‌ها و شکست‌‌های ارتش روسیه در اوکراین را افشا می‌کرد.

او هرگز مستقیماً خشم خود را متوجه رئیس جمهور روسیه نکرده است، اما اشاره‌های کنایه آمیز او به آنچه که «پدربزرگ شاد» می‌خواند به طور گسترده‌ای انتقاد غیرمستقیم از پوتین تلقی شد. ماه گذشته او پرسید که روسیه چگونه می‌تواند برنده شود اگر روشن شود که «این پدربزرگ یک احمق کامل است».

بعد در ۲۳ ژوئن، در صحبتی طولانی خطاب به روس‌ها گفت تمام توجیه جنگ از سوی آنها یک دروغ بوده است و صرفاً بهانه‌ «گروه کوچک منفور» برای تبلیغ خود و فریب افکار عمومی و رئیس جمهور است.

از آن زمان تحولات، گام سریعی به خود گرفت.

پریگوژین ارتش روسیه را به گلوله باران مرگبار نیروهایش در اوکراین متهم کرد، اما ارتش این موضوع را رد کرد و او نتوانست شواهدی که اغلب از آن حرف می‌زند را ارائه دهد.

او اواخر روز جمعه اعلام کرد که «کارزاری برای عدالت» در راه است. نیروی ۲۵ هزار نفری او فقط یک «ذخیره تاکتیکی» است و کل ارتش و تمام کشور ذخیره استراتژیک آنها خواهند بود.

ژنرال سرگئی سوروویکین، معاون فرمانده نیروهای روسیه در اوکراین، از او خواست که عقب نشینی کند و تسلیم اقتدار رئیس جمهور باشد.

اما تا صبح، افراد پریگوژین به روستوف رسیده بودند و اعلام کردند که «ما در داخل مقر [نظامی] هستیم.»
این لحظه‌ای جدی برای پوتین و روسیه است

اگرچه یک چالش مستقیم برای جنگ روسیه در اوکراین یا رهبری رئیس جمهور نیست، اما برای رهبر روسیه به اندازه کافی جدی است که یک سخنرانی تلویزیونی پنج دقیقه‌ای مصمم و سازش ناپذیر ارائه کرد.

پریگوژین نه تنها تهدید کرده است که در روستوف اردو می‌زند، بلکه اگر خواسته‌های نظامی او برآورده نشوند، به سمت مسکو حرکت خواهد کرد.

او تا حالا فقط برای افزایش تدارکات تسلیحاتی با سران نظامی درگیر بوده است، حالا خودش ادعای رهبری کرده است.

پریگوژین از حمایت عمومی قابل توجهی در روسیه برخوردار است و حتی اگر چالش او خنثی شود، برای ارتشی که به مزدوران خود در اوکراین متکی است، حداقل لحظه‌ای بحرانی را رقم زده است.

اما این یک لحظه تعیین کننده برای رهبری پوتین و زنگ بیدارباش برای روس‌هاست. هنوز زود است که بگوییم چگونه به پایان خواهد رسید.

 

منبع خبر : bbc
منبع: bbc
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری جنگ بی‌پایان؛ ترومای قدرت و پیامد‌های بن‌بست امنیتی در کارنامه نتانیاهو
انتخابات اسرائیل اهمیت دارد و این تنها مسئله اسرائیلی‌ها نیست
حامیان ناراضی نتانیاهو، هدف اصلی کارزار انتخاباتی اسرائیل
چمران: قصور شهرداری درباره درختان چیتگر را رها نمی‌کنیم
وزیر امور خارجه در آیین گشایش موزه شهید خرازی: عقلانیت توأم با تعهد انقلابی، ویژگی بارز دیپلمات فقید بود
پدر علم هیدروژئولوژی ایران: ال‌نینو عامل سیل‌های سراسری نیست
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
سمیه گلپور: تاوان مماشات با وزیر کار از جیب کارگر و بازنشسته پرداخت می‌شود | هیأت رییسه مجلس استیضاح میدری را وتو می‌کند؟!
کوه کلنگ در چند قدمی سکونتگاه‌ها| ساکنان اطراف نطنز از خطر احتمالی چه می‌دانند؟
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
پیشنهاد سردبیر
زندگی