۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۱۴
شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰
کد خبر: ۶۳۹۳۰

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: در سیاست خارجی به بن‌بست رسیده‌ایم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: در سیاست خارجی به بن‌بست رسیده‌ایم
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس می گوید سیاست خارجی ما گرفتار تابو‌های مختلف است. از جمله تابوی عدم مذاکره با آمریکا، تابوی ادعا هدایت فرهنگی تمام دنیا و.. برخی نهاد‌ها در خارج از کشور خود را مسئول مسلمان سازی مردم در دنیا معرفی می‌کنند و الان نیز برخی معتقدند حجاب را باید در آمریکا و اروپا پیش ببریم. در حالیکه در مورد مسائل اساسی کشور با ناکامی مواجه‌اند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس می گوید سیاست خارجی ما گرفتار تابو‌های مختلف است. از جمله تابوی عدم مذاکره با آمریکا، تابوی ادعا هدایت فرهنگی تمام دنیا و.. برخی نهاد‌ها در خارج از کشور خود را مسئول مسلمان سازی مردم در دنیا معرفی می‌کنند و الان نیز برخی معتقدند حجاب را باید در آمریکا و اروپا پیش ببریم. در حالیکه در مورد مسائل اساسی کشور با ناکامی مواجه‌اند. 

 

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده پیشین مجلس، درباره راهکار عبور از بن‌بست‌های سیاست خارجی گفت: من معتقدم که ساز و کار سیاست خارجی یک ساختار قانونی دارد و آن بازگشت به سند چشم انداز ۲۰ ساله است. در این سند دولت موظف است به شکلی عمل کند که در افق ۱۴۰۴ ایران به قدرت یک منطقه در ابعاد مختلف تبدیل شود. منتهی یک شرط وجود دارد. با تعامل سازنده با دنیا می‌توانیم به اهداف این سند برسیم؛ لذا ساز و کار‌های عبور از بن بست سیاست خارجی، بازگشت به این حکم و اجرای آن است.

فلاحت پیشه ادامه داد: متاسفانه در طول بیست سال گذشته نه تنها به این حکم به خوبی عمل نشده بلکه در خیلی از موارد عکس آن عمل شده است. من فکر می‌کنم کسانیکه این سند را تبیین کرده اند؛ تعامل سازنده با دنیا را بر اساس الگو مسالمت آمیز چین در دهه ۶۰ میلادی درنظر گرفته‌اند. اما به هیچ وجه به خوبی چینی‌ها عمل نشد. بر اساس این الگو هر چه منافع ملی کشور اقتضا می‌کند باید بر آن اساس عمل شود. به طور مشخص در حوزه‌های منافع مشترک از حوزه‌های چالش سیاسی و ایدئولوژیک دور شود، اما این کار صورت نگرفت و نتیجه این است که ما در سیاست خارجی درگیر بن‌بست هستیم و با هیچ کشوری به اندازه ایران تاوان تنش زا را نداده است. وقتی در سیاست خارجی تنش وجود داشته باشد در داخل نیز تنش شکل می‌گیرد.

او افزود: متاسفانه در ایران، علت شکست قوانین فرادستی توسعه این است که قوانین فوق نتوانستند تابو‌شکن باشند. سیاست خارجی ما گرفتار تابو‌های مختلف است. از جمله تابوی عدم مذاکره با آمریکا، تابوی ادعا هدایت فرهنگی تمام دنیا و.. که هر کدام بخشی از این مشکل هستند. مثلا برخی نهاد‌ها در خارج از کشور خود را مسئول مسلمان سازی مردم در دنیا معرفی می‌کنند و الان نیز برخی معتقدند حجاب را باید در آمریکا و اروپا پیش ببریم. در حالیکه در مورد مسائل اساسی کشور با ناکامی مواجه‌اند. در سیاست خارجی باید از آسمان به زمین آمد و یک نگاه واقع گرایانه در سیاست خارجی حاکم شود. در نهایت باید به یک سری تابو‌ها پایان داد.

نماینده پیشین مجلس، درباره برجام اظهار داشت: ایران همه طرف‌های برجام را خودش ساخت و منابع برجامی ایران قربانی منافع واسطه‌ها شده است. یک زمان روسیه منافع برجامی ایران را فدای سیاست اوکراین کرد الان هم اتحادیه اروپا در مقابل مذاکرات و تفاهم ایران و امریکا موضع می‌گیرد. در صورتیکه اگر از ابتدا ایران به طور مستقیم با آمریکا صحبت می‌کرد این واسطه‌ها ساخته نمی‌شد که هر کدام به گونه‌ای بهره ببرند و چین هم از تخفیف‌های وحشتناک نفتی استفاده کند؛ لذا لازمه سیاست خارجی، واقع گرایی است. تخصصی شدن سیاست خارجی بحث مهمی است که جدی گرفته نمی‌شود. هیچ کشوری در زمینه سیاست‌خارجی مواضع مختلف مانند ما ندارد.

فلاحت‌پیشه درباره استفاده کاسبان تحریم از شرایط فعلی و مقاومت در برابر تغییر وضعیت در سیاست خارجی گفت: موضوع سوءاستفاده کاسب کارانه در اهداف سیاست خارجی است. برخی تحریم را مقدس کرده‌اند و فارغ از اینکه خودشان کسابان تحریم هستند، با قدسی کردن یک سری مسائل و سیاست خارجی خودشان بهره می‌برند. مثلا بسیاری از فرصت‌های تجاری و اقتصادی که می‌شد نصیب ملت ایران شود نصیب کاسبان تحریم شده است. همان‌هایی که سودشان در تداوم تنش است. باید تعارض منافع را در سایست خارجی از بین برد و کثیف‌ترین تعارض در این بین میان کاسبان تحریم و منافع مردم است.

 

منبع خبر : انتخاب
منبع: انتخاب
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی