۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۵۳
پنجشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰
کد خبر: ۶۴۱۷۹

آخرین سفیر ایران در شوروی: روس‌ها منافع خودشان را در نظر می‌گیرند

آخرین سفیر ایران در شوروی: روس‌ها منافع خودشان را در نظر می‌گیرند
نعمت‌الله ایزدی، آخرین سفیر ایران در شوروی می گوید ما فکر می‌کنیم روس‌ها همه جانبه پشت ما ایستاده اند، اما اینطور نیست. آن‌ها منافع خود را در نظر می‌گیرند همانطور که ما هم باید منافع خود را در نظر بگیریم. روسیه نباید خیال اش راحت باشد که ما تحت هر شرایطی این روابط را با آن‌ها حفظ می‌کنیم. راه حل این است که ما توازن قوا داشته باشیم.

نعمت‌الله ایزدی، آخرین سفیر ایران در شوروی، درباره بیانیه اخیر روس‌ها و اعراب در رابطه با جزایر سه گانه گفت: این اجلاس ظاهرا ششمین اجلاس است و از یازده سال پیش به صورت رسمی برگزار شده است. یعنی اتفاق تازه‌ای رخ نداده است. تقریبا هم در تمام ادوار چنین موضع‌گیری وجود داشته است. اساسا روسیه از زمان فروپاشی و بعد از فروپاشی هم این موضع‌گیری را شروع کرد. زمانیکه این ساز و کار هم وجود نداشت چنین مواضعی داشتند.

ایزدی ادامه داد: سال ۷۱ وزیر خارجه روسیه وقتی که به امارات سفر کرد، در همانجا هم چنین موضع‌گیری را داشت. این نظرات اصلا جدید نیست. وقتی ساز و کار ارتباط روسیه و اعراب مطرح شد این بحث روی میز بوده است. روس‌ها معتقدند این موضوع یک اختلاف است حتی اگر بگویید اختلافی ندارید.

وی در ادامه درباره افزود: طرف ایرانی طبیعتا به درستی می‌گوید این جزایر جز سرزمین ماست و اختلاف و مشکلی نداریم و دیگران ادعای بی جا دارند. برای چیزی که ما حق نمی‌دانیم مذاکره نمی‌کنیم. روسیه مواضع ما را می‌داند، ولی من فکر می‌کنم که منافعش در آن طرف هم ایجاب می‌کند که چنین نظراتی را مطرح کند.

ایزدی در پایان درباره موضع مناسب ایران در مقابل این اقدام گفت: ما همین موضعی که الان گرفته‌ایم و مطرح کردیم که جزایر مربوط به ماست را در تمام ادوار داشته‌ایم. ما هیچوقت موضع عملی خاصی نداشتیم و با کشور خاصی نیز برخورد تند نداشتیم. هر کسی چنین موضع گیری کند ما همین موضع گیری را خواهیم داشت.

او افزود: به نظر من آنچه که مهم است این است که ایران طبیعتا انتظارش از روسیه بیشتر از این است. روسیه ادعا می‌کند که من با شما روابط گسترده و همه جانبه و عمیق دارم و در چنین شرایطی اگر یک موضوع به این سادگی برای آن‌ها قابل فهم نباشد که به گمانم قابل فهم است، ولی منافعشان باعث می‌شود که وقتی با اعراب می‌نشینند شروع به صحبت برای راضی نگه داشتن اعراب داشته باشند. ما هم توقع بیش از حد در روابط از روس‌ها داریم؛ ما فکر می‌کنیم روس‌ها همه جانبه پشت ما ایستاده اند، اما اینطور نیست. آن‌ها منافع خود را در نظر می‌گیرند همانطور که ما هم باید منافع خود را در نظر بگیریم. روسیه نباید خیال اش راحت باشد که ما تحت هر شرایطی این روابط را با آن‌ها حفظ می‌کنیم. راه حل این است که ما توازن قوا داشته باشیم.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی