يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ 20 July 2025
جمعه ۲۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۷
کد خبر: ۶۴۲۱۸

ساکنان منطقه ملاشیه اهواز بیش از ۳۰ روز است که آب ندارند

آغاز فصل تابستان، فریاد تشنگی و بی‌آبی مردم خوزستان را بار دیگر بلند کرد.هنوز نیمه اول فصل گرم سال نگذشته که باز هم مناطقی همچون ملاشیه در شهر اهواز، روستاهای غیزانیه و برخی دیگر از روستاهای شهرستان باوی خوزستان دچار بی‌آبی شده‌اند.

ساکنان منطقه ملاشیه در اهواز می‌گویند که بیش از ۳۰ روز است که آب ندارند، برخی خیابان‌ها کاملا آب قطع است و در برخی دیگر از نقاط تنها ساعتی در شبانه روز آب وصل می‌شود.

در همین راستا، آتش‌نشانی، شهرداری و دیگر دستگاه‌های اجرایی با کامیون‌های تانکر حمل آب، اقدام به تامین آب برای مردم ساکن این منطقه کرده‌اند، که بنظر می‌رسد تنها برای مصرف آشامیدنی است و پاسخگوی نیاز مردم‌ برای دیگر مصارف نیست.

ملاشیه یکی از مناطق پر‌جمعیت اهواز است

هنوز خدمات اساسی و زیرساختی در این منطقه وجود ندارد

ملاشیه در غرب اهواز با جمعیت ۸۰ هزار نفری یکی از مناطق پر‌جمعیت اهواز است، اما هنوز خدمات اساسی و زیرساختی در این منطقه وجود ندارد و در اغلب خیابان‌ها خبری از آسفالت نیست.

از سوی دیگر برخی از روستاهای بخش غیزانیه در ۵۰کیلومتری اهواز که در خود بزرگتر‌ین میادین نفتی ایران را جا داده است، نیز دچار بی‌آبی هستند.

روستای مسلمیه و‌ روستای غدیر السبع در کنار چاه‌های متعدد نفت، بیش از ۳۵ روز است که آب در آن‌ها قطع شده است و ساکنان این روستاها هر چند روز باید منتظر تانکرهای آب بمانند تا به آب دسترسی پیدا کنند.

در روستای شعیمط دو بخش غیزانیه، وضعیت تفاوت چندانی ندارد، تاکنون آبرسانی به این روستا انجام نشده است. بسیاری روستا را ترک کرده‌اند، چرا که باید از آب کانالی که گوسفندان خود از آن مصرف می‌کنند، بخورند، یا در زمستان آب باران را جمع‌آوری و استفاده کنند.

اکنون و در گرمای شدید این وضعیت برای همسایگان چاه‌های نفت، بسیار طاقت‌فرسا شده است.

وضعیت آب‌رسانی در روستاهای شهرستان باوی استان خوزستان نیز نامناسب است. از جمله این‌ روستاها، روستای‌های حنیری یک، حنیری دو و حنیری سه هستند که آب در هر دو روز یکبار و آن‌هم به مدت سه ساعت وصل می‌شود.

این وضعیت بی‌آبی در حالی است که تاکنون پروژه آب‌رسانی غدیر با تبلیغات گسترده چندین بار افتتاح شده است و طبق آنچه اعلام شده است، مشکل آب تمام روستاهای غیزانیه حل شده است و حتی فراتر گفته شد که بحران بی‌آبی در خوزستان دیگر تکرار نخواهد شد.

پروژه آب‌رسانی غدیر از بزرگترین پروژه‌های کشور است که اعتبارات کلان به آن اختصاص داده شده است و از یک دهه گذشته عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

۱۰ سال در انتظار طرح آب‌رسانی غدیر!

پروژه طرح آب‌رسانی غدیر از ۱۰ سال گذشته با هدف انتقال آب رودخانه دز به غرب خوزستان و اهواز شروع شده است. کلان‌پروژه‌ای که در دولت‌های مختلف اعتبارات بسیاری به آن اختصاص داده شد، اما تاکنون این طرح به سرانجام نرسیده است.

حسن روحانی رییس جمهور پیشین در نخستین سفر خود به خوزستان که در نخسین‌ روزهای آغاز به کار دولت تدبیر و امید انجام شد، در بین مردم اهواز وعده داد که تا دو هفته دیگر آب غدیر به اهواز خواهد رسید.

بدون شک این وعده، امیدی در دل شهروندان اهواز ایجاد کرد که پس از سال‌ها دست از آب تصفیه‌شده برداشته و همچون مردم دیگر شهرهای کشور می‌توانند از آب سالم و قابل آشامیدنی استفاده کنند.

اما تا پایان دولت روحانی این وعده محقق نشد و مردم اهواز همچنان یا آب تصفیه شده را از فروشندگان دوره‌گرد خریداری می‌کنند یا دستگاه‌های آب تصفیه‌کن نصب کرده‌اند.

ابراهیم رییسی نیز در نخستین سفر استانی خود چنین وعده‌ای داد و حتی پیش از سفر مراسم افتتاح پروژه آب‌رسانی غدیر برگزار شد و در رسانه‌های بسیاری به صورت گسترده این مساله عنوان شد که وعده‌ نامحقق روحانی در دولت رییسی محقق شد.

اما متاسفانه با گذشت یک سال از آن همه تبلیغات گسترده هنوز آب غدیر به اهواز نرسیده است و آب آشامیدنی شهروندان این کلان‌شهر بزرگ همچنان، کیفیت پایین و نامناسبی دارد.

نکته مهم‌تر این‌که اعلام شده بود که آب غدیر به تمام روستاهای بخش غیزانیه شهرستان اهواز رسیده است، روستاهای که در سال‌های گذشته در اعتراض به بی‌آبی در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفته‌ بودند.

اما آنچه در واقعیت رخ داده است این‌که اضافه بر آن‌که آب طرح غدیر هنوز به تمام روستاهای بخش غیزانیه نرسیده است، بلکه همچنان برخی از روستاهای پایین دست این بخش از آب لوله‌کشی محروم هستند.

گرچه عملیات آب‌رسانی به روستاهای غیزانیه از سال‌‌های آخر دولت روحانی آغاز شده است و خط لوله به برخی روستاها پس از سالیان‌ دراز بدون آب رسیده است اما هنوز این عملیات به اتمام نرسیده است و تمام روستاها را پوشش نداده است.

اکنون مسئولان استانی در خصوص پروژه آب‌رسانی غدیر عنوان می‌کنند که تنها ۱۰ درصد از پروژه آب رسانی غدیر وارد مدار آب شهرستان اهواز شده است و این حجم پاسخگوی نیاز مردم نبوده است و کیفیت آب را هم بالا نمی‌برد.

 

 

منبع خبر : جماران
منبع: جماران
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی