يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ 07 September 2025
جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
کد خبر: ۶۴۹۶۴

در زمان گرمازدگی این کارها را انجام ندهید

در زمان گرمازدگی این کارها را انجام ندهید
فارس نوشت: پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه در گرمترین روزهای سال قرار داریم، از تدابیر طب ایرانی در خصوص پیشگیری و رفع گرمازدگی گفت.

مهشید چایچی، پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه در گرم‌ترین روزهای سال قرار داریم و ممکن است افراد دچار گرمازدگی شوند تأکید کرد: بهتر است تا جای ممکن کودکان، زنان باردار، سالمندان و افراد دارای بیماری خاص در ساعات اوج گرما از منزل بیرون نیایند و در صورت ضرورت از وسایل نقلیه دارای تهویه مناسب و کلاه نقاب دار استفاده نمایند و سعی کنند بیشتر از محل‌های سایه تردد کنند.

وی با اشاره به برخی علائم گرمازدگی همچون ضعف شدید و خستگی، سردرد، استفراغ و حالت تهوع، رنگ پریدگی، بالا رفتن دمای بدن، کاهش فشار خون، افزایش ضربان قلب و... گفت: شایع‌ترین علائم گرمازدگی سردرد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی با حالت تهوع و سنگینی سر همراه می‌شود و حتی ممکن است در اثر کم آبی شدید دچار اختلال حواس شود.

کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: در حالت گرمازدگی بدن نمی‌تواند گرمای اضافی خود را دفع کند در نتیجه دمای بدن افزایش می‌یابد که می‌تواند باعث آسیب به سایر اندام‌های بدن شود و شایع‌ترین علامت آن سردرد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی نیز با حالت تهوع و سنگینی سر همراه است.

چایچی تأکید کرد: در این حالت از گرفتن دوش آب خیلی سرد به دلیل ایجاد شوک ناگهانی و قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر خودداری کنید. همچنین از نوشیدن مایعات بسیار سرد پرهیز کنید، فرد گرمازده بایستی در فضای سرد قرار گیرد تا به تدریج و آهسته بدن خود را خنک کند و کم کم مایعات خنک بنوشد تا دچار معده درد نشود.

وی افزود: در برخورد با فرد گرمازده پاهای او را بالاتر از سطح بدن قرار داده و لباس‌های او را کم کنید. ماساژ دادن گونه‌ها، پیشانی و پشت گوش‌ها با روغن بنفشه بادام نیز به پیشگیری و رفع گرمازدگی کمک می‌کند. همچنین اسپری کردن گلاب بر سر و صورت و جلوی گردن یا گذاشتن پارچه آغشته به گلاب بر روی سر در رفع گرمازدگی مؤثر است.

کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: در گرمای شدید و در حالت گرمازدگی می‌توان از دوغ و شربت‌های گلاب، سکنجبین، بیدمشک، با افزودن مقداری گلاب، خاکشیر، تخم شربتی، تخم خرفه و آب لیمو ترش تازه استفاده کرد. همچنین می‌توان سکنجبین را با تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کنیم؛ البته خانم‌های باردار در مصرف تخم‌های لعاب دار احتیاط کنند.

این پزشک و متخصص طب ایرانی با تأکید بر اینکه در فصل گرما نباید از خوراکی‌های سنگین و خیلی چرب و شیرین استفاده کنیم، اظهار کرد: بهتر است در این فصل بیشتر از سوپ‌ها و غذاهای آبکی استفاده کنیم.

 

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

حمله پهپادی به سفارت روسیه در سوئد

پیش‌بینی وزش باد شدید در تهران

آزادی ۹۰۰ زندانی با ارفاقات قانونی پس از حمله اسرائیل به اوین

جزئیات دیدار عراقچی با رهبر جریان حکمت ملی عراق

۷۰ درصد ترافیک کشور در بستر VPN ردوبدل می‌شود

شاخص بازار بورس؛ یکشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۴

شائبه‌ مهندسی انتخابات نظام پزشکی وجود دارد

زمان واریز سود سهام عدالت اعلام شد

محموله گندم خریداری شده از روسیه در راه ایران است

گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ونزوئلا درباره تحرکات اخیر آمریکا در منطقه کارائیب

گزارش جنجالی وزیر بهداشت آمریکا درباره ارتباط یک بیماری با مصرف استامینوفن

درخواست نماینده قم از رئیس‌جمهور درباره سفر کیش وزیر راه: یک بار دیگر اثبات کنید که هیچ خط قرمزی جز رعایت صداقت، سلامت و حریت خودتان ندارید

ماه خونین از اتفاقات شوم خبر می‌دهد؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی