۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۲:۱۸
جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰
کد خبر: ۶۴۹۷۴

واکنش عضو خبرگان رهبری به لایحه عفاف و حجاب: مساله حجاب با جریمه حل نمی‌شود

واکنش عضو خبرگان رهبری به لایحه عفاف و حجاب: مساله حجاب با جریمه حل نمی‌شود
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به لایجه عفاف و حجاب گفت: این کارها آثار عمیق ندارد و اثر ظاهری دارد. بله، ممکن است مغازه‌دار از ترس جریمه رعایت کند، ولی آیا پایه اعتقادی با این کار درست می‌شود؟! یعنی مغازه‌دار معتقد می‌شود که با زن بی‌حجاب معامله نکند و او را در مغازه خود راه ندهد؟!

مشروح گفت و گوی  با آیت‌الله احمد بهشتی در پی می آید:

* نظر حضرتعالی درباره جریمه‌های سنگین و متعدد و پیچیده‌ای که برای بی حجابی وضع کرده‌اند چیست. 

جریمه سنگین در دراز مدت جواب نمی‌دهد یعنی موقتا ممکن است عده‌ای حساب ببرند ولی آن چیزی که لازم است بالاخره زن‌ها و جامعه گرایش پیدا کنند به مسئله حجاب اسلامی این با جریمه حل نمی‌شود.

* پس نوع برخورد با پدیده بی‌حجابی چگونه باید باشد؟

 بیشتر جنبه تربیتی دارد یعنی ما باید از روز اول این مسئله را حل می کردیم.ما که پیش دبستانی و دبستان دست خودمان است، دبیرستان و دانشگاه دست خودمان است. ما هستیم که باید در این مراکز برنامه‌ریزی صحیح تربیتی و فرهنگی داشته باشیم و این‌ها را با فرهنگ اسلام بار بیاوریم.

اگر با فرهنگ اسلام بار بیایند با مسئله حجاب مشکلی ندارند ولی کسی که با فرهنگ اسلام و روح اسلام آشنا نیست و اعتقاد آن‌چنانی با اسلام و مبانی اسلامی ندارد خب معلوم است که به حجاب هم اعتقادی ندارد.

بنابراین باید کار ریشه‌ای و کار زیربنایی انجام داد که این افراد در مسیر صحیح اسلامی قرار بگیرند. در واقع همان مسلمان بار بیایند. اگر کسی مسلمان بار بیاید در مسئله حجاب هم مشکلی ندارد ولی وقتی کسی مسلمان بار نیاد و فقط مسلمان اسمی باشد خب معلوم است که نه تنها با حجاب رابطه درستی ندارد مثلا آیا نماز می‌خواند؟ آیا روزه می‌گیرد؟ آیا به احکام دیگر اسلام پایبندی دارد؟ خب مسئله این‌جوری است.

آن‌هایی که بی‌حجاب هستند به مبانی عقیده ندارند و یا عقیده سستی دارند. ممکن است خدا را قبول داشته باشند، پیامبر را قبول داشته باشند ولی به احکام دین پایبند نیستند. چه بسا نماز هم نمی‌خواند، روزه هم نمی‌گیرد. ممکن است زیارت حضرت رضا (ع) هم برود ولی نه برای اینکه بخواهد ثوابی ببرد بلکه عادتی برایش باشد.

بنابراین باید برنامه تربیتی و اساسی و درستی باشد که از دستگاه تعلیم و تربیت ما افراد مسلمان و متدین و معتقد به اصول و فروع انسان تربیت بشوند و این کار متاسفانه طی چهل سال که از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد آن‌چنان که باید انجام نشده است. 

*جریمه کاسبان و کسبه‌ها بابت بی‌حجابی مشتریان آیا کار درستی است؟  

این کارها آثار عمیق ندارد و اثر ظاهری دارد. بله، ممکن است مغازه‌دار از ترس جریمه رعایت کند، ولی آیا پایه اعتقادی با این کار درست می‌شود؟! یعنی مغازه‌دار معتقد می‌شود که با زن بی‌حجاب معامله نکند و او را در مغازه خود راه ندهد؟! باید فکر کنیم که چه‌کار کنیم تا مغازه‌دار پایبند به اصل حجاب اسلامی باشد و واقعا مراعات بکند و با افراد بی‌حجاب برخورد بکند. تذکر بدهد، نصیحت بکند و احیانا با او معامله نکند خلاصه که باید کار زیربنایی انجام داد. اگر کار زیربنایی انجام نشده باشد، بقیه کارها اثری که باید و شاید را نخواهد گذاشت. 

*در جامعه مدرسین و یا مجلس خبرگان نسبت به این موضوع، حضرت عالی و دیگران هشدار داده‌اید؟

در جامعه مدرسین این اواخر نبودم و نمی‌دانم که بحثش شده یا نشده. در زمانی که من بودم بحثی نشده بود. در خبرگان هم ما جلسه‌ای نداشتیم و انشاالله این پنجشنبه که می‌آید جلسه داریم. ببینیم که در این جلسه صحبتی مطرح می‌شود و یا نمی‌شود. 
* خود حضرت عالی بنا دارید به این موضوع مهم بپردازید؟

بله اگر فرصتی پیش بیاد مایلم صحبت کنم. 

*اگر بخواهید صحبت کنید در چه حوزه‌ای در این باره صحبت می‌کنید. 

من اگر صحبت بکنم می‌گویم باید کار زیربنایی انجام بدهیم. کارهای روبنایی جواب می‌دهد ولی موقت. اما اگر کار زیربنایی انجام دهیم که این مسئله در جامعه ما به عنوان امر مقدسی جا بیفتد وقتی اینجور جا بیفتد آن‌وقت حتی افرادی که هم اعتقاد ندارند مجبورند بین مردم خجالت بکشند و ناچار می‌شوند که رعایت حجاب بکنند. ولی اگر این به عنوان یک ضرورت اسلام و امر مقدسی برای جامعه جا نیفتد آن‌وقت کسانی که عقیده ندارند عمل نمی‌کنند و آن‌هایی که عقیده دارند خودشان می‌دانند. 

به هرحال این باید به عنوان یک اصل مقدس اسلامی که غیرقابل تغییر است در جامعه جا بیافتد و این احتیاج به کار زیربنایی دارد. کارهای دیگر خوب است ولی اثری همیشگی و دراز مدت ندارد.

*یعنی شما این لایحه حجاب و عفاف را مفید نمی‌دانید و معتقدید که خروجی مثبتی نخواهد داشت؟

بله. خروجی موقت دارد و خروجی ریشه‌دار و عمیق ندارد چون این کار رو بنایی است؛ «خانه از پای‌بست ویران است/ خواجه در بند نقش ایوان است». ما باید این خانه را از پای‌بست درست کنیم و هرچه تلاش داریم در آن مسیر به کار بگیریم که انشاالله برای جامعه این مسئله آن‌جوری که باید و شاید راه بیافتد و به عنوان امر مقدسی همیشه در جامعه مطرح باشد. آن زمان است که اثر می‌گذارد.

مثلا شما ببینید عاشورای امام حسین(ع) به عنوان امر مقدسی جا افتاده و برای جامعه چیزی تخلف ناپذیر است یعنی تمام مردم و ممکن است کسی مسلمان و یا شیعه نباشد ولی وقتی می‌بینید این مسأله به عنوان امر مقدسی در جامعه جا افتاده دیگر کسی به خودش اجازه نمی‌دهد که شب عاشورا بیاید و جشن بگیرد و شادی کند. ما باید سعی کنیم مسأله حجاب را اینگونه در جامعه جا بیندازیم.

کما اینکه از یک‌سال گذشته تا به الان خیلی‌ها همراه نشدند و عکس العمل‌های خوبی درباره حجاب دیده نمی‌شود.

خب بله، نشان می‌دهد که ما در این مسئله موفق نبودیم بنابراین نیاز به یک تصمیم گیری جدی دارد مخصوصا روحانیت و علما و حوزه علمیه باید بشینند و برنامه ریزی بکنند. ما الان تبلیغ در جامعه را در دست داریم. ما صدا و سیما را داریم که می‌‌تواند نقش موثری داشته باشد. باید این جرائم از تمام راه‌های ممکن از صدا و سیما، آموزش و پرورش، دانشگاه، حوزه‌ها همه باید دست به دست هم دهند تا قداست این مسئله در جامعه جا بیفتد.

 

منبع خبر : جماران
منبع: جماران
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی