۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۵
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۹
کد خبر: ۶۵۴۵۳
دولت انتخابات سازمان روان‌شناسی را با ابهام فراوان برگزار کرد

خیز دولت برای تصرف یک نهاد صنفی دیگر؛ استقلال سازمان روان‌شناسی و مشاوره از بین می‌رود؟

خیز دولت برای تصرف یک نهاد صنفی دیگر؛ استقلال سازمان روان‌شناسی و مشاوره از بین می‌رود؟
انتخابات شورای مرکزی نظام روان‌شناسی و مشاوره اشکالات قانونی بسیاری داشته و دولت به بهانه‌های مختلف در فرآیندهای آن دخالت کرده است. تاجایی که حتی مجلس نیز با دولت در این زمینه اختلاف نظر دارد و به نظر می‌رسد که پیگیر برگزاری مجدد آن است.

انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور پس از وقفه‌ای سه ساله با تغییرات گسترده و ابهام‌های فراوان روز جمعه برگزار شد. انتخاباتی که رئیس سازمان روان شناسی و مشاوره آن را غیرقانونی می‌داند و پنج انجمن معتبر علمی روان‌شناسی کشور و بسیاری از اساتید برجسته و پیشکوستان این حوزه در کشور آن را تحریم کردند. چراکه انتخابات اشکالات قانونی بسیاری داشته و دولت به بهانه‌های مختلف در فرآیندهای آن دخالت کرده است. تاجایی که حتی مجلس نیز با دولت در این زمینه اختلاف نظر دارد و به نظر می‌رسد که پیگیر برگزاری مجدد آن است.

 

اما دولت چطور تلاش می‌کند تا یک نهاد ریشه‌دار صنفی را تبدیل به نهادی دولتی کند؟ این سوالی است که برای پاسخ به آن باید روند شروع دخالت دولت در انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور را مرور کرد.

 

مداخله به بهانه آیین نامه انتخابات

 

دولت ابتدا به تصویب آیین‌نامه برگزاری انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام روان‌شناسی وارد فرآیند انتخابات این سازمان شد. سازمانی که صنفی و غیردولتی و دخالت دولت در فرآیندهای آن غیرقانونی است. دولت اما در اسفند ماه سال گذشته مسئولیت برگزاری و نظارت بر انتخابات شورای مرکزی را بر عهده وزارت علوم و بهداشت گذاشت. نکته اینجاست که در همان مقطع آیین نامه تصویب شده در هیات وزیران دولت در مجلس غیرقانونی و در تضاد با بندهایی از قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی تشخیص داده شد. به همین دلیل سازمان نظام روان‌شناسی تاریخ بیستم مرداد را برای برگزاری انتخابات اعلام کرد و مداخلات دولت در این نهاد صنفی را غیرقانونی خواند. وزارت‌خانه‌های دولت اما بی‌توجه به این ابهام‌ها و اشکالات قانونی تاریخ ۲۷ مرداد را برای برگزاری انتخابات تعیین و آن را برگزار کردند.  

 

مشارکت ۷.۵ درصدی و منتخبین ۳.۵ درصدی

 

دولت انتخابات شورای مرکزی سازمان روان‌شناسی و مشاوره را در شرایطی برگزار کرد که بسیاری نتوانستند از فیلتر دو وزارت‌خانه برای شرکت در انتخابات عبور کنند. بسیاری از چهره‌ها و اساتید مطرح نیز انتخابات را تحریم کرده بودند و بنابراین حتی در صورت تشکیل شورای مرکزی با چنین انتخاباتی، آیا می‌توان برای اعضا وجاهت علمی و قانونی متصور بود؟ آن هم در شرایطی که به گفته محمد حاتمی رییس سازمان نظام روان‌شناسی از ۵۵ هزار نفری که در سراسر کشور باید در انتخابات شرکت می‌کردند فقط ۷.۵ درصد شرکت کردند. کسانی هم که رای آوردند از میان ۳.۵ درصد آرا انتخاب شدند. در حالی که دولت حتی آرای سفید را هم جزء آرای کلی حساب کرده و به همین احتمالا آمار دقیق از این میزان نیز پایین‌تر است.

 

چهره‌های پشت پرده انتخابات

 

با وجود شواهد دقیق از غیرقانونی بودن انتخابات و پایین آمدن میزان مشارکت و تحریم گسترده آن، عباس مسجدی، رییس سازمان پزشکی قانونی و رئیس هیات نظارت مرکزی انتخابات گفته که «در این انتخابات در مقایسه با چهار دوره گذشته، صددرصد افزایش آراء داشتیم تا الان که قریب به بیش از ۱۵ ساعت از اتمام فرآیند انتخابات می‌گذرد، هیچ شکایتی نداشتیم. افراد بسیار زیادی و با سلایق مختلف پای صندوق رای حضور یافتند.» اظهارنظری که دقیقا برخلاف شواهد موجود از انتخابات است. گفته می‌شود یکی از چهره‌های مطرح روان‌شناسی اسلامی در پشت پرده این انتخابات حضور پررنگ داشته است. فیلتر نامزدهای شورای مرکزی به شکل بی‌سابقه‌ای گسترده بود و فقط افراد هم‌سو و هم‌موضع در فهرست قرار گرفته‌اند. تا حدی که افرادی که پیش از این همواره در انتخابات حضور داشتند نیز یا ثبت نام نکردند یا تایید صلاحیت نشده‌اند.

 

آینده مبهم سازمان روان‌شناسی و مشاوره کشور

 

باید دید که اختلاف نظر سازمان روان‌شناسی و مجلس با دولت در برگزاری انتخابات شورای مرکزی به کجا می‌رسد و انتخابات قانونی برگزار خواهد شد یا نه. در شرایطی که دولت به شکل آشکار در این نهاد صنفی مداخله کرده و از بین بردن استقلال آن را با مدیریت انتخابات نشانه رفته است. سیاستی که البته به نظر می‌رسد فقط درباره سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره نیست و شامل دیگر نهادهای صنفی غیردولتی نیز شده است.

 

ارسال نظر
captcha
نظرات بینندگان
اکبر
-
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
0
با سلام
مطلب خلاصه و مفیدی بود اما به نظرم اینه بسیاری از ناگفته های این قضیه گفته نشده!!
انتخابات اگر چه نمی‌شود نام نهاد بلکه شبیه کودتایی به فرماندهی مسجدی و نعیمی با هر انگیزه ای بهتر بود نام می گرفت.
احمدرضا
سهم خواهی نمایندگان دولت از نظام روانشناسی
محفوظ
مشارکت افتضاح اعضادرانتخابات گذشته نشون دهنده نارضایتی از روند اجراشدست.چرااجازه نمیدید خود سازمان اموراتشو بدست بگیره.یه سال انتخابات برگذارنشد موانعشو برسی کنید نه شورای مرکزی منصوب کنید
لطفا لیست شهرهارو به تفکیک ارااخذ شده اعلام کنید
تینا
دولت ادعای مردمی سازی داره ولی عکس اون عمل میکنه.بازی قدرت دکترنعیمی ومسجدی بود.عدم مشارکت اعضا نشان از عدم تمایل به این افرادهست.انتخاباتی که حول محورژیلا اهنگرزاده وآقای فتوت پیش بره معلومه چه آشیه
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی