پرویز فتاح سرانجام بر مسند ریاست ستاد اجرایی فرمان امام نشست و حسین دهقان، جایگزین او در بنیاد مستضعفان شد. تغییری که مدتها بود زمزمههای آن پشت پرده مطرح شده بود. دهقان پیش از این از سال ۹۶ تاکنون در امور صنایع دفاعی فعالیت داشت و حالا پس از ۶ سال بار دیگر به جایگاهی اجرایی بازگشته است و از سوی دیگر فتاح نیز بار دیگر درست ۲ سال قبل از انتخابات ریاستجمهور بر مسندی جدید تکیه میزند. او در واقع جای محمد مخبر در ستاد اجرایی را گرفت و بعید نیست که به زودی دوباره برای نشستن بر صندلی او در پاستور نیز دورخیز کند. چراکه حالا بازوی اجرایی «مثلث پایداری» یک قدم دیگر پیش رفته و میتوان حدس زد که با توجه به انتخابات پیشرو در ستاد اجرایی متوقف نخواهد شد. مثلثی که سعید جلیلی و صادق محصولی دو ضلع اصلی و در سایه آن هستند و پرویز فتاح مسئولیت اجرایی آن را به عهده دارد.
پرویز فتاح با ورود به کابینه اول محمود احمدینژاد پا به سپهر سیاست گذاشت. او عضو جبهه پایداری و از نزدیکان سعید جلیلی است. فتاح پس از وزارت نیز اما بار دیگر از صحنه خارج شد و برای ۶ سال مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. جایی که یکی از اصلیترین بنگاههای اقتصادی سپاه محسوب میشود. سال ۹۴ اما درست دو سال پس از پایان دولت اول روحانی فتاح ناگهان داخل گود آمد و به ریاست کمیته امداد امام خمینی رسید. با آغاز ریاست او بر کمیته امداد فعالیتهای تبلیغاتی اوج گرفت و فتاح به عنوان مدیری حاضر در مناطق محروم معرفی میشد. با این حال سال ۹۶ گزینه اصلی ریاستجمهوری اصولگرایان از تولیت آستان قدس رضوی میآمد تا با روحانی رقابت کند.
پلههای ترقی برای فتاح سال ۹۸ یک بار دیگر طی شد تا او رییس بنیاد مستضعفان شود. اما این بار نیز تبلغیات به ثمر ننشست. فتاح با حضور در برنامهای تلویزیونی علیه حدادعادل و چند چهره نظامی موضع گرفت تا نشان دهد عزم خود را برای انتخابات ۹۸ جزم کرده است. او اما خیلی زود عقب نشست و ناچار به عذرخواهی شد و پس از آن تاحد زیادی از فضای رسانهای و تبلیغاتی در اطرافش کاسته شد. او حالا پس از چهار سال یک قدم دیگر نیز جلو آمده و به ریاست کمیته اجرایی فرمان امام رسیده است. جایی که شاید سکوی دیگر پرتاب او باشد و شاید هم نه.
در همه این سالها فتاح چهره نزدیک به جلیلی و محصولی باقی مانده است و به همین او یکی از گزینههای بالقوه برای ورود به کابینه رییسی است. او در سال ۸۸ نیز جای احمد وحیدی در بنیاد تعاون سپاه را گرفت و حالا هم ممکن است یکی از گزینههای برای وزارت کشور باشد و جایگزین وحیدی شود. فتاح حتی پیش از تشکیل کابینه به عنوان یکی از گزینههای پیشنهادی معاون اولی از سوی برخی جریانها مطرح شده بود اما در نهایت این محمد مخبر بود که در کنار رییسی قرار گرفت و از سوی دیگر عارف نوروزی به عنوان سرپرست ستاد اجرایی از سوی هیات مدیره انتخاب شد. حالا اما فتاح با نشست بر صندلی ریاست ستاد اجرایی ممکن است بار دیگر نگاهی به معاون اولی دولت نیز داشته باشد. هر چه هست شواهد نشان میدهد که مثلث پایداری به ریاست او بر کمیته امداد اکتفا نخواهد کرد.
از سوی دیگر محصولی دیگر چهره مطرح جریان پایداری و از ارکان دولت در سایه جلیلی است. او آبان ۸۷ کمی قبل از انتخابات سال ۸۸ به وزارت کشور رسید و به این ترتیب نقش اصلی را در انتخابات ریاست جمهور ایفا کرد. محصولی در دولت دوم احمدینژاد تا سال ۹۰ وزیر رفاه و تامین اجتماعی بود. درباره ثروت فعلی او تخمینها و گمانهزنیهای بسیاری شده اما خود در جلسه رای اعتماد سال ۸۴، میزان ثروتش را ۱۶۰ میلیارد تومان، معادل ۱۶۰ میلیون دلار در آن زمان اعلام کرد.
باید دید که فتاح در ستاد اجرایی فرمان امام چه خواهد کرد. نهادی که دارای شرکتهای اقتصادی و تجاری بسیاری است. انتخابات مجلس دوازدهم در پیش است و دو سال دیگر انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم برگزار خواهد شد.
این خبر تکمیل میشود
بررسی نفرات برتر کنکور ۱۴۰۳ چه میگوید
گفتوگوی فراز با مهدی ملکمحمد روانشناس:
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک