وزیر کشور بیان کرد: جمع آوری «معتادین متجاهر»، ساماندهی «کودکان کار» و راه اندازی سامانه ای برای مشاوره پیش از «طلاق» اقدامات دولت برای کاهش آسیب های اجتماعی بوده است.
احمد وحیدی درباره اقدامات دولت برای کاهش آسیبهای اجتماعی، بیان کرد: به منظور کاهش آسیب های اجتماعی اقدامات گسترده ای صورت گرفته، یک حوزه مربوط به «معتادین متجاهر» است و یکی از برنامه ها این بود که این افراد از سطح شهرها جمع شوند و برای این کار لازم بود افزایش ظرفیت داشته باشیم و این کار تا حدود خوبی صورت گرفت. بدین صورت که افزایش ظرفیت قابل توجهی داشتیم و تلاش شد که در حد بالایی این معتادین متجاهر از سطح شهر جمع شوند.
آقای وحیدی گفت: موضوع دیگر «کودکان کار» بود و برای این موضوع نیز برنامه ریزی و هدف های کمی مشخص شد، این کار هم در تهران و هم در استان ها شروع شده و این اقدام در کل کشور در دستور کار جدی است.
وی بیان کرد: موضوع دیگر مربوط به «حاشیه نشینی» است که بسیار مهم بود. دولت به حاشیه نشین ها توجه بسیاری کرد حتی شخص رییس جمهور بارها در مناطق حاشیه ای حضور پیدا کردند و برنامه های خوبی برای رفع مشکلاتی که در حوزه حاشیه نشین هاست، هم طراحی شده و هم بخشی از آن دنبال شده، به گونه ای که امروز یک حضور فعالی در سطح استانداری ها، فرمانداری ها و شهرداری ها در بخش حاشیه نشینی می بینیم و رفته رفته کارها در حال انجام است.
امیدواریم درصد قابل توجهی از مناطق حاشیه نشین و مناطقی که احیاناً در برخی از موارد دچار مشکلات حاد هستند، برطرف شود.
آقای وحیدی اضافه کرد: موضوع «طلاق» که یکی از آسیب های اجتماعی است، تحت بررسی و پیگیری قرار گرفته و مداخلات موثری برای آن پیش بینی شده است. قوه قضاییه باید یک سامانه ای را راه اندازی کند تا به کسانی که به دنبال طلاق هستند، قبل از آن از طریق این سامانه حتماً مشاوره های مناسب داده شود و تا می شود از طلاق منصرف شوند که امیداریم عزیزان قوه قضاییه این سامانه را که در دست پیگیری دارند، زودتر راه اندازی کنند.
وی درباره اقدامات وزارت کشور برای بهبود وضعیت کار و معیشت کولبران نیز گفت: برای اینکه کولبران از هر نقطه مرزی عبور نکنند و برای مرزبانان مشکلاتی ایجاد کنند و در پناه آن تخلفات جدی ضد امنیتی رخ ندهد، مرزهای مشخصی را برای آنها تعیین کردیم که کولبران می توانند در چارچوب ضوابط و از طریق این مرزهای مشخص بارهای خود را جابه جا و اقتصاد معیشتی خود را تأمین کنند.
آقای وحیدی گفت: عمدتاً مرزهای غربی کشور درگیر مبحث کولبری هستند، مرزهایی باز و مشخص هستند و هر کسی که می خواهد کار تجارت کند و تحت عنوان کولبری شناخته می شوند باید از همین مرزهای شناخته شده، فعالیت خود را انجام دهند.
ویدیو:
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با فراز تشریح کرد
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک