۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۴
چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۰
کد خبر: ۶۷۵۱۲

اگر عبارت "دولت قبل" را از دولت رئیسی بگیرند، همه طرفدارانش دچار لکنت زبان می‌شوند

اگر عبارت
هم میهن نوشت: با مرور سخنرانی‌های سه‌گانه آقای رئیسی در هنگام ارائه سه بودجه سالهای اخیرشاهد مطالبی تکراری و غیردقیق و مقایسه‌های نادرست هستیم.

این رسم نادرستی است که رشد اقتصادی خود را با یک دهه قبل مقایسه کنیم، ولی تورم را با روزی که تحویل گرفتیم!

رشد اقتصادی از همان سال۱۳۹۹ و پیش از این دولت آغاز شده بود و پس از آمدن این دولت هم تغییر چندانی در ابتدا نکرد. حتی در بهار آن سال که دولت روحانی بود به بیش از ۶درصد رسید. بنابراین، اقتصاد کشور در حال رشد بود که آقایان دولت را تحویل گرفتند.
در سخنرانی بودجه سال 1401 از بی‌ثباتی اقتصادی و تورم فزاینده صحبت کردند، همه شاهد آن بودیم که در آن سال نه‌تنها بی‌ثباتی اقتصادی حل نشد که بیشتر هم شد و تورم نیز به بالاترین ارقام خود رسید.
 
از کسری بودجه و ضرورت حذف آن و نیز مشکلات ناشی از استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی به‌عنوان خط قرمز سخن گفتند درحالی‌که هر دو به طریقی رخ داد. اولی از طریق افزایش بدهی بانک‌ها و دومی هم که کلاً در این سال رعایت نشد.
از 8 درصد رشد اقتصادی، توزیع عادلانه و اشتغال صحبت کردند که هیچ‌کدام مطابق وعده‌ها نبود و فاصله عمل با وعده‌ها نیز زیاد بود.
در سخنرانی بودجه سال 1402 سعی کردند که شعارها را کم کنند، زیرا در عمل متوجه شده بودند که آن حرف‌ها دیگر کارآیی ندارد.
امسال در سخنرانی بودجه ۱۴۰۳ نکات عجیب‌تری وجود داشت. بدون اشاره جدی به علل شکست شعار مهار تورم، به رشد اشتغال پرداخته‌اند که در شش‌ماه گذشته 850هزار شغل ایجاد شده است! این آمار وجود خارجی ندارد.
هنوز گزارش مربوط منتشر نشده است. بعلاوه باید درباره دستمزد کارگران و کارمندان توضیح می‌دادند که چرا در سال گذشته آن اندازه کمتر از نرخ تورم افزایش یافت و امسال نیز به‌رغم تورم بالا، همچنان بسیار کمتر از میزان تورم افزایش پیدا کرده است.
ایشان در ادامه سخنان خود اظهار داشت که کار هست، کارگر نیست. خُب! علت آن روشن است، دستمزدها آن اندازه پایین است که دلیلی بر کار کردن وجود ندارد. حتی این برای کارگران بسیار ساده است و نه برای افراد تحصیلکرده؛ لذا ایشان ضمن پذیرش بیکاری افراد تحصیلکرده به‌سرعت از کنار آن می‌گذرد.
 
گزاره‌های شرطی ایشان مثل اینکه اگر در افزایش سرمایه‌گذاری و بهره‌وری کنترلی صورت نگیرد، ممکن است شاهد تداوم رشد نباشیم در شأن بیان در چنین جایگاهی نیست. باید با قاطعیت و براساس برنامه اظهارنظر کنند،.
جذاب‌ترین بخش سخنان ایشان آنجا بود که گفتند: «در این دولت معتقدیم که اگر چاله‌ای در مسیر مشاهده کردیم باید چاره کنیم و اگر مسئله‌ای دیدیم باید حل مسئله کنیم نه اینکه بگوییم دولت قبل چنین بود و دولت قبل چنان بود!» روشن است که اگر «دولت قبل» را از این دولت بگیرند احتمالاً عموم طرفداران‌شان دچار لکنت زبان خواهند شد.
 
جالب‌ترین بخش سخنان این بود که؛ نظام پرداخت‌ها به معلمان، کارگران و کارمندان باید عادلانه‌تر باشد. ولی نگفتند چگونه با تورم 40درصدی افزایش حقوق زیر 20درصدی عادلانه است؟

 

 

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی