۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۳۶
دوشنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۶
کد خبر: ۶۸۱۹۷

چین چطور از جنگ اوکراین پول به جیب می‌زد؟!

چین چطور از جنگ اوکراین پول به جیب می‌زد؟!
آخرین آمار از گمرک چین نشان حاکی از آن است که روسیه در سال ۲۰۲۳، با پیشی گرفتن از عربستان سعودی، رتبه بزرگترین تامین‌کننده نفت چین را به دست آورده است.

پس از یورش ارتش کرملین به خاک اوکراین و با آغاز تحریم‌های بی‌سابقه نفتی علیه مسکو، روس‌ها به دنبال مشتری‌های تازه‌ای برای نفت و گاز خود بودند. چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت خام در جهان، با بهره‌گیری از همین جستجوی ناامیدانه، حجم بی سابقه‌ای از نفت روسی را با قیمت مقرون به صرفه خریداری کرد.

 

طبق آخرین اطلاعات منتشر شده از اداره کل گمرک چین، میزان واردات نفت خام روسیه به چین در سال ۲۰۲۳، با رشد ۲۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲، به ۱۰۷ میلیون و ۲۰۰هزار تن رسید. این آمار، روسیه را با سبقت از عربستان سعودی، به بزرگترین تامین کننده نفت خام چین تبدیل کرد. حجم صادرات نفت خام عربستان سعودی به چین در سال ۲۰۲۳، به حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۰هزار تن رسید که حاکی از کاهش دو درصدی نسبت به سال گذشته است. به عبارت دیگر، در حال حاضر سهم روسیه از واردات نفت چین ۱۹ درصد و سهم عربستان ۱۵درصد است.

 

پیشی گرفتن روسیه از عربستان، بی‌سابقه نیست. ۸ سال پیش، مسکو به بزرگترین تامین کننده نفت چین تبدیل شد. بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ اما، سعودی‌ها، ابعاد تجارت انرژی با پکن را تقویت کرده و از مسکو پیشی گرفت. با این حال، از سال ۲۰۲۲، چینی‌ها خرید نفت ارزان‌تر روسیه را به طور چشم‌گیر افزایش داده است. با آغاز جنگ اوکراین، واردات نفت چین از روسیه با افزایش ۸ درصدی نسبت به پیش از جنگ، به حدود ۸۶ میلیون تن رسید و حالا این رقم به بیش از ۱۰۷ میلیون تن افزایش یافته است.

 

در سال گذشته، چین برای خرید نفت خام روسیه در مجموع  ۶۰ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار هزینه کرده است. به عبارت دیگر، این به معنای میانگین قیمت واردات حدود ۵۶۶  دلار به ازای هر تن متریک است؛ یعنی حدود ۱۰ درصد ارزان‌تر از میانگین قیمتی که از سوی چین برای خرید نفت خام عربستان هزینه شده است.

 

تخفیف‌های نفتی روسیه، بسیار فراتر از تصور به نفع چینی‌ها تمام شده است. داده‌های گمرک نشان می‌دهند که علی‌رغم افزایش ۱۱ درصدی حجم کلی واردات نفت خام، مجموع هزینه‌ای که این کشور برای خرید نفت در سال ۲۰۲۳ کرده، با ۷.۷ درصد کاهش یافته و به ۳۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است.

 

ماجرا فقط نفت نیست!

 

با وجود تداوم جنگ اوکراین، روابط میان پکن و مسکو در دو سال گذشته، در حوزه‌های غیرمرتبط با انرژی نیز نزدیک‌تر شده است.

مجموع تجارت بین چین و روسیه در سال ۲۰۲۳، با افزایش ۲۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲، به ۲۴۰ میلیارد دلار رسید و رکورد سال‌های گذشته را شکست. در واقع، این دو کشور به هدف تعیین شده در سال ۲۰۱۹، حدود یک سال زودتر از موعد مقرر دست یافته اند.

حالا دو سال از آغاز جنگ در اوکراین، صدها برند معتبر و نام‌آشنای جهانی از روسیه فرار کرده‌اند. این امر روس‌ها را وادار کرده که برای بسیاری از کالاها، از تلفن‌های هوشمند گرفته تا خودرو در جست‌وجوی جایگزین باشند. در این بین، شرکت‌های چینی به خوبی از این وضعیت سود می‌برند.

مقامات سیاسی چین، با تاکید بر توجه به «مزیت‌های اعتماد متقابل سیاسی» و «همکاری عمیق در اقتصاد و تجارت» میان دو کشور، چشم‌انداز همکاری و شراکت‌های اقتصادی را در تمام حوزه‌ها، روشن تصور می‌کنند.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی