۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۳۷
سه‌شنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۶۸۲۰۳

مینو محرز: هم کووید زیاد شده، هم آنفلوآنزا

مینو محرز: هم کووید زیاد شده، هم آنفلوآنزا
مینو محرز گفت: در ایران نیز هم سویه جدید کرونا افزایش یافته و هم آنفلوآنزا فراگیر شده است، البته علاوه بر ویروس کرونا و آنفلوآنزا، ویروس‌های زمستانی هم که باعث عوارض تنفسی می‌شوند، بسیار شایع هستند.

یک متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: در ایران نیز هم سویه جدید کرونا افزایش یافته و هم آنفلوآنزا فراگیر شده است، البته علاوه بر ویروس کرونا و آنفلوآنزا، ویروس‌های زمستانی هم که باعث عوارض تنفسی می‌شوند، بسیار شایع هستند.
 
تاریخ بیماری‌ها از ابتلا و درد‌های ما شروع نمی‌شود، مثلا هرچند درباره کرونا حافظه ما به همین ۴ سال گذشته و هزاران مرگ دردناک ختم می‌شود، اما در تاریخ، آنفلوآنزا به مراتب کشنده‌تر و ترسناک‌تر بوده است. در همین قرنی که گذشت، همه‌گیری بیماری آنفلوآنزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸، حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر را در جهان به کام مرگ کشاند. آنفلوآنزای اسپانیایی یکی از مرگ‌بارترین وقایع بیماری در تاریخ بشر به حساب می‌آید.

پس تعجب نکنید و انتظارش را داشته باشید که نه تنها آنفلوآنزا بعد از صد سال همچنان وجود دارد، بلکه کرونا هم با ما خداحافظی نکرده است.
 
دو روز پیش رئیس اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری در یک برنامه تلویزیونی درباره همین ویروس‌ها هشدار داد و اعلام کرد: ما معمولا در این موقع از سال انتظار داریم که میزان شیوع آنفلوآنزا و علائم تشدید تنفسی و عفونت ویروسی خیلی کم شده باشد، اما الان تعداد مراجعه به مطب‌ها و بیمارستان‌ها به ویژه در بخش اطفال به دلیل عفونت‌های ویروسی به صورت آنفلوآنزا بسیار زیاد است.
 
عاطفه عابدینی فوق تخصص ریه که در برنامه «روزنه» صحبت می‌کرد، ادامه داد: خانواده‌ها به ویژه کودکان مقطع ابتدایی و پیش دبستانی طی چند هفته اخیر دچار علائمی مانند سرفه، تنگی نفس، گلودرد و تب شدند که از زیرسویه‌های اومیکرون و یا آنفلوآنزا و در برخی موارد عفونت است.
 
دکتر مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی نیز با تایید افزایش آمار مبتلایان به ویروس‌های تنفسی به خبرآنلاین می‌گوید: اکثر نقاط جهان بخاطر افزایش سفر‌ها و رفت و آمد‌ها در تعطیلات سال نوی میلادی سویه جدید کرونا شیوع پیدا کرده و با افزایش موارد ابتلا به کووید مواجه شده‌اند.
 
او ادامه می‌دهد: در ایران نیز هم سویه جدید کرونا افزایش یافته و هم آنفلوآنزا فراگیر شده است، البته علاوه بر ویروس کرونا و آنفلوآنزا، ویروس‌های زمستانی هم که باعث عوارض تنفسی می‌شوند، بسیار شایع هستند.
 
این متخصص می‌گوید: همچنان به تزریق واکسن آنفلوآنزا توصیه می‌کنم چرا که هنوز تا پایان سال زمان زیادی مانده، ضمن اینکه ویروس آنفلوآنزا تا فروردین و اردیبهشت هم شایع است.
 
محرز با بیان اینکه سویه جدید کرونا مرگ و میر ندارد مگر در گروه‌های خاص شامل سالمندان یا کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، تاکید می‌کند: هیچ راه تشخیصی وجود ندارد تا کسی بفهمد که به کدام‌یک از این ویروس‌ها مبتلا شده، تنها راه تشخیص همچنان تست‌های موجود در آزمایشگاه‌های معتبر است.
 
به گفته این متخصص علی‌رغم افزایش مبتلایان به این ویروس‌ها همچنان شهروندان ماسک نمی‌زنند و این موضوع خطرناک است.
 
محرز ادامه می‌دهد: تنها راه پیشگیری که سازمان جهانی بهداشت نیز بر آن تاکید دارد، همچنان ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و شستن دست‌ها است.
 
او توصیه می‌کند: بچه‌های دارای علائم را مدرسه نفرستید، چون نه تنها بقیه دانش‌آموزان هم مبتلا می‌شوند، بلکه والدین آن‌ها هم بیمار شده و گردش ویروس ادامه خواهد داشت. همچنین کارمندان، کارگران و همه شاغلانی که در فضا‌های بسته مشغول به کار هستند و به این ویروس‌ها مبتلا شده‌اند، نباید سرکار بروند.

قرنطیه کار قرون وسطایی بود
دکتر محرز در زمان شیوع کرونا، اسفند سال ۱۳۹۸ در گفت‌وگویی مفصل درباره قرنطینه کردن شهر‌های ایران مانند چین اظهارنظری کرده بود که بازتاب زیادی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داشت.
 
او در آن گفتگو اعلام کرده بود: «ما با قرنطینه کردن یک سیستم را می‌خوابانیم، زمان قرنطینه کردن دیگر گذشته است. این کار برای قرون وسطی است که امکاناتی وجود نداشت و شهر‌های کوچک را قرنطینه می‌کردند، دیگر این کار منسوخ شده است. فقط باید به مردم سفارش کنیم که جا‌های پرجمعیت نروند. دانشجویانی که ووهان قرنطینه شده بودند، می‌گفتند به آن‌ها اصلا غذا ندادند، چین یک کشور کمونیستی است که اقدامات غلط زیادی در این‌باره انجام داده، برای مثال ده‌ها ویدیو از ووهان منتشر شده است که همگی مردم را ترساندند.»
 
چهار سال بعد از این گفتگو دوباره از او درباره این اظهار نظر و حواشی آن سوال کردیم، محرز می‌گوید: من هنوز سر همان حرفم هستم، قرنطیه در شهر‌های ایران امکان نداشت با توجه به این حجم از رفت و آمد و نیاز‌هایی که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی وجود داشت. روزانه هزاران نفر برای کار از شهر‌های اطراف به تهران می‌آیند، چطور می‌شد همه این‌ها را تعطیل کرد.
 
او ادامه می‌دهد: کاری که چین به عنوان قرنطینه انجام داد با زور و وحشی‌بازی بود، کاری که چین در ووهان کرد اصلا نه امکان داشت در ایران انجام دهیم و نه درست بود.

 
 

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی