۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۰۲
چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۶
کد خبر: ۷۱۰۰۶

پشت پرده ماجرای «فردای اقتصاد» چیست؟

در ساعات پایانی روز دوشنبه، خبر‌هایی مبنی بر «حبس» اعضای تحریریه و خبرنگاران رسانه «فردای اقتصاد» در محل کارشان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. ساعتی نگذشته بود که تصاویری از تجمع خانواده‌های خبرنگاران مقابل دفتر این رسانه در فضای مجازی دست به دست می‌شد. ماجرا چیست؟
 سینا جهانی
نویسنده

پشت پرده ماجرای «فردای اقتصاد» چیست؟

 

طبق گفته تعدادی از خبرنگاران در شبکه اجتماعی «اکس»، در مجموع ۳۰ خبرنگار از ساعت ۱۴ همان روز اجازه خروج از ساختمان را نداشند و حوالی ساعت ۴ بامداد، خبر رهایی ۴ نفر از آن‌ها منتشر شد. برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند افرادی که وارد ساختمان شده و مانع خروج کارکنان «فردای اقتصاد» شدند، احتمالا منتسب به نهاد‌های خاص‌اند.

با گذشت زمان، گمانه‌زنی‌ها در فضای مجازی بیشتر می‌شد. قطع وسیله‌های ارتباطی مجموعه «فردای اقتصاد» از سویی نگرانی‌ها را افزایش می‌داد و از سوی دیگر، نشانه‌ای از رسانه‌ای بودن اصل ماجرا دیده نمی‌شد. خبرگزاری قوه قضاییه پس از گذشت حدود ۲۰ ساعت از آغاز ماجرا، در واکنش نوشت: «با انتشار خبری با موضوع بازداشت یک خبرنگار سابق اقتصادی و بازرسی ضابط قضایی از محل یک سایت خبری، پیگیری‌ها نشان می‌دهد بازرسی از محل این رسانه و بازداشت فرد مورد اشاره هیچ ارتباطی با فعالیت خبرنگاری و رسانه‌ای نداشته است. این گزارش حاکی است در پرونده مفتوح قضایی تشکیل شده با این موضوع، هیچ اتهام رسانه‌ای و خبری نیز وجود ندارد و اتهامات در حوزه دیگر‌ی در حال بررسی است».

 

«حوزه دیگر»؟!

 

به گفته رسانه‌ها، افرادی که از ساختمان «کیان» واقع در خیابان الوند خارج شدند، گفته‌اند که همه‌ی ماجرا به یک نام باز می‌گردد: «مجید زمانی»؛ فعال اقتصادی، بیان‌گذار و مدیر عامل پیشین «گروه مالی کیان» که امروز در خارج از کشور زندگی می‌کند. او که حامی مالی اصلی شرکت در کنار «علی نوریان» و «عبدالله فاتح» این گروه مالی را تاسیس کرده و سهامدار اصلی آن است. زمانی در آذرماه سال گذشته، طی نامه‌ای به سازمان بورس، از گروه مالی کیان و تمام شرکت‌های تابعه‌اش استعفا کرد.

«زمانی» پس از خروجش از ایران در جریان اعتراضات سال گذشته، مدعی شد که نقشه‌ای برای «گذار از حکومت فعلی ایران» طراحی کرده و گروهی را با عنوان «دولت برای ایران» تاسیس کرد.

در وبسایت این گروه نوشته شده که قصد دارد برای «برقراری حکومتی بر مبنای دو اصل بنیادین عقلانیت و اخلاق‌مداری» در ایران تلاش کند. گروه «دولت برای ایران» مدعی شده که «اصلاحات حرکت سیاسی مترقی بود که در ساختار حکومتی ایران و شرایط بین المللی شکست خورد... این دفعه ما باید بدانیم که قرار است کجا برویم و به چه ارزش‌هایی متعهد باشیم». در عین حال در این وب‌سایت آمده: «عضویت افراد در گروه دولت برای ایران نزد این گروه محرمانه خواهد بود، ولی افشای عضویت توسط خود اعضاء بلامانع است و توصیه می‌شود». با این حال، اما شایعه‌هایی از تغذیه‌ی او از منابع مالی گروه مالی کیان به گوش می‌رسید.

بر اساس فهرست «رسانه‌های دارای مجوز» مندرج در وب‌سایت وزارت ارشاد، صاحب‌امتیاز رسانه «فردای اقتصاد» شرکت «کاوشگران فردای اقتصاد»، یکی از زیرمجموعه‌های گروه مالی «کیان» است. به عبارت بهتر، حامی مالی اصلی این رسانه، گروه مالی کیان است که تا آذرماه سال گذشته توسط «مجید زمانی» مدیریت می‌شد. با استعفای زمانی، ریاست هیات مدیره شرکت «کاوشگران فردای اقتصاد» به «مونا حاجی علی اصغر» واگذار می‌شود. همزمان، ریاست هیات مدیره «همکاران ارزش‌آفرین کیان» و مدیرعاملی گروه مالی کیان نیز به «حاجی علی اصغر» وگذار شد.

تمام این اطلاعات در کنار یکدیگر، پازل احتمالات توقیف ساختمان «یونیک» را تکمیل می‌کند. ساختمانی که در اختیار گروه مالی کیان بوده و دفتر رسانه «فردای اقتصاد» نیز در آن واقع شده است. البته باید گفت که تا زمان اعلام مقامات و نهاد‌های رسمی، تمام این‌ها در حد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای است، اما به گفته تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی و همچنین با بررسی زنجیره اطلاعات، می‌توان احتمال داد که مقصود قوه قضاییه از «حوزه دیگر»، ارتباطات صاحب‌امتیاز رسانه فردای اقتصاد با «مجید زمانی» باشد.

با این حال، نقد‌هایی نیز به نحوه برخود ماموران با حاضران در دفتر رسانه فردای اقتصاد نیز وارد شده است. تعدادی از کاربران فضای مجازی، این نحوه ورود به ساختمان، قطع وسایل ارتباطی، توقیف وسایل الکترونیکی و محبوس کردن حاضران در ساختمان «یونیک» خیابان الوند را «غیرقانونی» و مغایر با فرایند‌های حقوقی دانسته‌اند.

با این وجود، اما تا اعلام رسمی نهاد‌های مربوط، اظهارنظر قطعی در این باره ممکن نیست.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
پیشنهاد سردبیر
زندگی