۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۴۹
شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۷۱۲۹۹

تورم غیرخوراکی‌ها در ۶ استان بیشتر شد

تورم غیرخوراکی‌ها در ۶ استان بیشتر شد
شواهد حاکی از آن است که تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در استان‌های خراسان جنوبی، ایلام و خوزستان بیشتر از ۳ درصد بوده است. در مقابل این نرخ در ۸ استان کشور به سطوح کمتر از ۲ درصدی رسیده است. این استان‌ها شامل کرمانشاه، لرستان، کردستان، یزد، خراسان شمالی، بوشهر، اردبیل و آذربایجان شرقی بوده است.

به گزارش فراز، در بهمن امسال تورم ماهانه اقلام غیرخوراکی نظیر مسکن و پوشاک بیشتر از این نرخ در اقلام خوراکی بوده است. تورم ماهانه نشان دهنده افزایش سطح عمومی قیمت‌ها به صورت پایدار و مستمر است.

شواهد حاکی از آن است که تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در استان‌های خراسان جنوبی، ایلام و خوزستان بیشتر از ۳ درصد بوده است. در مقابل این نرخ در ۸ استان کشور به سطوح کمتر از ۲ درصدی رسیده است. این استان‌ها شامل کرمانشاه، لرستان، کردستان، یزد، خراسان شمالی، بوشهر، اردبیل و آذربایجان شرقی بوده است. در ادامه تورم ماهانه اقلام غیرخوراکی در بهمن ماه به تفکیک هر استان بررسی و به تغییرات آن در مقایسه با دی ماه پرداخته شده است.

در اقتصاد، برای سنجش تغییرات سطح عمومی قیمت‌ها به صورت مستمر و تدریجی از مفهوم «تورم» استفاده می‌شود. تورم به سه صورت «ماهانه»، «نقطه به نقطه» و «سالانه» در دسترس است. تورم ماهانه نشان می‌دهد که قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات در یک ماه نسبت به ماه قبل از آن چگونه تغییر کرده است.

جدیدترین گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه کل کشور در بهمن امسال به ۱.۴ درصد رسیده است. البته این رقم یک تصویر از تورم کل کشور است. بر اساس یکی از تقسیم بندی‌ها تورم کالا‌ها از دو کانال «خوراکی» و «غیرخوراکی» به دست می‌آید.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در بهمن امسال تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها بیشتر از تورم ماهانه خوراکی‌ها بوده است. به بیان دقیق‌تر در بهمن امسال قیمت یک سبد یکسان از اقلام غیرخوراکی کل کشور ۲.۳ درصد بیشتر از قیمت همان سبد در دی ماه بوده است. این در حالی است که این نرخ در اقلام خوراکی منفی ۰.۴ درصد بوده است. البته این رقم در استان‌های مختلف با یکدیگر برابر نبوده است. در ادامه به بررسی تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در بهمن امسال پرداخته شده است.

تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در سه استان از مرز ۳ درصد گذشت

در مفاهیم مرکز آمار، کالا و خدماتی همچون مسکن، حمل و نقل، اموربهداشتی، آموزشی و پوشاک در دسته اقلام غیرخوراکی قرار گرفته اند. مشاهدات آماری نشان می‌دهد که تورم ماهانه اقلام غیرخوراکی طی بهمن امسال در استان‌های مختلف در محدوده ۳.۸ تا ۱.۱ درصد نوسان داشته است.

در یک نگاه کلی این نرخ در ۱۲ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است. همچنین تورم ماهانه بهمن در سه استان در سطح بالاتر از ۳ درصد قرار گرفته است. استان خراسان جنوبی با کسب تورم ۳.۸ درصدی بیشترین مقدار این نرخ را در بهمن ماه به ثبت رسانده است. این نرخ در ایلام نیز به ۳.۲ درصد رسیده است. بدین ترتیب ایلام دومین استان با بیشترین نرخ تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در بهمن بوده است.

کهگیلویه و بویراحمد سومین استانی است که نرخ تورم بالای ۳ درصد را به ثبت رسانده است. به بیان دقیق‌تر قیمت یک سبد مشخص از اقلام غیرخوراکی در این استان طی بهمن سال جاری، ۳.۱ درصد بیشتر از قیمت همان سبد در دی‌ماه بوده است. تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در بهمن امسال در سایر استان‌های کشور کمتر از ۳ درصد بوده است.

کرمانشاه، کمترین تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها را کسب کرد

تورم ماهانه غیرخوراکی در بهمن ماه در ۸ استان به کمتر از ۲ درصد رسیده است. استان کرمانشاه با ثبت تورم ۱.۱ درصدی کمترین تورم ماهانه را در دومین فصل زمستان جاری به خود اختصاص داده است. این نرخ در لرستان و کردستان نیز به ۱.۷ درصد رسید تا این دو استان همزمان در جایگاه دوم بالاترین تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها قرار گیرند.

تورم ماهانه بهمن در ۵ استان خراسان شمالی، بوشهر، آذربایجان شرقی، اردبیل و یزد در سطح ۱.۸ درصدی قرار گرفته است. بدین ترتیب جایگاه سوم پایین‌ترین تورم ماهانه اقلام غیرخوراکی همزمان به ۵ استان کشور رسیده است. اما آیا در بهمن ماه تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در تمام استان‌ها در مقایسه با دی ماه بیشتر شده است؟

تورم غیرخوراکی‌ها در ۵ استان بیشتر شد

بررسی تغییرات تورم ماهانه اقلام غیرخوراکی نشان می‌دهد، در بهمن ماه این نرخ در مقایسه با دی ماه در ۶ استان کشور بیشتر شده است. این استان‌ها شامل خراسان جنوبی، ایلام، فارس، کرمان، زنجان و گیلان است.

افزون بر آن تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در استان کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان غربی در بهمن ماه نسبت به دی تغییری نداشته است.

در سوی دیگر طیف این رقم در سایر استان‌های کشور پس از گذشت یک ماه کاهش یافته است. البته باید توجه داشت کاهش تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها به معنای ارزان شدن آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد از سرعت رشد قیمت آن‌ها کاسته شده است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی