۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۲۴
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
کد خبر: ۷۱۸۳۸

ایران چگونه می‌تواند برنده اصلی میدان تنش با اسراییل شود؟

ایران چگونه می‌تواند برنده اصلی میدان تنش با اسراییل شود؟
یک کارشناس ارشد روابط بین الملل با اشاره به حمله تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق گفت: دستگاه دیپلماسی کشور به عنوان ارگانی که به همه پرونده‌های بین‌المللی و منطقه‌ای ایران تسلط کارشناسی دارد باید در تصمیم‌سازی حاکمیت و در «تعیین واکنش» به رژیم اسرائیل نقش محوری داشته باشد.

«رضا نصری» با بیان این که مقابله ایران و رژیم اسرائیل ابعاد و لایه‌های مختلفی دارد، به همین خاطر، هرکدام از دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی باید در حوزه خود - تحت هماهنگی وزارت امور خارجه - به وظایف خود عمل کنند، اظهار کرد : یعنی باید نگاه همه‌جانبه‌نگر - یا Holistic - به موضوع مقابله با اسرائیل داشت و به بیان دیگر نمی‌شود ارگان‌های مختلف به صورت جزیره‌وار هر کدام صرفاً با ملاحظات خود وارد میدان شوند بدون اینکه تحلیل‌ها و ملاحظات سایر ارگان‌ها را مدنظر داشته باشند.

وی در این ارتباط ادامه داد: دستگاه دیپلماسی در این میان نقش بسیار مهمی دارد. اول اینکه باید - به عنوان ارگانی که به همه پرونده‌های بین‌المللی و منطقه‌ای ایران تسلط کارشناسی دارد - در تصمیم‌سازی حاکمیت و در «تعیین واکنش» به رژیم اسرائیل نقش محوری داشته باشد؛ ثانیا اینکه باید با بازیگران مختلف منطقه‌ای و جهانی وارد تعامل شود و بر مواضع آن‌ها در این تقابل تاثیر بگذارد و ثالثا اینکه باید دفاتر نمایندگی و سفارتخانه‌های آن در سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای خارجی تلاش کنند - با ابزاری که در اختیار دارند - نشان دهند مقصر اصلی این تنش رژیم اسرائیل و حامیان آن هستند.

نصری تصریح کرد : در این راستا، معتقدم دفتر نمایندگی ایران در نیویورک عملکرد بسیار خوبی در این حوزه تا کنون داشته است. یعنی هم در مکاتباتی که انجام داده بسیار موضع حقوقی دقیقی اتخاذ کرده که رد آن برای هیچ کشوری آسان نیست؛ هم در جلسه شورای امنیت در مورد حمله اسرائیل به سفارتخانه ایران در دمشق بسیار خوب عمل کرد و مواضعش بازتاب خوبی در رسانه‌های بین‌المللی و آمریکایی داشت و هم امروز که بحث واکنش ایران مطرح است، در مقصر جلوه دادن رژیم اسرائیل و حامیان آن در شورای امنیت موضع دقیق و درستی گرفته است. یعنی تلاش دارد نشان دهد کاستی‌ها و کارشکنی‌های دولت‌های غربی در شورای امنیت - و عدم برخورد به موقع و موثر آن‌ها با رژیم اسرائیل - کار را به اینجا رسانده است!

این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با بیان این که در ادبیات سیاسی آمریکا موضوعی به اسم «مقصر جلوه دادن» - یا Shifting the blame - بسیار مطرح است که عبارت از این است که پس از یک واقعه، «قربانی» را مقصر آن جلوه دهند، اظهار کرد : معتقدم دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک در خنثی‌سازی این روش بسیار هوشمندانه عمل کرده و پیش از اینکه تقصیر گردن ایران بیفتد، خود ابتکار عمل را در دست گرفته است. در شرایط حساس کنونی، این رویکرد می‌تواند هم برای رسانه‌ها، هم برای فعالان شبکه‌های اجتماعی و هم برای سایر ارگان‌ها الگوی بسیار مناسبی باشد.

وی تاکید کرد: معتقدم مقصر نشان دادن طرف مقابل و نشان دادن اینکه مصونیت اسرائیل موجب افزایش تنش شده، هم واکنش احتمالی نیروهای نظامی ایران را مشروع و موجه جلوه خواهد داد، هم می‌تواند موجب حمایت افکار عمومی از اقدامات احتمالی ایران شود واز طرفی دیگر فرصت‌هایی در حوزه سیاسی و دیپلماتیک ایجاد می‌کند.

نصری با بیان این که این نکته را باید در نظر داشت که معمولا نقطه «اوج تنش» - علیرغم اینکه زمان حساس و خطرناکی است - بهترین زمان برای اخذ امتیاز و دستیابی به اهداف سیاسی و دیپلماتیک است، اظهار کرد: در روابط بین‌الملل معمولا از این مقطع کوتاه زمانی تحت عنوان «بازی لبه پرتگاه» - Brinkmanship - یاد می‌کنند. یعنی وقتی برای طرف مقابل خطر «باورپذیر» شده، فضایی ایجاد می‌شود که در آن ظرفیت کسب امتیاز وجود دارد. در مورد کنونی نیز می‌توان گفت امروز فضا برای طرح مطالباتی چون «آتش‌بس» و تمکین اسرائیل به دستورات موقت دیوان بین‌المللی دادگستری - که حاوی موضوعاتی چون توقف منازعات و تسهیل کمک‌رسانی بشردوستانه است - مهیا شده است و لازم است از آن استفاده شود.

نصری درپایان گفت: معتقدم چنانچه ایران از این فضا برای ایجاد فشار بین‌المللی به اسرائیل به منظور اخذ «آتش‌بس» استفاده کند، برنده اصلی میدان و بحران ۶ ماه اخیر خواهد بود. یعنی فرصتی پیش آمده تا ایران به عنوان عامل اصلی برقراری آتش‌بس و عنصر ثبات‌بخش به منطقه شناسانده شود. این بهترین بهره‌برداری از تقابل کنونی و سخت‌ترین شکست برای رژیم اسرائیل خواهد بود.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی