۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۱۱
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱
کد خبر: ۷۲۱۷۸

تحلیل رسانه روسی از حمله نظامی ایران علیه اسرائیل

تحلیل رسانه روسی از حمله نظامی ایران علیه اسرائیل
سایت راشا تودی در گزارشی نوشته است: «در شب ۱۴ آوریل، ایران و برخی گروه‌های محور مقاومت تعداد زیادی موشک کروز و پهپاد را به سمت اسرائیل پرتاب کردند. این حملات تعجب‌آور نبودند. تهران هشدار داده بود که به حمله هوایی به سفارتش در دمشق که توسط اسرائیل در اول آوریل انجام شد، پاسخ خواهد داد.»

 این پایگاه خبری روسی نوشته است: اکثر کارشناسان نظامی موافق‌اند که هیچ‌چیز غیرعادی در مورد اقدامات تهران نمی‌یابند، جز اینکه این اولین حمله مستقیم ایران به اسرائیل بود.

از نقطه‌نظر فنی، استراتژی ساده بود؛ ایران ابتدا سامانه‌های پدافند هوایی دشمن را با استفاده از پهپادها از بین برد و بعد از آن پرتاب موشک‌های مافوق‌صوت که اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها قادر به رهگیری آن نبودند.

این پایگاه خبری افزوده است: تأکید بر این نکته ضروری است که وزن عملیات ایران بیشتر سیاسی بود تا نظامی. ایرانی‌ها نمی‌خواستند جنگی را آغاز کنند که ایالات متحده را درگیر کند، اگرچه این همان چیزی بود که نتانیاهو می‌خواست. به‌عبارت‌دیگر، اسرائیل نتوانست ایران را تحریک کند.

همچنین واضح است که جمهوری اسلامی ایران پهپادها و موشک‌های قوی‌تری نسبت به حمله ۱۴ آوریل دارد که از آنها استفاده نکرد. با این حال حمله ایران به اسرائیل بسیار موفق‌تر از آن چیزی بود که به نظر می‌رسد. حتی پهپادها و موشک‌های کمتر پیشرفته ایران نیز توانستند به حریم هوایی اسرائیل نفوذ کنند و خسارت وارد کنند و اسرائیل برای سرنگونی این موشک‌ها و پهپادها بسیار بیشتر از ایران هزینه‌کرد تا با آنها مقابله کند.

تهران بار دیگر نشان داد که اسرائیل آسیب‌ناپذیر نیست و امکان حمله به آن وجود دارد. در نهایت، دستاورد اصلی ایران این بود که موفق شد به همان روشی که پس از عملیات حماس در ۷ اکتبر انجام شد، اسرائیل را مختل کند.

راشاتودی در ادامه عنوان می‌کند: آیا اسرائیل قادر خواهد بود پاسخ دهد؟ حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد تهران از این‌ پس هر زمان که به منافع ایران و شهروندانش لطمه‌ای وارد شود، به اسرائیل ضربه خواهد زد.

این یک بیانیه مهم است. یقیناً حمله ۱۴ آوریل ایران فقط یک حمله تلافی‌جویانه نبود، بلکه نظم جدیدی را ایجاد کرد. ایران ثابت کرد در شرایطی که کلمات قابل به توصیف آن نیستند، آماده است به ابزارهای نفوذ جدید متوسل شود. تهران مستقیماً برای آغاز جنگ حمله نکرد، بلکه تنها نشان‌ داد در صورت شکست سایر ابزارهای فشار بر اسرائیل، چه اتفاقی می‌افتد.

گزینه جدیدی مطرح شده است. اسرائیل از مهم‌ترین مزیت خود، یعنی مصونیت مطلق، که تا همین اواخر توسط ایالات متحده تضمین شده بود، محروم شده است.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی