جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ 05 December 2025
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
کد خبر: ۷۲۷۸۶

بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به دولت/ مرکز پژوهش‌های مجلس:این شرکت‌ها در پرداخت قبوض گاز خود تعلل می‌کنند

بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به دولت/ مرکز پژوهش‌های مجلس:این شرکت‌ها در پرداخت قبوض گاز خود تعلل می‌کنند
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی عنوان کرد که در سال ۱۴۰۲ پتروشیمی‌ها و سایر صنایع عمده، ۶۰ هزار میلیارد تومان بابت دریافت گاز به دولت بدهی دارند.

صنعت پتروشیمی ایران روزانه ۷۸ میلیون متر مکعب گاز مصرف می‌کند؛ گازی که البته با مزیت رقابتی در اختیار این صنعت قرار گرفته و منجر به درآمد دلاری به میزان سالانه حداقل ۱۵ میلیارد دلار در این صنعت می‌شود. 

اما با وجود درآمدزایی و حاشیه سود بالای صنعت پتروشیمی، این شرکت‌ها در پرداخت قبوض گاز خود تعلل می‌کنند.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «منابع و مصارف هدفمندی» عنوان کرده است: عملکرد فروش داخلی گاز طبیعی در سال ۱۴۰۲ حاکی از عدم تحقق ۸۲ هزار میلیارد تومان از منابع این بند است که دلیل اصلی آن، عدم پرداخت قبوض گاز توسط شرکت‌های پتروشیمی و معوق شدن بدهی‌هاست.

پتروشیمی‌ها قبض گاز ۶۰ هزار میلیارد تومانی خود را پرداخت نمی‌کنند

این مرکز در ادامه می‌نویسد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان مطالبات بابت فروش گاز به صنایع عمده ایجاد شده است. سازوکار‌های نامناسب تسویه بهای گاز و رابطه مالی بعضاً غیرشفاف در این باره و همچنین عدم وجود جرائم قابل ملاحظه بر مبنای مدت زمان تأخیر پرداخت قبوض، همگی مزید بر علت شده و انگیزه تعویق پرداخت توسط بنگاه‌ها را تقویت کرده است. 

از منظر کارشناسی پیشنهاد می‌شود در سال ۱۴۰۳ وزارت نفت تمام قرارداد‌های فروش خوراک شرکت‌ها از هر نوعی از جمله گاز طبیعی، نفت خام، میعانات گازی، اتان، NGL، LPG و ... به مشتری‌های بزرگ که رقم آن از آستانه مشخصی بالاتر است را ملزم به گشایش اعتبارات اسنادی بانکی نموده و بابت تاخیر پرداخت جرائم قابل‌توجهی لحاظ شود.

منبع:فارس

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

«وطن، وطن است»: ونزوئلایی‌ها خود را برای حمله احتمالی آمریکا آماده می‌کنند

نظرسنجی گالوپ: ۷۹ درصد مردم لبنان خواهان خلع سلاح حزب الله هستند

وزارت خارجه آمریکا: با صراحت درباره لزوم برچیدن «متحدان ایران در عراق» صحبت می‌کنیم

«اختلاس و کلاهبرداری»؛ فدریکا موگرینی از ریاست کالج اروپا استعفا داد

پوتین: ترامپ برای پایان جنگ اوکراین نیت صادقانه دارد

فرمانده پیشین نیرو هوایی اسرائیل: یا به ایران حمله کنید یا مذاکره را بپذیرید

رئیس جمهوری آلمان: بریتانیا و اتحادیه اروپا باید روابط آسیب دیده از برگزیت را ترمیم کنند

تلگراف: مادورو به ترامپ گفت اگر بگذارید ثروت ۲۰۰ میلیون دلاریم را حفظ کنم از قدرت کناره‌گیری می‌کنم

ارتش اسرائیل اهدافی را در جنوب لبنان پس از هشدار تخلیه بمباران کرد

اوکراین یک جنگنده میگ ۲۹ روسیه را در کریمه منهدم کرد

استعفای موگرینی از ریاست کالج اروپا پس از بازجویی و بازداشت اخیر

واکنش نخست وزیر عراق به مسدودسازی اموال گروه‌های مقاومت: فرصت‌طلبان نمی‌توانند نسبت به مواضع دولت عراق مزایده برگزار کنند

ولایتی: رفتارهای امارات شائبه تلاش برای ایجاد یک «امپراطوری فرامرزی» را ایجاد کرده

فرمانده شبه‌ نظامیان مخالف حماس، در غزه کشته شد

پیشنهاد سردبیر
زندگی