سه‌شنبه ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ 26 August 2025
شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۱
کد خبر: ۷۳۱۰۳

واردات کالا از امارات گران می‌‌شود؟

واردات کالا از امارات گران می‌‌شود؟
به گفته رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور واردات کالا از امارات به‌وجود نخواهد آورد. 

امارات یکی از کشورهای مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالاهایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالاهایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع‌، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگاه‌ها شده است. از آنجایی‌ که امارات یکی از کشورهای مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این‌ که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌، در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشورهای مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آنها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفت‌وگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید 70 درصد کالاهای خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف 4 الی 5 ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالاها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالاهای وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالاهای وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالاها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالاهایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالاها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبارها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالاهای خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالاها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آنها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالاها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

منبع:تجارت‌نیوز

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

رایزنی ایران و روسیه درباره همکاری‌های نظامی دو کشور

پزشکیان: با نسخه‌نویسی نمی‌توان بحران آب در کشور را حل کرد | ۴۷ سال است به خاطر وجود مشکل، فقط مدیر را عوض می‌کنیم

محمد صدر: عراقچی نظامی که نیست؛ باید دیپلماتیک صحبت کند

شاخص بازار بورس؛ سه‌شنبه ۴ شهريور ۱۴۰۴

پشت هر مدال طلا، یک مهاجرت پنهان...

خسارت‌های ۳ کسب و کار اینترنتی از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل

لاپید: حماس انعطاف نشان می‌دهد؛ تل‌آویو سنگ‌اندازی می‌کند

محمدعلی ابطحی: پزشکیان در طول یک سال گذشته، هیچ‌گاه به سراغ شوآف نرفت

گفت‌وگوی تلفنی سرلشکر موسوی با فرمانده ارتش پاکستان

راهکارهای جایگزین مذاکره از سوی نماینده مجلس

خبرنگار وال استریت ژورنال: احتمالاً سه کشور اروپایی و ایالات متحده پیش‌نویس روسیه برای تمدید اسنپ‌بک را رد خواهند کرد

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ سه‌شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۴

ویدیو؛ در نشست خبری وزیر ارشاد برق رفت؛ واکنش جالب سیدعباس صالحی

پیشنهاد سردبیر
زندگی