دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ 14 October 2024
چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۱
کد خبر: ۷۳۴۵۰

رئیسی: حجاب وظیفه شرعی و قانونی است/ دولت به وظیفه قانونی خود در رابطه با حجاب عمل می‌کند

رئیسی: حجاب وظیفه شرعی و قانونی است/ دولت به وظیفه قانونی خود در رابطه با حجاب عمل می‌کند
رئیس جمهور گفت: این عملیات نشان داد که ایرانِ قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد و گزینه‌ی نظامی را از روی میز حذف کند. باید با قدرت حاضر شد و این عقلانیت می‌تواند در همه عرصه‌ها کار را به‌پیش ببرد.

 سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور شامگاه (سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه) در دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم، در ابتدا ضمن تبریک دهه کرامت و روز دختر، در پاسخ به سوالی درخصوص عملیات وعده صادق و آثار آن در ابعاد داخلی و بین‌المللی بیان کرد: ابعاد این عملیات باید در نشست‌های مختلف مورد بررسی قرار بگیرد؛ این عملیات احساس غرور ملی بود و در کشور ما از نقاط عطف اجماع‌ساز بود و همگان این کار را ستودند.
 
به گزارش فراز؛ وی افزود: پیشنیه‌ی این عملیات، جنایات و نسل‌کشی است که رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب شده و غزه تابولیی است که جلوه‌ی مقاومت نمایان است و هم صفحه ظلمانی است که اوج بی‌رحمی، جنایت و کودک‌کشی مشخص است. پیروز این میدان از نظر همه صاحب‌نظران سیاسی در دنیا، مردم فلسطین هستند و رژیم صهیونیستی و حامیان او شکست‌خورده‌ی این میدان هستند.
 
رئیس‌جمهور اظهار داشت: امروز می‌بینید که وقتی حماس با انعطاف آتش‌بس را می‌پذیرد، باز رژیم صهیونیستی به کودک‌کشی ادامه می‌دهد و این شرمی برای حامیان این رژیم است. یکی از جلوه‌های این استیصال، مورد هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق بود و رهبر معظم انقلاب وعده دادند که این رژیم باید تنبیه شود که محقق شد.
 
رئیسی این عملیات را جلوه‌ی روشنی از عقلانیت انقلابی و همکاریِ میدان و دیپلماسی و رسانه دانست و گفت: این عملیات نشان داد که ایرانِ قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد و گزینه‌ی نظامی را از روی میز حذف کند. باید با قدرت حاضر شد و این عقلانیت می‌تواند در همه عرصه‌ها کار را به‌پیش ببرد. آنچه که در سیاست خارجی دولت رخ داد تغییر رویکرد در دیپلماسی التماسی بود.
 
وی با اشاره به آمارهای مرگ و میر کرونا در اواخر دولت سابق گفت: اقدام دولت در واکسیناسیون، عضویت در شانگهای و بریکس و وعده‌ی صادق، حلوه‌ای از این گفتمان بود و با همین نگاه رونق اقتصادی رخ خواهد داد.
 
رئیس‌جمهور عنوان کرد: عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد ولی دیدیم که با اقتدار، سایه جنگ از کشور کنار رفته و با اتکال به خدا و اعتماد به نفس می‌توان بسیاری از کارها را در کشور به‌پیش برد.
 
رئیس‌جمهور عنوان کرد: بارها اعلام کرده‌ایم دست کشورهایی که بخواهند با ما ارتباط داشته باشند را به گرمی می‌فشاریم. البته امروز دشمن به‌دنبال ایران‌هراسی است و 45 سال این مسیررا پیش گرفته ولی برای کشورهای منطقه ثابت شده که ایران دوست آن‌هاست.
 
رئیسی گفت: شعاری که ملت ایران در این سال‌ها علیه آمریکا و اسرائیل سر دادند، شعارِ مردم کشورهای دنیا شده و مساله غزه، به قضیه‌ی جهان تبدیل شده است.
 
وی با اشاره به دیدار روز گذشته با نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق اضافه کرد: آن‌ها معترف بودند که اقدام شهید حاج قاسم سلیمانی برای دفاع از اقلیم و ناکام گذاشتن داعش در رسیدن به اهدافش از خاطره‌ی مردم اقلیم و عراق حذف نخواهد شد.
 
رئیس‌جمهور بیان کرد: کسانی که بخواهند مقابل ایران ایستادگی کنند، ما با قدرت و توان مقابل‌شان می‌ایستیم و کسانی که بخواهند با ما دوستی کنند، ما دوست آن‌ها خواهیم بود.
 
رئیسی گفت: ما هیچ‌زمانی میز مذاکره را ترک نکردیم؛ بلکه آمریکا و اروپایی‌ها عهدشکنی کردند. بارها آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اعلام کرده که انحرافی در برنامه هسته‌ای ایران نیست ولی کو گوش شنوا؟ البته هم موشک و هم مذاکره می‌تواند مسائل را به‌پیش ببرد و در واقع؛ «موشک در مقابل موشک».

وی در ادامه پاسخ به سوالی در زمینه وعده‌ی دولت برای ساخت چهار میلیون مسکن در عمر دولت سیزدهم، اظهار داشت: ما گفتیم که 4 میلیون مسکن در 4 سال، نیاز کشور و هم‌چنین تأکید قانون است. اگر سال‌های گذشته به اندازه‌ی نیاز مردم مسکن تولید می‌شد، شاهد این مسائل در زمینه مسکن نبودیم. امروزه‌ی شاهد ساخت بیش از 2.4 میلیون مسکن در مراحل مختلف هستیم.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: کار ساخت مسکن در سراسر کشور در حال پیگیری است و میزان ساخت مسکن در مراحل مختلف برای هر شهر و استان در دست است. به جوانان و مردم اطمینان می‌دهیم که دولت پای‌کار است تا با کمک خود مردم به این وعده عمل کند. در ابتدای دولت، 240 هزار واحد مسکن مهر باقی‌مانده بود و بالاخره دولت باید آن را به سرانجام برساند و تا امروز بیش از 130 هزار واحد تحویل مردم شده است.

رئیسی در ادامه‌ی این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی در زمینه‌ی برنامه‌ی دولت برای مهار و کاهش تورم و آثار آن در زندگیِ مردم اظهار داشت: باید علت‌های ایجاد تورم را از بین برد؛ از ابتدای دولت تلاش کردیم تورمِ حدود 60 درصدی کاهش یابد. اولین عامل تورم، کسری بودجه است و لتاش کردیم کسری بودجه نداشته باشیم و در شش‌ماه اول سعی کردیم 480 همت را با ایجاد درآمد از بین ببریم و منابع و مصارف ما در 1401 همخوانی داشت و همین مسیر سال گذشته طی شد. از مجلس خواستیم که هزینه‌ها در بودجه‌ی سنواتی افزایش نیابد که این، موجب ایجاد کسری بودجه خواهد شد.

وی گفت: عامل بعدیِ ایجاد تورم، رشد نقدینگی است؛ ما هدف‌گذاری کردیم که این رشد کاهش یابد و امروزه به 23 درصد رسیده است. علت بعدی، ناترازی بانک‌ها و یا اضافه‌برداشت از بانک مرکزی است؛ ما چند موسسه مالی ناتراز را منحل کردیم و در این زمینه اقدامات‌مان را ادامه خواهیم داد تا انضباط مالی در کشور شکل بگیرد. البته این نتیجه‌ی اقدامات، زمان‌بر است. من روزانه پیگیر وضعیت کالا‌ها سفره و معیشت مردم هستم.

رئیس‌جمهور بیان کرد: تورم امروزه وارد کانال 30 درصدی و کاهشی شده و البته باید اقدامات ما به کاهش تورم برسد که اثر خود را در قیمت‌ها خواهد گذاشت. هم‌چنین تلاش کردیم فشار اقتصادی بر اقشار کم‌درآمد و مددجویان کم‌تر شود و زندگی‌شان مورد توجه و حمایت قرار بگیرد.

رئیسی تصریح کرد: کالابرگ الکترونیکی از جمله اقداماتی است که می‌تواند با قیمت ثابت، به سفره‌ی مردم کمک کند. امروزه بیش از 60 میلیون نفر از مردم از این طرح استقبال داشته‌اند. اقدامات ما در جهت فقرزدایی است کشور است؛ آب، برق، گاز و بیمه سلامت برای خانوارهای نیازمند رایگان است و البته این‌ها حل‌کننده‌ی مشکل نیست ولی می‌تواند به این عزیزان کمک کند.

وی با اشاره به اقدامات دولت در زمینه مقابله با سوداگری در موضوعات مختلف، خاطر نشان کرد: کنترل بازار و برخورد با سوداگران مورد توجه دولت بوده و در این زمینه قویاً عمل خواهیم کرد.  

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگری با موضوع کارنامه دولت در زمینه بسط عدالت اجتماعی و فرهنگی اظهار داشت: ما در بودجه سنواتی سعی کردیم توزیع بودجه‌ها و منابع بر اساس عدالت و آمایش سرزمینی باشد تا ظرفیت‌ها در اختیار بخش‌های کم‌برخوردار قرار بگیرد. بنای ما این است که همه‌ی مناطق در کشور مورد توجه قرار بگیرند و عدالت برقرار باشد.

رئیسی درباره عملکرد دولت درباره گشت ارشاد مدیران گفت: ما از ابتدا اعلام کردیم که ساختارهای فسادزا را اصلاح خواهیم کرد؛ به‌عنوان مثال ما تراز مالی 2000 شرکت دولتی را در منظر مردم قرار دادیم و صدور مجوزها تسهیل شده و حدود 1.6 میلیون مجوز به‌صورت شفاف صادر شده است. ابربدهکاران بانکی که قبلاً به‌صورت «درِگوشی» از آنان نام برده می‌شد، ما اعلام کردیم و در این دولت در جهت شفاف‌سازی گام‌های خوبی برداشتیم.

وی عنوان کرد: حدود 100 نفر از مسئولان بخش‌های مختلف جابجا شدند، ماحصل همین نگاه است. البته جابجایی یک مدیر به این معنا نیست که آن فرد حتما مسئله‌دار است. خود مردم از طریق سامانه‌ها با دولت در ارتباط هستند و خود دولت مدعی برخورد با فساد است. ما گشت ارشاد مدیران را عملیاتی و اجرا کرده‌ایم و در این زمینه خط قرمزی نداریم. دولت ما مردمی است و متعلق به جریان خاصی نیست و با مردم هستیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه‌های دولت به ایجاد نشاط اجتماعی تصریح کرد: سال گذشته 25 میلیون نفر در رویدادهای فرهنگی حضور داشتند و این‌ها جلوه‌های نشاط اجتماعی است. این به این معنا نیست که مردم مشکلی ندارند ولی این نمادی از روحیه و نشاط مردم است و دولت هم خود را موظف می‌داند که مسائل را حل کند. دولت برای ایجاد این نشاط باید گام‌های بیشتری بردارد و تلاش‌های ما تاکنون کافی نبوده و باید افزایش یابد.

رئیسی درخصوص نگاه دولت در زمینه اجرای قوانین حجاب و عفاف برای بیان کرد: بانوان کشور ما همیشه پایبند به حجاب و عفاف بوده‌اند و این پایبندی زبانزد بوده است. حجاب وظیفه شرعی و قانونی است؛ همگان باید به قانون پایبند باشند و دولت به وظیفه قانونی خود در این رابطه عمل می‌کند.در این مسئله، افرادی با برنامه‌ریزی دنبال به‌هم‌ریختنِ فضای قانون‌مداریِ جامعه هستند و دستگاه‌ها باید در برخورد با آن‌ها طبق تکلیفشان عمل کنند.

وی افزود: دشمن به‌دنبال حیازدایی از جامعه است و جامعه‌ی ما اجازه‌ی تحقق این هدف را نخواهند داد. اگر هم جایی مسئله‌ای وجود دارد، باید به این افراد توجه داد و البته برخی که با برنامه‌ریزی وارد هنجارشکنی شده‌اند، باید طبق قانون رفتار شود.

وی اظهار داشت: مصوبه‌ای در شورا‌ی‌عالی انقلاب فرهنگی داریم که 20 دستگاه در کشور در زمینه حجاب وظیفه دارند، اگر همه دستگاه‌ها به وظایف خود عمل کنند، مشکلی در این زمین نخواهیم داشت و دولت خود را موظف می‌داند که دنبال اجرای قانون باشد.

رئیس‌جمهور درباره‌ی دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی و نگاه دولت به مجلس جدید تصریح کرد: مجلس قوی، دولت قوی و اجرای قوی را به‌دنبال دارد و ایران قوی را شکل می‌دهد. مردم در دور اول انتخابات حضور خوبی داشتند و با حضور در مرحله دوم، این کار را تکمیل کنند. امیدواریم با همکاری بین دولت و مجلس، برای حل مسائل کشور گام برداریم.

رئیسی درباره وعده‌ی دولت در زمینه ایجاد اشتغال و تحقق شعار سال درخصوص تولید عنوان کرد: ابتدای دولت اعلام کردیم که باید سالی یک میلیون شغل ایجاد شود و نیاز کشور است. دولت به این وعده عمل کرده و در این حدود سه سال، توانسته هر سال یک میلیون شغل را ایجاد کند. این آمار صحت‌سنجی شده و آمار بیکاری در برخی استان‌ها به پنج درصد رسیده و البته در برخی استان‌ها هنوز آمار بیکاری بالایی دارند که تأکید کردیم که مسئله دنبال شود.

وی اظهار داشت: احیا و راه‌اندازی هزاران کارگاه‌ها و کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل به ایجاد شغل کمک می‌کند. طبق آخرین آمار، حدود 9000 کارخانه در سراسر کشور به چرخه تولید بازگشته که جای خرسندی دارد. ابتدای دولت 5000 شرکت دانش‌بنیان داشتیم و این آمار امورزه دو برابر شده است و این یعنی تحصیل‌کردگان در این زمینه شاغل شده‌اند. زمینه برای کار و فعالیت فراهم است.

رئیس‌جمهور با اشاره به آمار تولید افزود: در بخش‌های مختلف شاهد رشد تولید هستیم و در برخی حوزه‌ها رشد منفی تولید را داشتیم و امروزه مثبت شده و تولید کالاهای اساسی رشد 22 درصدی دارد. این‌ها نشان می‌دهد که دولت به‌دنبال کار و فعالیت است و حمایت مردم در این زمینه نیز مشهود است.

رئیسی عنوان کرد: معتقدم که نقد مصلحانه می‌تواند به دولت کمک کند و آمارهایی که ما می‌دهیم، آمار رسمی است اما بعضاً هستند کسانی که آمارهای داخلی را توجه ندارند و برای آن‌ها از آمارهای خارجی می‌گویم؛ صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده اقتصاد ایران دارای رشد اقتصادی، رشد تجارت و صادرات و هم‌چنین کاهش تورم است. متوسط رشد اقتصادی در ده‌سالِ قبل از این دولت، کم‌تر از یک‌درصد بوده و رشد اقتصادی به بیش از 6 درصد رسیده و با همت مردم این کار دنبال می‌شود. 

وی افزود: دلیل عصبانی دشمن از کشور ما این است که پیشرفت داریم؛ رهبر انقلاب گفتند دلیل حقد و کینه دشمن از ما این است که می خواستند با تحریم ها و تهدیدها کشور ما رشد نداشته باشد اما جوانان ما تحریم و تهدید را به فرصت تبدیل کردند. کشور ما پیشرفته و فناور است.

وی گفت: ما شاهد انسجام ملی در عملیات وعده صادق بودیم و این انسجام می‌تواند در سایر موضوعات هم شکل بگیرد. همکان دست به دست هم دهند تا به سوی پیشرفت حرکت کنیم و دولت خود را موظف به خدمتگزاری به همه‌ی مردم می‌داند.

رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: ما به عهدمان با مردم وفاداریم و حتماً دولت صادق‌الوعد خواهیم بود؛ دغدغه‌ی مردم موضوعا کار ماست. بنده بین مردم حضور دارم و از وضع زندگی جامعه و خواسته‌های جوانان مطلع هستم.

رئیسی خطاب به مردم خاطر نشان کرد: با وحدت و انسجام می‌توانیم پیش برویم و حضور مردم تاکنون دشمن را مأیوس کرده و هم‌چنان می‌تواند دشمن را ناکام بگذارد و دولت نیز خود را موظف به خدمتگزاری می‌داند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر

سه رأس مثلث به جامانده از دولت سیزدهم

جاده صاف‌کن‌های تسلط طالبان بر چابهار

چرا صداوسیما این روزها گل‌به‌خودی می‌زند؟

علیز، وحید و باقی شرکا...

بررسی چالش اصلی نظام سلامت ایران در گفتگو با دکتر هادی یزدانی:

تخت بیمارستانی کم‌تر از میانگین جهانی بدون سیستم ارجاع!

زندگی