۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۵۸
يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
کد خبر: ۷۳۶۳۷
رقابت نفس گیر اصولگرایان بر سر کرسی ریاست مجلس دوازدهم

آغاز تقابل تازه نفسان انقلابی با یاران قالیباف و محصولی در بهارستان / چه سرنوشتی در کف صحن مجلس در انتظار قالیباف است؟

با اعلام نتایج دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم ترکیب سیاسی مجلس روشن شده و رایزنی های جریان های سیاسی حاضر در مجلس برای تصاحب کرسی ریاست آن پررنگتر و جدی تر از هفته های قبل به نظر می رسد،آنچه عیان است شور و حال طیفی از چهره های جریان انقلابی است که مدعی فسادستیزیند و عمدتا زیر پرچم «امنا»به بهارستان رسیده اند و حالا سودای کنار زدن قالیباف از ریاست مجلس را در سر می پرورانند،سودایی که اگر محقق شود،قالیباف را مجبور به چشیدن تجربه تلخ سقوط غلامعلی حدادعادل در مجلس نهم خواهد کرد...

 
 
 سوال اینجاست که اگر قالیباف به هر دلیلی نتواند رئیس مجلس شود، احتمالا دچار یک چالش بزرگ می‌شود؛ آنکه می‌خواهد به عنوان یک نماینده عادی بر صندلی‌های پایین مجلس تکیه بزند؟
 
 با برگزاری دور دوم انتخابات ترکیب مجلس دوازدهم کامل شد و حالا می‌توان قضاوتی جامع درباره آرایش سیاسی پارلمان آینده داشت.
آنگونه که انتخاب روایت می‌کند، با برگزاری دور اول انتخابات مشخص شد که پایگاه قالیباف دیگر مانند گذشته نیست و علاوه بر آنکه او نسبت به چهارسال از یاران کمتری برخوردار است، دیگر حتی نمی‌تواند تعداد نفراتی همسو که از نظر عددی تعیین‌کننده باشند را راهی مجلس کند. شخص خود او هم حتی نتوانست به عنوان نفر اول تهران وارد مجلس شود و بعد از نبویان، ثابتی و رسایی در جایگاه چهارم ایستاد. همین شرایط کافی است تا به یک گزاره مهم برسیم آنکه طیفی در مقابل قالیباف حضور دارد که می‌تواند روند چهارسال پیش رو را برایش ساده نکند.
 
خبر آنلاین در این باره نوشته است که چهارسال پیش طیف مقابل قالیباف، جبهه پایداری و شورای وحدت فرض می‌شد. قالیباف با شورای ائتلافش توانست به راحتی با شورای وحدت -که همان اصولگرایان سنتی‌اند- به ائتلاف انتخاباتی برسد؛ مانده بود پایداری که با سهم‌دهی از لیست انتخاباتی، رضایت آن‌ها را جلب کرد. پایداری‌ها در مجلس یازدهم باز هم راضی به گرفتن سهم از کمیسیون‌ها و هیئت‌رئیسه شدند و از این رهگذر محمدباقر قالیباف توانست چهار سال بر کرسی ریاست مجلس تکیه بزند، اما حالا شرایط تغییر کرده است و گرچه قالیباف در جریان انتخابات با جبهه پایداری به ائتلاف رسید، اما مسئله آن است که پایداریِ محصولی و آقاتهرانی عِده و عُده سابق را ندارد، زیرا تعیین‌کنندگان در پایداری از جمله نزدیکان رئیسی، نبویان، رسایی، کوچک‌زاده و چنین افرادی از جبهه پایداری جدا شده‌اند و در با ائتلاف امنا پا به میدان انتخابات گذاشتند. عمده این افراد منتهی علیه تندروی در جناح راست محسوب می‌شوند که همواره هم حواشی زیادی با خود به همراه داشته‌اند. حالا این‌ها توانسته‌اند علاوه بر وارد کردن نامزد‌های نزدیک به خود شهرستان‌ها نیمی از کرسی‌های تهران را بهم دست بیاورند. در واقع بیش از نیمی از کرسی‌های تهران به امنا رسیده است و الباقی یا به کسانی رسیده که امنا هم از آن‌ها حمایت کرده یا به قالیبافی‌ها و شورای وحدت رسیده است که این وضعیت گویای قدرت‌گرفتن تندرو‌ها در مجلس آینده است.

در اینجا بد نیست نگاهی داشته باشیم اسامی و پایگاه طیفیِ راه‌یافتگان تهران مجلس دوازدهم: ۱ سیدمحمود نبویان/ امنا ۲. امیرحسین ثابتی منفرد/ امنا ۳. حمید رسایی/ امنا ۴. حمدباقر قالیباف/ شورای ائتلاف ۵. رضا تقی‌پور انوری/ شورای ائتلاف ۶. روح‌الله ایزدخواه/ امنا-صبح ایران ۸. مرتضی آقاتهرانی/ شورای ائتلاف ۹. منوچهر متکی/ شورای وحدت ۱۰. اسماعیل کوثری/ شورای ائتلاف ۱۰. مهدی کوچک‌زاده/ امنا ۱۱. سید علی یزدی‌خواه/ امنا- شورای ائتلاف ۱۲. علی خضریان/ شورای ائتلاف ۱۳. مالک شریعتی نیاسر/ شورای ائتلاف ۱۴. کامران غضنفری/ امنا ۱۵. بیژن نوباوه وطن/ امنا ۱۶. محمد سراج/ شورای ائتلاف-امنا ۱۷. ابوالفضل ظهره‌وند/ امنا ۱۸. حسین صمصامی/ امنا- شورای ائتلاف ۱۹. زهره سادات لاجوردی/ شورای ائتلاف ۲۰. احمد نادری/ امنا ۲۱. ابراهیم عزیزی/ امنا ۲۲. سمیه رفیعی/ امنا ۲۳. پیمان فلسفی/ امنا ۲۴. ابوالقاسم جراره/ امنا ۲۵. مرتضی محمودی/ امنا ۲۶. مجتبی رحمان‌دوست/ امنا ۲۷. عبدالحسین روح‌الامینی/ شورای ائتلاف ۲۸. مجتبی زارعی/ شورای ائتلاف ۲۹. زینب قیصری/ امنا و نفر آخر علیرضا سلیمی/ شورای ائتلاف.
همان‌طور که مشخص شد امنا در تهران دست بالا را دارد و در مجموع مجلس می‌تواند تعیین کننده باشد. امنا در واقع همان نزدیکان رئیسی و جداشدگان از جبهه پایداری‌اند که حالا حتی انتقاد‌های تندی به صادق محصولی و مرتضی آقاتهرانی هم وارد می‌کنند؛ به خصوص بعد از ائتلاف آن‌ها با قالیباف. این طیف در مقام شعار مدام از عدالت سخن می‌گوید؛ هرچند منتقدان آن‌ها می‌گویند که تندرو‌ها عدالت را به ابزاری برای رسیدن به اهداف خود قرار داده‌اند.
نکته دیگر آن است که طیفی که مشخصا در تهران دست بالا را خواهد داشت، به شدت حامی دولت است. برخی می‌گویند که اصلا این طیف از سوی دولت وارد انتخابات شده است. گرچه نمی‌شود این ادعا را مستقلا تأیید کرد، اما قدر مسلم با بررسی مواضع امنا می‌شود دریافت که نیرو‌های آن همواره در دفاع از عملکرد دولت سخن گفته‌اند. در چنین شرایطی برخی می‌گویند دولت مستقر توانسته‌اند بخش مهم از مجلس را در اختیار خود بگیرد؛ وضعیتی که البته در در دولت‌های گذشته هم سابقه داشته و همواره دولت‌ها می‌کوشند نیرو‌های نزدیک به خود را روانه مجلس کنند تا چالشی با قوه مقننه نداشته باشند و حالا گویا امنا عهده‌دار پیشبرد این هدف دولت بوده است.
وضعیت کنونی بیش از همه کار را برای محمدباقر قالیباف سخت می‌کند، زیرا او از یک سو برای به دست آوردن مجدد ریاست مجلس باید از سد مخالفان سرسخت خود بگذرد و از سوی دیگر حرف او در مجلس دوازدهم چندان خریدار نخواهد داشت، زیرا نیرو‌های همسوی زیادی در مجلس با خود به همراه ندارد. نکته آخر هم آن است که اگر قالیباف به هر دلیلی نتواند رئیس مجلس شود، احتمالا دچار یک چالش بزرگ می‌شود؛ آنکه می‌خواهد به عنوان یک نماینده عادی بر صندلی‌های پایین مجلس تکیه بزند؟
 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی