در حالی که برخی از ایرانیان ساکن این کشور تصاویر و ویدیوهایی از ترس و وحشت خود برای ادامه زندگی روزمره در شهرهای این کشور منتشر میکردند، عدهای دیگر معتقد بودند که این موج مهاجرستیزی شامل حال آنها نمیشود و با راستگرایان خشمگین از تهاجم مهاجران همدلی میکنند.
در روزهای اخیر، یک مرد ایرانی ساکن انگلیس ویدئویی از شهری که در آن زندگی میکند منتشر کرد و گفت که از صحبت کردن به زبان فارسی در خیابانها میترسد. او همچنین افزود که مغازهداران، بهویژه مغازهداران مسلمان، ورودیهای مغازههای خود را با چوب و هر وسیلهای که میتواند در برابر حملات مقاومت کند، پوشاندهاند تا در صورت حمله معترضان، خسارت کمتری ببینند. او تأکید کرد که این وضعیت در مناطق شمالی انگلیس شدیدتر است.
در همین حال، کاربر دیگری ویدیویی منتشر کرد که در آن معترضان در خیابان تجمع کرده و راههای ورود و خروج خودروها را مسدود کرده بودند تا رنگ پوست رانندگان را بررسی کنند. او گفت: «هنوز مهاجران شیک و تحصیلکرده با دماغ سربالا نیامدهاند که از قدرت گرفتن راست افراطی خوشحال شوند و بگویند: ما با این مهاجران فرق داریم، اینها را بیرون بیندازید؛ اروپا را به گند کشیدهاند...»
سالومه سیدنیا، مجری شبکه منوتو، یکی از کسانی است که با معترضان راستگرا احساس همدلی واز تظاهرات آنان علیه مهاجران حمایت میکند. او در توییتر خود نوشته: «امسال بیست سال است که به انگلستان مهاجرت کردهام و هرگز در این کشور احساس نکردم که شهروند درجه یک نیستم!» او افزود بهعنوان یک ایرانی هرگز با رفتار بدی از سوی انگلیسیها مواجه نشده است. اگر هم برخورد ناخوشایندی داشته، این برخوردها از طرف مسلمانان در بریتانیا بوده است! او ضمن حمایت و همدلی با تظاهرکنندگان گفت: «مردم حق دارند نگران کشورشان باشند و بازتر و خشک با هم خواهند سوخت.» سیدنیا همچنین مدعی شده در اوایل مهاجرتش حتی نیازی نمیدید که درِ ماشینش را قفل کند، اما اکنون روزانه صدها خودرو دزدیده میشود. او افزود: «صادق خان اینجا به دنیا نیامده است! مردک گند زده به لندن از وقتی شهردار شده، چون اصالتش انگلیسی نیست و اهمیتی نمیدهد.» او این وضعیت را نتیجه سیاستگذاریهای اشتباه میداند و گفت: «این کشور به خاطر پذیرش مهاجران زیاد بدون بررسی دقیق، بسیار ناامن شده است.»
کیوان عباسی، بنیانگذار و مدیرعامل شبکه تلویزیونی منوتو هم حامی راستگرایان انگلیسی است که علیه مهاجران تظاهرات میکنند. او در توییترنوشته: «تا زمانی که سیاستمداران در غرب به نگرانیهای مشروع مردم (از جمله کسانی که مثل خود من سالها پیش مهاجرت کردن) در مورد مهاجرت غیر قانونی و بی رویه گوش ندن، و تا زمانی که پلیس با همه یک جور برخورد نکنه و دوگانگی رو کنار نگذاره، این وضعیت متاسفانه ادامه داره و بدتر هم میشه.»
کاربر دیگری که ادعا میکند چهل سال است در آلمان زندگی میکند، اظهار داشت که از همان ابتدا هشدار داده بود که مهاجرت گسترده میتواند موجب بروز کینه شود. او ادامه داد: «مهاجرانی که بهصورت انبوه وارد میشوند، هویت مشخصی ندارند و بسیاری از آنها شامل چاقوکشها و متجاوزان جنسی هستند که به اروپا میآیند و این میتواند به انفجار اجتماعی منجر شود.»
اما این واکنشها برای بسیاری دیگر از مهاجران عجیب بود و آن را نتیجه «خودسفیدپنداری» بسیاری از ایرانیان میدانستند. یکی از کاربران ایکس نوشت: «یکی از مهاجران میگفت من تا جایی که میتوانم از مهاجران بد میگویم پیش آلمانیها، در حالی که خودش هم سفیدپوست نبود.»
عده زیادی از ایرانیان بر این باور بودند که اکثر افرادی که با راستگرایان همنظر هستند، یا مسلمانستیزند یا خود را برتر از دیگران میپندارند. آنها معتقد بودند که تبعات حمایت از راستگرایان دودی است که در نهایت به چشم خودشان خواهد رفت و در نهایت به خودشان آسیب خواهد زد. همچنین، آنها بر این نظر بودند که تصور اینکه راستگرایان مشکلی با ایرانیان ندارند، اشتباه است، زیرا از نظر رنگ پوست و ظاهر، ما تفاوت زیادی با سایر خاورمیانهایها نداریم.
در حالی که از حادثه «سَووت پورت» حدود ده روز گذشته است، تظاهرات همچنان هیچ چشمانداز روشنی ندارند. بر اساس وبسایت رسمی پارلمان انگلیس، آمار مهاجران در سال ۲۰۲۱ به گونهای بوده است که از مجموع ۶ میلیون مهاجر، تابعیت غیرانگلیسی داشتهاند و در این شمارش، افرادی که دو تابعیت دارند، لحاظ نشدهاند. همچنین، ۳.۴ میلیون نفر از مهاجران، اتباع اروپایی غیرانگلیسی بودند. در نتیجه، مشکلات مهاجران شکافهای جدی بین جامعه بومی و مهاجران ایجاد کرده است و به نظر نمیآید که این شکافها به زودی برطرف شوند. از سوی دیگر، ایرانیان مقیم انگلیس نیز به نظر میرسد به دو گروه با جبهههای مخالف تقسیم شدهاند؛ یا خود را جدا از سایر مهاجران میدانند و خواستار بیرونرفتن آنها هستند، یا در جبههی مخالف قرار دارند و با تظاهراتکنندگان همدلی میکنند.
این خبر تکمیل میشود
بررسی نفرات برتر کنکور ۱۴۰۳ چه میگوید
گفتوگوی فراز با مهدی ملکمحمد روانشناس:
بازار سیاه خرید و فروش اعضای بدن؛ روایت یک واسطه از پشت پرده خرید کلیه
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک