۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۱۹
يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۵
کد خبر: ۸۰۵۶۷
لزوم اصلاح در هسته‌های گزینش آموزش و پرورش

بحران کد ۱۹ در جذب معلمان ادامه دارد

بحران کد ۱۹ در جذب معلمان ادامه دارد
یکی از موانع جدید جذب معلم، کد ۱۹ است که به معنای عدم صلاحیت در گزینش‌های عقیدتی و سیاسی است، حتی اگر فرد از نظر علمی مناسب باشد. این کد باعث اعتراضات گسترده‌ای از سوی داوطلبان استخدام شده است که به دلیل آن، قادر به ورود به سیستم آموزشی نشده‌اند.

فراز در گزارشی به بررسی این موضوع و افرادی پرداخت که در فرآیند جذب با کد ۱۹ روبه‌رو شده‌اند. اعتراضات به این موانع به مشکلاتی از جمله معیار‌های مبهم گزینش، عدم شفافیت و برخورد‌های سلیقه‌ای در این فرآیند اشاره دارد.

یک چهارم داوطلبان رد شده، پذیرفته شدند!

منتقدان بر این باورند که این روند به یادآور گزینش‌های سخت‌گیرانه گذشته است و می‌تواند انگیزه داوطلبان را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. در پاسخ، وزارت آموزش‌وپرورش و برخی مقامات به این اعتراضات واکنش نشان داده و تأکید کرده‌اند که گزینش باید مطابق با قانون و با توجه به کمبود معلم‌ها انجام شود. اخیراً، حمید رسایی، نماینده مجلس، اعلام کرد که پس از دستور وزیر و بررسی مجدد، حدود ۱۰۰۰ داوطلب از ۴۰۰۰ داوطلب رد شده، پس از اصلاح موارد قابل تغییر، پذیرفته شده‌اند.

هسته‌های گزینش راه خود را ادامه می‌دهند

با وجود درخواست‌های جمعی از متقاضیان که در پرونده گزینش آن‌ها کد ۱۹ درج شده بود، این موضوع در دستور کار قائم پناه، مسئول اداره امور گزینش کشور قرار گرفت. اما بررسی‌های فراز نشان می‌دهد که هسته‌های گزینش همچنان به روال قبلی ادامه می‌دهند و به دستور‌های جدید توجهی نشان نداده‌اند. بسیاری از داوطلبان همچنان با کد ۱۹ در کارنامه خود مواجه‌اند و علت رد صلاحیت خود را نمی‌دانند. امیدواری وجود دارد که دولت چهاردهم در این زمینه اقدامات مؤثری انجام دهد و راه ورود معلمان واجد شرایط را به کلاس‌های درسی که به دلیل کمبود معلم تعطیل شده‌اند، باز کند.


کمبود معلم و آموزش بی‌کیفیت، چالش‌های مدارس دولتی

آموزش و پرورش با کمبود بیش از ۱۷۶ هزار معلم مواجه است و آمار رتبه‌های برتر کنکور ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که مدارس دولتی در کسب رتبه‌های برتر کنکور جایگاه مناسبی ندارند، در حالی که بیش از ۸۵ درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند. این وضعیت نشان‌دهنده شرایط نامساعد مدارس دولتی است، که یا به دلیل کمبود معلم تعطیل شده‌اند یا قادر به ارائه آموزش با کیفیت مناسب به دانش‌آموزان نیستند. در این شرایط، ضروری است که وزارت آموزش‌وپرورش تمرکز بیشتری بر تقویت این مدارس و ارتقای کیفیت آموزش آن‌ها داشته باشد.

رییس دولت چهاردهم، مسعود پزشکیان، در مراسم تکریم و معارفه وزیر علوم، با اشاره به اینکه دانشگاه محل نوآوری و خلاقیت است، تاکید کرد: «به وزیر گفتم همه اساتید و دانشجویانی که لغو قرارداد یا اخراج شدند را بازگردانید.» امیدواریم که این دستور رییس جمهور به درستی اجرا شود و همچنین در موضوع کد ۱۹ نیز اقدامات مشابهی انجام شود تا هزاران کلاس درس از نعمت معلم برخوردار شوند. با این اقدامات، کسانی که صلاحیت علمی و حرفه‌ای معلمی را دارند، قادر خواهند بود به آموزش و پرورش کشور خدمت کنند و به بهبود کیفیت آموزش در مدارس دولتی کمک نمایند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی