۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۱۱
سه‌شنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
کد خبر: ۸۱۳۲۶
در گفت‌وگوی فراز با «علی بهشتی نیا»، کارشناس آموزشی بررسی شد

مخاطرات اختصاص ۲۰ درصد از ظرفیت مدارس به اتباع افغانی

مخاطرات اختصاص ۲۰ درصد از ظرفیت مدارس به اتباع افغانی
به تازگی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از اختصاص ظرفیت ۲۰ درصدی مدارس به اتباع مجاز خبر داده‌است. تعداد دانش آموزان ایرانی حدود ۱۷ میلیون نفر است و اختصاص ظرفیت ۲۰ درصدی مدارس به اتباع مجاز یعنی ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نیمکت مدرسه!

۲۰ درصد از ظرفیت مدارس در اختیار مهاجران

 
این در حالی است که مهر سال ۱۴۰۲، «رضا مرادی‌صحرایی» اعلام کرده ۶۰۰‌ هزار دانش‌آموز اتباع خارجی در مدارس ایران تحصیل می‌کنند. اختلاف حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری میان آمار اعلام‌شده آن هم به فاصله یک سال، چه معنایی دارد؟


تنش‌های مهاجرتی در پنج استان

فرهادی، سخنگوی آموزش پرورش، همچنین اعلام کرده‌است که استان‌های خراسان رضوی، شهرستان‌های استان تهران، استان اصفهان، استان کرمان و استان یزد به صورت ویژه رصد می‌شوند. دلیل این اتفاق این است که به گفته این مقام وزارات آموزش و پرورش، «تنش‌های مهاجرتی در این مناطق زیاد است.» او در ادامه گفته‌است: «در منطقه‌ای در شهرستان‌های استان تهران، برای امسال شاهدیم که جمعیت دانش‌آموزی ناگهان سه هزار نفر افزایش پیدا کرده است». وقتی سخنگوی آموزش و پرورش از تنش‌های مهاجرتی در برخی از مناطق صحبت می‌کند، معنایی جز وخیم بودن حضور بی‌رویه مهاجران در کشور ندارد.


او با تاکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران حق تحصیل را برای همه اتباع محترم می‌شمارد، گفت: «در برخی نقاط کشور، تراکم حضور اتباع بیشتر است. توصیه ما این است که دانش آموزان اتباع هم مانند همه کشورهای دنیا در کنار دانش‌آموزان دیگر و در مدارس عادی تحصیل کنند اما در برخی نقاط تعداد دانش آموزان اتباع بیش از ۲۰ درصد حد مجاز ثبت نام این دانش‌آموزان است». بر اساس برآوردهای سال ۱۴۰۲، سرانه هزینه هریک از دانش‌آموزان اتباع، سالانه ۵۲۷‌ دلار است.


سرانه‌های آموزشی به مدارس پرداخت نمی‌شود

«علی بهشتی نیا»، کارشناس آموزشی، در خصوص تحصیل دانش آموزان اتباع به فراز می گوید: «دانش‌آموزان در کشور ما نصیبی از یارانه‌های آموزشی نمی‌برند. سال‌هاست که سرانه آموزشی به مدارس پرداخت نمی‌شود و دانش‌آموزان در محرومیت به سر می‌برند. در همین پایتخت، دانش‌آموزان درگیر محرومیت‌هایی هستند که اگر یارانه‌های آموزشی پرداخت می‌شد، شرایط بهتر بود».


آسیب‌های حضور بی‌رویه اتباع در کشور

او ادامه داد: «در غرب استان تهران از گذشته تعداد اتباع زیاد بوده‌است و در آن منطقه ما با دانش‌آموزان اتباع زیادی در ارتباط بودیم. در گذشته، زیست مسالمت‌آمیزی بین دانش‌آموزان ایرانی و اتباع شکل گرفته بود. اما رفته رفته، شرایط به جایی رسید که توسعه مدارس و امکانات آموزشی نسبت به افزایش جمعیت مهاجران عقب ماند و امکانات آموزشی متناسب با افزایش تعداد دانش‌آموزان، افزایش پیدا نکرد. ضمن اینکه در چند سال اخیر ما با ورود بی‌ضابطه افغان‌های بدون مدارک مهاجرتی مواجه شدیم. قبل‌تر تا حدودی رصد مهاجران انجام می‌شد و مشکل چندانی نبود. با این حال، ورود بی‌ضابطه و پخش شدن این مهاجران در سطح کشور، آسیب‌هایی را در کشور شکل داد».


رصد ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در مدارس

بهشتی نیا در ادامه گفت: «الان بسیاری از مدارس اصلا ظرفیت پذیرش دانش‌آموزان افغان را ندارند و بسیاری از کلاس‌های درس با ۴۵ دانش‌آموز تشکیل می‌شوند. دانش‌آموزان افغانی حق تحصیل دارند و به نفع هر کشوری است که به مهاجرین آموزش دهد. اما پذیرش مهاجران و دانش‌آموزان اتباع باید ضابطه‌مند باشد. از سوی دیگر بحث توسعه مدارس نیز باید در نظر گرفته شود. سال‌هاست که مدارس جدید ساخته نشده‌است و معمولا به تعداد کلاس‌های درس مدارس افزوده می‌شود. ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع باید ضابطه‌مند شود و آن‌ها مورد رصد قرار گیرند».


در برخی از مناطق دانش‌آموزان ایرانی در اقلیت اند

او در آخر گفت: «دانش‌آموزان ایرانی و اتباع بر سبک زندگی یکدیگر تاثیر می‌گذارند و معمولا فرهنگ ایرانی، غالب است. در برخی از مناطق کشور اما دانش‌آموزان ایرانی در اقلیت قرار گرفته‌اند و این می‌تواند برای جامعه خطرناک باشد. توزیع و پراکندگی اتباع باید به گونه‌ای باشد که آن‌ها به شکل اقلیت باشند و از فرهنگ ایرانی تاثیر بپذیرند».


آمارهای متناقض به خوبی نشان می‌دهند که حضور بی‌رویه افغانی‌ها در ایران، حوزه‌های مختلف را با چالش‌های متعددی رو به رو ساخته است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی