۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۳:۱۷
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۸۵۱۰۴

ادعای جنجالی رییس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران درباره قیمت بنزین

ادعای جنجالی رییس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران درباره قیمت بنزین
رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران با ارایه گزارش «بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ از منظر بخش خصوصی»، از افزایش قیمت بنزین در سال آینده خبرداد.

صمد حسن زاده دیروز در هجدهمین نشست از دوره دهم هیأت نمایندگان اتاق ایران اظهار داشت:باید به وضعیت محیط کسب‌وکار از منظر گزارش‌های پایش محیط کسب‌وکار فصل بهار سال جاری و شامخ(شاخص مدیران خرید کل اقتصاد) مهر توجه کرد. بر اساس گزارش پایش فصل بهار، وضعیت محیط کسب‌وکار کشور مشابه با وضعیت فصل زمستان سال گذشته است و همچنان در عدد ۶/۰۴ درجا زده‌ایم و اوضاع بهبود نیافته است.

 وی افزود:میانگین ظرفیت فعالیت واقعی بنگاه‌های اقتصادی شرکت‌کننده در این فصل بهار معادل ۴۱ درصد بوده که نسبت به فصل زمستان، این ظرفیت کاهش داشته است و از نظر اتاق ایران این یک فاجعه است که حدود ۶۰ درصد ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی بلااستفاده مانده؛ آن هم در شرایطی که وعده رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم داده شده است.

حسن زاده تصریح کرد : شامخ کل اقتصاد در مهر هم برای ششمین ماه متوالی همچنان کاهشی است و متاسفانه شاهد تداوم رکود در بخش تولید هستیم. اما با خوشبختی باید گفت شامخ صنعت که به دلیل قطع برق طی چندماهه اخیر با مشکلات عدیده روبه‌رو بوده، در ماه مهر با بهبود همراه شده است. بااین وجود، مسئله‌ای که برای فعالان اقتصادی به دلیل ریسک‌های سیاسی منطقه و مشکلات اقتصادی ناشی از آن به وجود آمده، آن است که انتظارات خوش‌بینانه به پایین‌ترین مقدار خود در ۲۰ ماه گذشته رسیده است؛ به عبارتی فضای امید و خوش‌بینی به بهبود اوضاع در بین فعالان اقتصادی کاهش یافته است.

وی ادامه داد : نکته دیگر مربوط به واگذاری شرکت‌های دولتی در قالب مولدسازی است. جای تاسف است که شاهد زیان انباشته نهادهای دولتی و خصولتی هستیم که سال‌ها با بودجه دولتی و پول ملت ارتزاق کرده و حجم زیادی زیان انباشته برای کشور ایجاد کرده‌اند. این خسارت از بودجه کشور تامین می‌شود اما متاسفانه شرکت‌هایی در راستای مولدسازی واگذار می‌شوند که قبلا آن‌ها را قربانی کرده و بخشی از سهام آن‌ها را در قالب سهام عدالت و بخشی را در قالب رد دیون به بانک‌ها یا صندوق‌های بازنشستگی واگذار کرده‌اند که باعث ناهماهنگی و ناترازی شده است؛ لذا از دولت چهاردهم و مسئولان واگذاری، می‌خواهیم در این زمینه تدبیر کارشناسی شده به عمل آورند و طبق قانون اساسی آن را به بخش خصوصی واگذار کنند تا جلوی این زیان انباشته خسارت آفرین گرفته شود و شرایط واگذاری را به نحوی ترتیب دهند که کسانی که مسئولیت این بنگاه‌ها را بر عهده می‌گیرند، بتوانند از عهده کار برآیند.

رئیس اتاق ایران همچنین بااشاره به ویژگی های لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: از زمانی که لایحه بودجه سال آینده منتشر شد، اتاق ایران با محوریت مرکز پژوهش‌ها و همکاری تنگاتنگ با معاونت مجلس، کمیسیون‌های تخصصی، تشکل‌ها و اتاق‌های استانی، نظرات اصلاحی روی تبصره‌های مهم و مرتبط با بخش خصوصی را جمع‌آوری و تلفیق و با زبان حقوقی انشا و برای مجلس ارسال کرده است. همچنین با حضور در جلسات مجلس تلاش کرده تا حد امکان نظرات اتاق به آگاهی نمایندگان برسد.

وی اظهار داشت:  آنچه در لایحه بودجه ۱۴۰۴ محرز است اینکه معیار اصلی دولت برای تنظیم بودجه شفافیت و یکپارچگی بودجه و ادغام بخش‌های فرا بودجه‌ای در سند بودجه بوده است و تنگنای زمانی و محدودیت‌های اقتصادی، فقدان اصلاحات بنیادین در بودجه را قابل فهم می‌کند.اما بررسی تبصره‌های لایحه بودجه حاکی از آن است که سیاست حمایتی یا تشویقی ویژه‌ای برای ارتقای ظرفیت‌های تولید صنعتی کشور در نظر گرفته نشده و تبصره‌های بودجه از دو ناحیه مالیات و انتشار حجم گسترده اوراق قرضه، بر بخش مولد اقتصاد کشورفشار وارد خواهد کرد؛ به ویژه سیاست‌های مالیاتی دولت، عمدتاً با رویکرد کاهش دامنه شمول حمایت‌های مالیاتی تنظیم شده است.

حسن زاده در ادامه خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که سال آینده با روی کار آمدن رئیس‌جمهوری جدید آمریکا، می‌تواند دورانی با نااطمینانی و پیش‌بینی‌ناپذیری برای اقتصاد ایران باشد و انتظار می‌رود سیاست‌های دولت در سال آینده بیش از گذشته در حمایت از بخش مولد اقتصاد تنظیم شود.

وی تاکید کرد: دولت در سال آتی بیش از پیش به تعامل مؤثر با جهان، تنش‌زدایی و همکاری ملی و منطقه‌ای و مشارکت مردم و بخش خصوصی برای اداره امور نیازمند است و انتظار می‌رفت در سند مالی دولت، توجه بیشتری به بخش خصوصی و مولد اقتصاد صورت گیرد.رئیس اتاق ایران همچنین افزود: ایران می تواند رقم ۱۲ میلیارد دلار صادرات خود به عراق راتا ۲۰ میلیارد دلار افزایش دهد. صدور ضمانت نامه های بانکی برای حضور در مناقصات بین المللی به خصوص در عراق در راستای صدور خدمات فنی و مهندسی تقریبا در حال آماده سازی است و امیدواریم این موضوع زودتر حل و فصل شود.

وی ضمن اشاره به اینکه باید شرایطی ایجاد شود که اعتماد مردم به بورس تقویت شود، با انتقاد از اظهارات برخی مسئولان که معتقدند FATF  بدون رفع تحریم ها تاثیری در اقتصاد کشور ندارد، گفت: توضیحات وزیر اقتصاد نشان داد وجود ایران در لیست سیاه FATF محدودیت تحریم‌های آمریکا را تقویت وبه تحریم ها مشروعیت می بخشد.ضمن اینکه خارج شدن ایران از لیست سیاه می تواند اثر زیادی بر مناسبات بانکی ما داشته باشد و لذا امیدواریم مشکل FATFبه زودی حل‌وفصل شود.

در ادامه این نشست، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران با ارایه گزارش «بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ از منظر بخش خصوصی»، از افزایش قیمت بنزین در سال آینده خبرداد.

حجت میرزائی گفت: درپایان جلسه اخیر رئیس جمهوری با اقتصاددانان، ایشان گفتند که در سال آینده چاره ای به جز افزایش قیمت بنزین وجود ندارد و لذا قیمت بنزین در سال آینده حدود ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

وی افزود:بر اساس مطالعه صورت گرفته، در بودجه ۱۴۰۴ کسری تراز عملیاتی ۱۸۰۰ هزارمیلیارد تومانی وجود دارد و اصلاحی در بودجه شرکت‌های دولتی و برای حامل‌های انرژی هم به صورت موردی پیش‌بینی نشده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران تصریح کرد:نشانه های مطرح شده در بودجه نشان می دهد سال آینده با تورم ۳۰  درصدی مواجه خواهیم شد؛ چراکه دراین لایحه ۶۳ میلیارد دلار برای واردات کالاپیش‌بینی شده که ۱۲ میلیارد آن کالای اساسی است. اما طبق داده‌های بودجه، شاهد افزایش نرخ تسعیر ارز هستیم و بر این اساس ۳۰ درصد واردات کالا با ارز آزاد تأمین خواهد شد که آثار تورمی دارد. همچنین کمیسیون تلفیق بودجه، نرخ ارز کالاهای اساسی را از ۲۸۵۰۰ تومان افزایش داده که این موضوع هم اثر تورمی خواهدداشت.

وی با تأکید بر اینکه در چارچوب لایحه بودجه ۱۴۰۴ در راستای کاهش تنش در نظام بین‌المللی درحال حرکت هستیم، گفت: درمجموع، سهم نفت در درآمدهای عمومی ۲۵ درصد کاهش داشته و سهم اوراق قرضه و مالیات بیشتر شده است و سهم فروش دارایی‌های دولت هم روند کاهشی را طی می‌کند؛ باا ین حال ازآن جایی‌که امکان دسترسی بخش خصوصی به منابع موجود از طریق بودجه پیش‌بینی می‌شود، امیدواریم با الحاق به موافقت‌نامه‌های بین‌المللی و شدت گرفتن هم‌گرایی‌ها در سال آینده باگشایش‌های مالی و ارزی مواجه شویم.

میرزایی ادامه داد: ایجاد بازار توافقی ارز، سیاست اصلی بانک مرکزی در حوزه ارز درسال ۱۴۰۴ است. اتاق فعالانه درباره این بازار نظرات خود را اعلام کرده است. براین اساس  ، اگراین سامانه قرار است به رفع مشکلات کمک کند، مشروط به صفرشدن  هزینه مبادله ارز ، کوتاه شدن زمان تأمین و تخصیص ارز ، بدون واسطه‌ بودن مبادله ارز و درنهایت برداشته شدن قید همگن بودن رسته فعالیت‌ها است. همچنین تا زمانی که بازار توافقی ارز به سامان برسد سامانه جامع تجارت باید فعال باشد.گزارش خبرنگار ما همچنین حاکی است: اتاق ایران در پایان نشست دیروز خود با تأکید بر حمایت از موضع دولت درباره FATF اعلام کرد: در این مسیر هماهنگ با دولت عمل می‌کند و به‌زودی بیانیه‌ای در حمایت از این موضع دولت صادر خواهد کرد.

در این راستا، هیات نمایندگان با رأی خود به هیات رئیسه اتاق ایران وکالت دادند تا متن این بیانیه را در حمایت از موضع دولت درباره FATFو تلاش برای خروج ایران از لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی تدوین کند.

منبع:اطلاعات

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
پیشنهاد سردبیر
زندگی