۰۵ آبان ۱۴۰۵ ۰۹:۵۶
سه‌شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۴
کد خبر: ۸۷۰۶۲

رونمایی از ۱۵ سکه‌ زرین هخامنشی و ساسانی دیگر در حراج نیویورک

رونمایی از ۱۵ سکه‌ زرین هخامنشی و ساسانی دیگر در حراج نیویورک
 حراج سی. ان. جی در نیویورک درحالی هفته گذشته از دو سکه ساسانی رونمایی کرد که پس از این اتفاق، وزارت میراث‌فرهنگی بلافاصله دستور پیگیری و تشکیل پرونده برای استرداد این سکه‌های ارزشمند دوره ساسانی را صادر کرد. اما یک روز پس از اعلام رسمی وزارت میراث‌فرهنگی و آماده‌سازی پرونده استرداد ۲ سکه ساسانی، حراج نیویورک از ۱۵ سکه زرین هخامنشی و ساسانی دیگر رونمایی کرد.

آبان ماه سال گذشته بود که حفاران غیرمجاز با غارت محوطه باستانی بیضا بیش از ۶۰۰ اثر تاریخی را به سرقت بردند. همان زمان اعلام شد که این گنجینه از طریق واسطه‌ها به بازارهای بین‌المللی قاچاق شده است تا اینکه هفته گذشته حراج نیویورک از ۲ سکه ساسانی رونمایی کرد که با سکه‌های قاچاق شده محوطه باستانی بیضا در استان فارس کاملا مطابقت داشت.

از آنجا که براساس قوانین جهانی و تاکید یونسکو، خرید و فروش هرگونه آثار به دست آمده از حفاری‌های غیرمجاز و قاچاق شده از سوی موزه‌ها و حراجی‌ها ممنوع است و این آثار باید بلافاصله به کشورهای مبدا بازگردانده شوند، وزارت میراث‌فرهنگی بلافاصله بعد از خبری شدن این حراج، اقدام به تشکیل پرونده برای استرداد سکه‌ها کرد.

با این حال روز گذشته حراج سی. ان. جی در نیویورک در اقدامی تازه ۱۵ سکه هخامنشی و ساسانی دیگر را برای فروش در حراج ۲۰ روز آینده خود رونمایی کرد. این اقدام نشان می‌دهد که تنها دو سکه نقره آذرمیدخت و شاه پارسه هخامنشی از جنس نقره که حاصل حفاری‌های غیرمجاز شهر بیضا در استان فارس بودند، به این حراجی در نیویورک نرسیده و تعداد بیشتری از ۶۰۰ سکه خارج شده توسط حفاران غیرمجاز و قاچاقچی‌ها به این حراجی رسیده است.

«فاطمه داوری» سخنگوی معاونت میراث‌فرهنگی در خصوص تازه‌ترین رونمایی این حراج از ۱۵ سکه هخامنشی و ساسانی ایران گفت: میراث‌فرهنگی به محض اطلاع از حراج تعدادی از سکه‌های تاریخی ایران متعلق به دوره هخامنشی و ساسانی در یک حراجی در آمریکا به بررسی موضوع پرداخت و نسبت به پیگیری آن اقدام کرد.

آنطور که سخنگوی معاونت میراث‌فرهنگی اعلام کرد، ایران به عنوان یکی از کشورهای ملحق شده به کنوانسیون سال ۱۹۷۰ میلادی «اتخاذ تدابیر لازم برای ممنوع کردن و جلوگیری از ورود و صدور و انتقال مالکیت غیرقانونی اموال فرهنگی» یونسکو، تلاش‌های زیادی را برای ممانعت از ورود، خروج و فروش اموال فرهنگی تاریخی داشته و با همکاری سایر نهادها تلاش‌های زیادی را برای پیگیری رصد و استرداد اموال فرهنگی که به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده‌اند، انجام داده است.

او گفت: زمانی که یک اثر تاریخی که محصول قاچاق و فرایندهای غیرقانونی است و به حراجی‌ها راه پیدا می‌کند در وهله اول اصالت‌سنجی اثر بررسی می‌شود و پس از تشکیل پرونده و گردآوری و پایش اطلاعات، مدارک ارسال می‌شود. بعد از آن با همکاری نهادهای دیگر مرحله توقف حراجی انجام می‌گیرد و پس از آن پیگیری حقوقی و استرداد آثار در دستور کار قرار می‌گیرد.

داوری همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا مسیر پرونده استرداد سکه‌های تاریخی در حراج نیویورک از طریق وزارت میراث‌فرهنگی صورت می‌گیرد یا اینکه به نهاد ریاست جمهوری واگذار شده، اعلام کرد: درحال‌حاضر این پرونده همچنان در وزارت میراث‌فرهنگی پیگیری می‌شود و امیدواریم با انجام پیگیری شاهد توقیف و استرداد آثار تاریخی کشور به ویژه این سکه‌ها باشیم.

عرضه سکه ۷۵ هزار دلاری هرمز اول ساسانی در حراج نیویورک

در تازه‌ترین رونمایی این حراج از سکه‌های هخامنشی و ساسانی ایران می‌توان به سکه زرین هرمز اول از پادشاهان ساسانی اشاره کرد که در سال‌های ۲۷۲ تا ۲۷۳ میلادی در ایران ضرب شده است. روی سکه نقش این پادشاه ساسانی و پشت آن نقش یک آتشدان و محراب ضرب شده است که دو سوی آتش را موبدان گرفته‌اند و در حال نیایش هستند. حراجی سی. ان. جی نیویورک اعلام کرده است که این سکه بسیار کمیاب است. سکه‌های او لقب «شاه شاهان ایرانیان» را دارند.

حراج CNG این سکه را با حداقل پیشنهاد ۴۵ هزار دلار و برآورد فروش ۷۵ هزار دلار بر سایت فروش خود قرار می‌دهد. وزن این سکه نیز ۷.۴۱ گرم اعلام شده است.

اما سکه ارزشمند دیگری که حراج نیویورک برای فروش آنلاین در سه هفته آینده رونمایی کرده است، یک سکه دوره هخامنشی است که به نوشته این حراج متعلق به دوره داریوش دوم هخامنشی و متعلق به ۴۲۰ تا ۳۷۵ سال قبل از میلاد مسیح است. سکه دریک هخامنشی ۸.۳۷ گرم وزن دارد.

بررسی‌های بیشتر از این حراجی و اطلاعات موجود در آن مشخص کرد که طی دو روز اخیر حراج سی. ان. جی نیویورک که به فروش سکه‌های باستانی در آمریکا می‌پردازد بیش از ۱۰ سکه ساسانی از جنس نقره را هم رونمایی کرده است که بیشتر آن‌ها دارای نقش شاهان ساسانی و آتشکده و آتشدان در پشت و روی سکه هستند و قیمت‌های بسیار گزافی برای فروش آن‌ها در نظر گرفته شده است.

منبع:ایلنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
کاهش بهای نفت در پی امیدواری به کاهش تنش‌های خاورمیانه با پیشرفت دیپلماسی
عربستان سعودی مدعی شد موشک‌ها و پهپاد‌های حمله‌ور شده انصار الله به خاک این کشور را رهگیری کرده است
مصرف‌کنندگان ایالات متحده بیشترین هزینه را برای جهش قیمت سوخت ناشی از جنگ با ایران می‌پردازند
سطح مدیریت در فوتبال ما تا مچ پا پایین آمده!
نشست چهارجانبه تهران، از دستورکار اعلام‌شده تا پیام‌های امنیتی پنهان| علی عبدی: عملیات فریب است! هدف، مهار و کنترل ایران است
تقدیر از بانک مهر ایران برای حمایت از خودکفایی و کارآفرینی
داتین باز هم برترین شرکت فناور شد | تداوم برتری در فناوری مالی با پشتوانه بانک پاسارگاد
چگونه حملات انصار الله پرواز‌ها در سراسر عربستان سعودی را زمین‌گیر کرد
عربستان سعودی با وجود حملات، برگزاری جام ملت‌های آسیا در ژانویه ۲۰۲۷ را تایید کرد
دیدار هیئت‌های بلندپایه در تهران؛ منطقه در آستانه درگیری‌های احتمالی در حالت آماده‌باش قرار دارد
دستان آلوده امارات در سودان؛ نامزدی لانا نسیبه برای دبیرکلی سازمان ملل یک رسوایی است
۹هزار کامیون پشت مرز بازرگان متوقف ماندند |تجارت ایران گروگان محدودیت همسایگان و ضعف زیرساخت‌ها
کاهش قیمت نفت از بالاترین سطوح شش‌ماه اخیر در پی امیدواری به کاهش تنش‌های جنگ ایران
ارتش ایالات متحده مدعی کمک به صادرات ۱.۵ میلیارد بشکه نفت از کشور‌های حوزه خلیج فارس شد
ده روزی که می‌تواند جهان را تکان دهد: هنجار‌های دموکراتیک در چهار انتخابات سرنوشت‌ساز در بوته آزمایش
پایداری شاخص بورس در کانال ۸ میلیونی؛ روز پرنوسان تالار شیشه‌ای
حمله پهپادی و موشکی به عربستان سعودی همزمان با تداوم درگیری‌ها با انصارالله
سخنرانی‌های اوباما در اوهایو و میشیگان: نکات کلیدی درباره ترامپ، جنگ ایران و انتخابات میان‌دوره‌ای
افزایش یک درجه‌ای مجازات جرائم مرتبط با کارگزاران بیگانه در مصوبه مجلس
معماری جنگ بی‌پایان؛ ترومای قدرت و پیامد‌های بن‌بست امنیتی در کارنامه نتانیاهو
انتخابات اسرائیل اهمیت دارد و این تنها مسئله اسرائیلی‌ها نیست
حامیان ناراضی نتانیاهو، هدف اصلی کارزار انتخاباتی اسرائیل
چمران: قصور شهرداری درباره درختان چیتگر را رها نمی‌کنیم
وزیر امور خارجه در آیین گشایش موزه شهید خرازی: عقلانیت توأم با تعهد انقلابی، ویژگی بارز دیپلمات فقید بود
پدر علم هیدروژئولوژی ایران: ال‌نینو عامل سیل‌های سراسری نیست
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
سمیه گلپور: تاوان مماشات با وزیر کار از جیب کارگر و بازنشسته پرداخت می‌شود | هیأت رییسه مجلس استیضاح میدری را وتو می‌کند؟!
کوه کلنگ در چند قدمی سکونتگاه‌ها| ساکنان اطراف نطنز از خطر احتمالی چه می‌دانند؟
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
حامیان ناراضی نتانیاهو، هدف اصلی کارزار انتخاباتی اسرائیل
سخنرانی‌های اوباما در اوهایو و میشیگان: نکات کلیدی درباره ترامپ، جنگ ایران و انتخابات میان‌دوره‌ای
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
پدر علم هیدروژئولوژی ایران: ال‌نینو عامل سیل‌های سراسری نیست
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
وزیر امور خارجه در آیین گشایش موزه شهید خرازی: عقلانیت توأم با تعهد انقلابی، ویژگی بارز دیپلمات فقید بود
افزایش یک درجه‌ای مجازات جرائم مرتبط با کارگزاران بیگانه در مصوبه مجلس
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی