۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۳
شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۸۷۲۴۹

کمبود ۱۴۱۰ تخت بیمارستانی در قزوین برای رسیدن به شرایط استاندارد

حوزه بهداشت و درمان از بخش‌های مهم هر جامعه و از نیاز‌های اساسی است که دولت‌ها در تامین آن برنامه ریزی و تلاش می‌کنند.حوزه سلامت نقش پیشران پیشرفت، عدالت و توسعه پایدار جامعه را دارد و توجه به آن می‌تواند رفاه، آسایش، سلامت و امنیت روانی جامعه را تضمین کند. استان قزوین در حوزه بهداشت و درمان و منابع آبی و اعتباری، عقب ماندگی‌های جدی دارد و در دو دهه اخیر همواره این موضوعات از دغدغه‌ها و چالش‌های استانداران، مدیران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی قزوین هم بوده است.

به گزارش فراز، خبرگزاری «برنا» نوشت: کمبود اعتبارات، نبود تناسب تعرفه‌ها به هزینه ها، فرسودگی تجهیزات، کمبود تخت‌های بیمارستانی و نیروی انسانی متخصص و پرداخت نشدن مطالبات بیمه ای، کم بودن حقوق پزشکان و متخصصان شاید از مهمترین چالش‌های این بخش محسوب شود.

به‌ویژه کمبود شدید تخت‌های بیمارستانی در سال‌های اخیر موجب شد تا اجرای برخی طرح‌های جدید بیمارستانی، توسعه و الحاق بخش‌های جدید و تامین تجهیزات درمانی در دستور کار مسئولان ارشد استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با پیگیری نمایندگان قرار گیرد.
در این میان نقش خیرین نیز تا حدودی تاثیرگذار بوده، اما همچنان تا رسیدن به شرایط استاندارد و متوسط باید چند سال دیگر منتظر بود تا طرح‌های نیمه تمام عمرانی بویژه بیمارستان‌های ۷۰۰ و یک هزار تختخوابی با کمک دولت و بخش خصوصی به مرحله بهره برداری برسد و و افتتاح شود تا بخش مهمی از نیاز‌ها برطرف شده و آرامش نسبی در حوزه سلامت استان برقرار شود.

در این هفته فرصتی دست داد تا در گفتگوی اختصاصی با دکتر عبدالله دیدبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین برخی از چالش‌های این حوزه مهم را مورد پرسش قرار داده و پاسخ‌های ریاست دانشگاه را برای تنویر افکار عمومی منتشر کنیم.
دیدبان در ۱۵ آبان ماه سال ۱۴۰۰ بعنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین منصوب شد و با همه نقد‌ها و نقاط ضعف و قوت که به ایشان وارد شده و در همه مدیران نیز دیده می‌شود در حد توان کوشیده است وضعیت بهداشتی و درمانی استان را ارتقا بخشد که قضاوت در خصوص عملکرد این مدیر نیازمند یک بررسی کامل و گفتگو با مردم و صاحب نظران است.
در این نشست تلاش کردیم سوالات متعددی را مطرح کرده و پاسخ مناسب را دریافت کنیم که به دلیل طولانی شدن این مصاحبه مباحث مطرح شده در قالب چند گزارش منتشر و منعکس خواهد شد.

کمبود ۱۴۱۰ تخت بیمارستانی در قزوین برای رسیدن به شرایط استاندارد

کمبودها، چالش‌ها و طرح‌های در دست اجرا

 آقای دکتر دیدبان از فرصتی که برای خبرگزاری برنا در این نشست مهیا کردید سپاسگزارم و در ابتدا درخواست می‌کنم گزارش کوتاهی از وضعیت کنونی تخت‌های بیمارستانی و کمبود‌های این بخش ارائه کنید؟

بسیار ممنون هستم که در این نشست حضور دارید و ما هم با کمک رسانه‌ها می‌توانیم بخشی از عملکرد خود را منعکس کرده و مردم را در جریان فعالیت‌های همکاران قرار داده و شهروندان را با چالش‌ها و واقعیت‌های موجود این عرصه آشنا کنیم.
به هرحال حوزه بهداشت و درمان و سلامت جامعه از دغدغه‌های مسئولان ارشد نظام و مسئولان استانی است و ما هم در حد توان و اختیارات و نیز اعتباراتی که داریم تلاش کرده ایم با کمک وزارتخانه، خیرین و استاندار و نمایندگان به این مطالبات پاسخ دهیم.
دیدبان گفت: در استان قزوین در بخش دانشگاهی و دولتی تعداد ۱۰ بیمارستان داریم که شش بیمارستان در مرکز استان و چهار مورد در آبیک، تاکستان، بویین زهرا و الوند و دو بیمارستان تامین اجتماعی و چهار بیمارستان خصوصی شامل سه مورد در قزوین و یک مورد در آبیک است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین تصریح کرد: از نظر تخت بیمارستانی دانشگاهی تعداد ۱۳۴۴ تخت در دانشگاه و ۷۷۷ تخت در بخش خصوصی و تامین اجتماعی داریم که در این راستا سرانه تخت با لحاظ همه بخش‌ها ۱.۵۶ به ازای هر یک هزار نفر است که میانگین کشوری ۱.۸ است.
وی بیان کرد: سه مرکز بیمارستانی هم در استان در دست ساخت است که دو مورد آن در ماه‌های آینده به مرحله بهره برداری خواهد رسید که بیمارستان شهید رجایی جدید با ظرفیت ۱۸۵ تخت از آن جمله است.
دیدبان یادآورشد: طرح توسعه بیمارستان شفای تاکستان و شهدای آبیک نیز در دست اقدام است که این کار از محل مولدسازی عملیاتی می‌شود.
بگفته دیدبان همچنین بیمارستان اعصاب و روان قزوین درحال آماده سازی است که ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اگر مجوز ماده ۲۳ دریافت شود این مرکز با ۱۵۰ تخت که ظرفیت توسعه تا ۲۵۰ تخت را دارد آماده بهره برداری می‌شود.
وی افزود: تاکنون برای خرید تجهیزات (به کمک شورای شهر، شهردار محترم و خیرین)، استانداردسازی، و تغییر کاربری  برای این بیمارستان حدود ۹۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بیان کرد: برای آماده سازی بیمارستان ۴۵۰ تختخوابی شهید رجایی هم ۵۰۰  میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که بعد از استقرار دولت چهاردهم حدود ۶۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارتخانه ابلاغ شده و تخصیص یافته و از سوی سازمان برنامه و بودجه نیز ۱۳۵ میلیارد تومان فقط ابلاغ شده است.

بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

دیدبان در خصوص آخرین وضعیت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی هم گفت: در ابتدای دولت سیزدهم این بیمارستان حدود ۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با پیگیری انجام شده تاکنون به ۳۰ درصد رسیده و در بودجه سالانه نیز دارای ردیف اعتباری شده و امسال قرار است ۲۱۰ میلیارد تومان تخصیص داده شود که هنوز عملیاتی نشده است.
وی یادآورشد: از محل مولدسازی قرار است حدود یک هزار میلیارد تومان برای تکمیل این بیمارستان هزینه شود و با اختصاص ردیف سال آینده امیدواریم کار شتاب گیرد.
این مدیر افزود: از سال ۹۷ تاکنون بیش از ۲۱۰ میلیارد تومان در این بیمارستان هزینه شده و تکمیل آن به ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
برنا: بیمارستان یک هزار تختخوابی در چه وضعیتی است؟
دیدبان: این بیمارستان توسط بخش خصوصی احداث می‌شود که سرمایه گذار دنبال دریافت مجوز ماده ۲۰ بوده و نقشه اولیه و مطالعات پدافند غیر عامل آن تهیه شده و با سرعت گرفتن عملیات آغاز ساخت می‌تواند امیدواری زیادی در تامین نیاز‌های درمانی استان در سال‌های آینده ایجاد کند.

کمبود ۱۴۱۰ تخت بیمارستانی در استان قزوین

آقای دکتر درحال حاضر در استان چه تعداد کمبود تخت داریم؟

برای این که به وضعیت متوسط کشوری برسیم به ۴۰۰ تخت و برای رسیدن به شرایط استاندارد به ۱۴۱۰ تخت نیازمندیم البته برنامه تعریف شده و هدف گذاری وزارتخانه رسیدن به شاخص ۲.۵ تخت به ازای هر یک هزار نفر جمعیت است.  
وی افزود: همچنین ۵ طرح درمانی در دست اجرا داریم که مرکز دیالیز محمدزاده و یک مرکز آموزشی از آن جمله است.

با تکمیل طرح‌های بیمارستان آیا به شرایط استاندارد خواهیم رسید؟

 بله در صورت تکمیل و بهره برداری از دو بیمارستان ۱۰۰۰ و ۷۰۰ تختخوابی و طرح‌های توسعه نه تنها به شرایط استاندارد رسیده و کمبود‌ها جبران خواهد شد بلکه نیاز‌های درمانی تا دو دهه آینده نیز تامین می‌شود.  

کمبود ۱۴۱۰ تخت بیمارستانی در قزوین برای رسیدن به شرایط استاندارد

برای تامین نیاز‌های درمانی مناطق محروم چه اقداماتی شده است؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پاسخ به این سوال گفت: نگاه به سلامت مردم مناطق محروم از دغدغه‌های جدی ما بوده و هست و با این رویکرد احداث و توسعه خانه‌های بهداشت، مراکز خدمات جامع و پایگاه‌های سلامت در اولویت قرار داشته است.
دیدبان افزود: در سه سال اخیر تعداد ۶۰ پروژه بهداشتی در مناطق محروم استان قزوین شامل احداث مراکز جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌های سلامت شهری و روستایی، خانه‌های بهداشت، محل اقامت پزشک، با جدیت دنبال شده و به بهره برداری رسیده است.
بخش اول این گفتگو را به پایان رسانده و در گزارش بعدی پاسخ سوالات دیگری را در خصوص وضعیت نیروی انسانی و پرداخت مطالبات پرستاران و وضعیت دانشکده دنداپزشکی، مطالبات دانشگاه و فعالیت‌های دانش بنیان منعکس خواهیم کرد.   

منبع: برنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی