۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۱:۴۰
چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴
کد خبر: ۸۸۷۰۳

زیرساخت‌های حوزه سلامت نیازمند نگاه رئیس جمهور پزشک

زیرساخت‌های حوزه سلامت نیازمند نگاه رئیس جمهور پزشک
کمبود دارو، فرسودگی تجهیزات پزشکی، سرانه پایین بیمارستان‌ها و مهاجرت کادر درمان؛ این‌ها بخشی از چالش‌های امروز حوزه بهداشت و درمان است. چالش‌هایی که دولت تلاش دارد در ماه‌های پیش رو و به ویژه در بودجه سال آینده تاحد امکان آن‌ها را حل کند. به تازگی نیز محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مصوبه ۲۵ هزار میلیاردی دولت برای حوزه سلامت و موافقت رهبری با تخصیص یک میلیارد دلار ارز به حوزه بهداشت و درمان از صندوق توسعه ملی خبر داده است. موضوعی که سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با «آرمان امروز»  درباره جزییات آن توضیح می‌دهد.

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و  درمان مجلس در گفت‌وگو با «آرمان امروز» درباره تخصیص ارز به دارو از محل صندوق توسعه ملی گفت: «وزیر بهداشت در نشست ۱۸ دی ماه از موافقت رهبر معظم انقلاب با تخصیص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای حوزه بهداشت و درمان خبر داد. از این میزان قرار است ۷۰۰ میلیون دلار به حوزه دارو اختصاص پیدا کند.» اسحاقی درباره تاثیر این ارز در حوزه سلامت و دارو ادامه داد: «پیش‌تر بارها درباره بحث دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی تذکر داده بودیم و پیگیری کرده بودیم. تخصیص یک میلیارد دلار ارز به حوزه بهداشت و درمان نیز حاکی از پیگیری جدی وزیر بهداشت برای پاسخ به چالش‌های این حوزه است. چراکه اگر ارز دولتی از تجهیزات و ملزومات پزشکی حذف شود، خدمات درمانی ۱۰ برابر گران‌تر خواهد شد. از آنجایی که زیرساخت و توانایی بیمه‌ها برای جبران این افزایش قیمت متصور نیست، این ۱۰ برابر باید از جیب بیمار برود.»

کمبود دارو و تلاش دولت چهاردهم برای جبران عقب‌ماندگی‌ها

اسحاقی در ادامه با اشاره به کمبودها در حوزه دارو افزود: «ما امروز ۱۱۶ قلم کمبود دارو داریم. عدم تخصیص به موقع ارز برای دارو ما را با مشکل بیشتری مواجه می‌کند. بنابراین در صورت عدم توجه کافی حتی احتمال دارد که دو ماه آینده این کمبود به ۹ برابر افزایش پیدا کند.»  سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره دیگر اقدام دولت نیز گفت: «به جز ارز تخصیص یافته از صندوق توسعه ملی، وزیر بهداشت اعلام کرد که ۲۵ هزار میلیارد تومان نیز از مطالبات تامین اجتماعی به حساب دانشگاه و وزارت بهداشت بابت مطالبات دارو واریز می‌شود. این گام خوبی برای کاهش مشکلات مالی وزارت بهداشت است.»  اسحاقی با اشاره به راهکارهای خروج از وضعیت کنونی و حل چالش‌های حوزه سلامت افزود: «دولت باید از منابع درآمدی خود مثل نفت که در واقع منابع مردم است سامان‌دهی در این زمینه انجام دهد و برای رفاه مردم در حوزه‌هایی مثل بهداشت و درمان و آموزش و معیشت هزینه کند.»

او ادامه داد: «اگر مردم این منابع را از دولت مطالبه نمی‌کنند به این دلیل است که به دولت اعتماد کردند در حوزه‌های اساسی و زیرساختی هزینه کند. یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری این بوده که وقتی شخص بیمار به بیمارستان می‌رود نباید دغدغه به جز بیماری خود داشته باشد. بنابراین دولت باید با منابعی که در اختیار دارد این هزینه‌ها را به حداقل برساند.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
رضایی: حتی یک ذره از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نمی‌شود
پیشنهاد سردبیر
زندگی