۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۵۸
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹
کد خبر: ۹۰۱۴۸
خاویر میلی؛ پرده آخر نئولیبرالیسم در فاز فکاهی

رییس جمهوری که با ارّه برقی جیب مردم را زد

رییس جمهوری که با ارّه برقی جیب مردم را زد
زمانی که در یک انتخابات کم‌رونق در کشور آرژانتین، «خاویر میلی» رأی آورد بسیاری از کارشناسان رییس جمهور شدن وی را نشانه ناامیدی کامل مردم آرژانتین از ساختار‌های موجود در کشورشان دانستند و حتی گفتند که آرژانتینی‌ها همچون یک بیمار سرطانی ناامید از علم پزشکی، به رمالی روی آورده‌اند.
نویسنده

خاویر میلی از ابتدا هم چهره‌ای جنجالی و نمایشی بود. او ارّه‌برقی به دست با شعار تعدیل اقتصادی و ساختاری به جان همان اندک ساختار‌های اقتصادی و سیاسی و بروکراتیک به جا مانده در آرژانتین افتاد. موضع‌گیری‌های عجیب و غریب او اما گویا برای برخی رسانه‌های فارسی‌زبان جالب بود. کسانی که فکر می‌کنند سیاست‌ورزی و تنظیم مناسبات اقتصادی به راحتی اجرای چند دستورالعمل ساده نئولیبرالی برای خصوصی‌سازی لجام‌گسیخته و حرف‌های تمامی ساختار‌های بروکراتیک است. حتی بعضا خاویر میلی را معجزه آرژانتین در رسانه‌های خود نامیدند.

اما آقای جادوگر اره‌برقی به‌دست نهایتا در آخرین پرده از شعبده‌بازی خود یک فکاهی به تمام معنا به جای گذاشت که به گفته یکی از نمایندگان پارلمان آرژانتین آبروی این کشور را در سطح جهانی برد. آقای خاویر میلی که خودش را در نقش افسانه‌ای «زورو»، اما ورژن لیبرتاریت و نئولیبرالیستی معرفی می‌کرد، در یک پروژه کلاهبرداری بزرگ کریپتویی (رمزارز) میلیارد‌ها دلار را در کمتر از ۵ ساعت جیب مردم عادی را زد. خاویر میلی در تقلیدی ناشیانه از ایلان ماسک و ترامپ، میم کوینی را معرفی کرد که تبدیل به یکی از بزرگترین کلاهبرداری‌های تاریخ کریپتو شد.

نمایندگان مخالف دولت آرژانتین روز شنبه اعلام کردند خاویر میلی رییس‌جمهوری جنجالی این کشور، به دلیل تبلیغ یک میم کوین کلاهبرداری که ارزش آن به سرعت سقوط کرد، با استیضاح در کنگره روبه‌رو خواهد شد.

میلی اواخر روز جمعه در شبکه اجتماعی ایکس، ارز ناشناخته لیبرا را معرفی کرد که پس از آن ارزش هر واحد آن به نزدیک ۵ دلار رسید. تنها چند ساعت بعد، ارزش این ارز دیجیتال ۹۵ درصد سقوط کرد. در این بین نزدیک به ۴ میلیارد دلار ناگهان دود شد و به هوا رفت.

اتاق فناوری مالی آرژانتین اعلام کرد این مورد یک کلاهبرداری از نوع راگ پول (Rug Pull) است. رییس جمهوری آرژانتین پس از انتقادات تبلیغات خود را حذف تبلیغ کرد. اما این پایان ماجرا نیست. او حتی بعد از استیضاح در خطر شکایت قضایی و کیفری هم قرار دارد. وکلای آرژانتینی علیه خاویر میلی، رییس‌جمهوری این کشور، به دلیل تبلیغ ارز دیجیتال کلاهبرداری در دادگاه کیفری شکایت کردند.

«لئاندرو سانتورو»، نماینده پارلمان آرژانتین گفت: «این رسوایی که ما را در سطح بین‌المللی شرمنده می‌کند، نیازمند ارائه درخواست استیضاح علیه رییس‌جمهوری است.»

آرژانتین سرزمین چهره‌های جنجالی و مشهور است. احتمالا خاویر میلی هم نامش در تاریخ به اندازه چه‌گوارا و مارادونا ماندگار خواهد شد. اما نه به عنوان یک اسطوره بلکه به عنوان یک شومن کلاهبردار!

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی