يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ 20 July 2025
شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
کد خبر: ۹۱۱۷۷
عضو اتاق بازرگانی:

حذف ارز نیمایی قیمت مواد اولیه تولید را بالا برده

حذف ارز نیمایی قیمت مواد اولیه تولید را بالا برده
 عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز بازار توافقی قیمت مواد اولیه تولید را بالا برده و در این شرایط تولیدکنندگان لوازم خانگی چاره‌ای جز تعدیل قیمت‌ها ندارند.

علیرضا محمدی دانیالی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران از افزایش قیمت لوازم خانگی در پی حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز بازار توافقی خبر داد و گفت: این تغییر، قیمت تامین مواد اولیه تولید را افزایش داده و آنها در این شرایط چاره‌ای جز تعدیل قیمت‌ها ندارند ضمن اینکه تولیدکنندگان علاوه بر افزایش قیمت ارز تخصیص‌یافته به واردات مواد اولیه با دیرکرد در تامین ارز هم روبه‌رو هستند. 

وی افزود: هرچند در سال‌های اخیر تولید لوازم خانگی در کشور افزایش پیدا کرده اما قدرت خرید مردم کاهش یافته و این بر بازار به طور منفی تاثیرگذار است ضمن اینکه اکنون ۳۰ درصد بازار لوازم خانگی ایران را کالاهای قاچاق دربرگرفته و سالانه حدود ۲ میلیارد دلار لوازم خانگی به صورت قاچاق به کشور ما وارد می‌شود و این میزان از قاچاق در حالی صورت می‌گیرد که منشا ارزی که برای واردات این اقلام تامین می‌شود مبهم است. قاچاق گسترده لوازم خانگی به ایران همچنین سبب شده لوازم خانگی خارجی از مسیرهای غیررسمی، بدون پرداخت عوارض و بدون شناسایی منبع ارز به کشور وارد شوند. 

محمدی در پاسخ به اینکه در این شرایط آزادسازی واردات می‌تواند از شدت قاچاق بکاهد، اظهار کرد: تولیدکنندگان با واردات لوازم خانگی به طور کلی و در چهارچوب قوانین مخالفتی ندارند اما مشکل اینجاست که شرایطی باید برای تولیدکنندگان مهیا شود که آنها بتوانند با رقبای خارجی خود رقابت کنند و فراهم‌آوری این شرایط مستلزم تامین ماشین‌آلات، ارزان بودن مواد اولیه، تسهیل ورود دانش و فناوری روز، تامین انرژی و تسریع در تامین ارز موردنیاز تولیدکنندگان است اما با شرایط کنونی رقابت سخت است.

وی اضافه کرد: رتبه ایران در رقابت‌پذیری صنعتی جهانی ۹۹ و شاخص سهولت کسب و کار در ایران ۱۲۷ است با این رتبه صنعت لوازم خانگی چگونه می‌تواند با محصول کشوری که رتبه تولید آن به طور مثال ۱۰ است رقابت کند؟ 

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران تصریح کرد: رشد اقتصادی و اشتغال دو شاخصی است که همه دولت‌ها در همه کشورها باید به آن توجه داشته باشند و امروز همین دو شاخص است که به جنگ تعرفه‌ای میان اقتصادهای بزرگ جهان انجامیده است، اقتصاد ایران هم هر چند مانند اقتصادهای بزرگ آزاد نیست و دولتی است اما این دو شاخص اهمیت دارد؛ در سال ۱۳۹۸ تولید صنعت لوازم خانگی ایران ۸ میلیون دستگاه در سال بود این رقم اکنون به ۲۰ میلیون افزایش یافته و ۳۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و یک میلیون نفر به طور غیرمستقیم در این صنعت اشتغال دارند بنابراین انتظار می‌رود صنعت مورد حمایت باشد و در شرایطی تولید داخل توان رقابت با کالای وارداتی را ندارد، واردات به از دست رفتن این شمار از فرصت‌های شغلی می‌انجامد. 

وی در نهایت ارزش صادرات لوازم خانگی ایران را حدود ۳۰۰ میلیون دلار در سال عنوان کرد و گفت: اصلی‌ترین مقاصد صادراتی عراق و افغانستان هستند.

منبع:ایلنا
 
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

از تیراندازی در خمین چه می‌دانیم؟

ویدیو؛ همخوانی آهنگ «ایران» توسط بازیکنان تیم ملی فوتبال بانوان

ویدیو؛ توصیه مجری تلویزیون به جواد خیابانی: زبانت را بیمه کن!

جنجال لو رفتن سوالات آزمون مدارس سمپاد

اعلام پیش‌بینی وضعیت هوا، طی پنج روز آینده

وزیر کشور: مردم طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه کار خود را انجام دادند

خبر مهم درباره قیمت جدید گندم

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: در صورت هرگونه تجاوز، پاسخی محکم‌تر از قبل به دشمن می‌دهیم

قالیباف: لایحه سازمان ملی مهاجرت به دور از نگاه صنفی و منفعت‌بخشی بررسی شود

زلنسکی بار دیگر خواستار ملاقات با پوتین شد

قیمت طلای جهانی؛ یکشنبه ۲۹ تیر۱۴۰۴

نماینده ولی فقیه در سپاه درباره طرح عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور: حرف بسیار غلطی است | جهت‌گیری کلی حرکت نظام ولایت‌مدارانه است | در هیچ زمانی مانند این زمان، تمامی مسئولین تحت رهبری مقتدرانه حضرت آقا، این میزان فرمانبردار نبوده‌اند

معاون رییس‌جمهور: برنامه دولت حرکت در مسیر مهاجرت معکوس از تهران است

تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور

پیشنهاد سردبیر
زندگی