دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ 21 July 2025
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲
کد خبر: ۹۲۹۷۶

مشاهده بیماری سرخک در این استان

مشاهده بیماری سرخک در این استان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شناسایی موارد مشکوک و قطعی بیماری سرخک در سه شهرستان استان فارس خبر داد و گفت: تاکنون چهار مورد قطعی مثبت گزارش شده است.

 اورنگ ایلامی یکشنبه اظهارکرد: در شهرستان‌های داراب، فسا و زرین‌دشت ۱۴ مورد مشکوک به سرخک شناسایی شده که چهار مورد از آن‌ها (سه کودک زیر یکسال از داراب و یک نوجوان ۱۶ ساله با سابقه تماس با بیماران) به صورت قطعی مثبت اعلام شده است.

وی با اشاره به لزوم بررسی دقیق‌تر پوشش واکسیناسیون در مناطق درگیر افزود: برخی از موارد مثبت در کودکانی مشاهده شده که واکسیناسیون انجام نداده‌اند.

سرخک؛ بیماری بازگشته از گذشته

ایلامی سرخک را یکی از مسری‌ترین بیماری‌های عفونی دانست که پیش از گسترش واکسیناسیون، عامل مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج سال بود و تصریح کرد: هرچند پوشش بالای واکسیناسیون در سال‌های گذشته موجب کاهش چشمگیر این بیماری شد، اما در سال‌های اخیر تحت تأثیر حضور اتباع خارجی، مواردی از سرخک در کشور گزارش شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به وضعیت شهرستان‌های فسا، داراب و زرین‌دشت گفت: این مناطق محل تردد اتباع خارجی هستند.

وی تاکید کرد: پوشش واکسیناسیون در فسا ۱۰۰ درصد و در داراب و زرین‌دشت بیش از ۹۸ درصد است، اما موارد ابتلا در کودکان واکسینه‌نشده نشان‌دهنده لزوم توجه ویژه به این گروه است.

اقدامات فوری و پیشگیرانه

ایلامی از تشکیل تیم واکنش سریع و برگزاری جلسات اضطراری با مسئولان شهرستانی خبر داد و افزود: واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخچه، ردیابی بیماران اولیه، جداسازی مبتلایان در بیمارستان‌ها و تأمین لوازم حفاظت فردی انجام شده است.

هشدار به شهروندان

وی با اشاره به الگوی انتقال بیماری از طریق تماس نزدیک با افراد آلوده، به‌ویژه در مراکز درمانی و خانواده‌های پرجمعیت، از مردم خواست در صورت مشاهده علائمی مانند تب و بثورات پوستی، سریعاً به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه بلندمدت شامل آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی، برگزاری کمپین‌های آگاهی‌بخش در مورد علائم سرخک، اهمیت واکسیناسیون و راه‌های پیشگیری، همکاری با رسانه‌های محلی و رهبران جامعه برای جلب مشارکت مردم، بررسی کانون‌های احتمالی، رصد مناطق با تراکم بالای اتباع غیرایرانی و بازدید از مراکز تجمعی (مانند خوابگاه‌ها، مدارس) است.

ایلامی تاکید کرد: با اجرای این برنامه ها به‌ویژه واکسیناسیون تکمیلی، پایش فعال و آموزش عمومی، می‌توان زنجیره انتقال سرخک را در منطقه قطع کرد. همکاری بین شهرستان‌های درگیر و تقویت زیرساخت‌های بهداشتی کلید موفقیت است.

سرخک؛ از علائم تا پیشگیری

بیماری سرخک با ویروس «موربیلی» از خانواده پارامیکسوویروس ایجاد می‌شود و دوره نهفتگی آن هشت تا ۱۵ روز است. علائم اولیه شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و التهاب چشم است که به دنبال آن بثورات پوستی در صورت و بدن ظاهر می‌شود. انتقال بیماری از طریق ذرات تنفسی یا تماس مستقیم با ترشحات بینی و گلو صورت می‌گیرد و افراد از سه روز قبل از علائم تا چهار روز پس از ظهور بثورات، ناقل بیماری هستند.

منبع:ایرنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هر دقیقه برنامه‌های صداوسیما چقدر از جیب مردم آب می‌خورد؟

ماجرای زمین فوتبال کنار پایگاه‌های موشکی چیست؟

واکنش بازار به کاهش تعرفه واردات خودرو

افشاگری نویسنده کتاب زندگی‌نامه «محمد بن سلمان» از عقب‌نشینی ولیعهد سعودی از یک تصمیم مهم

میرباقری: مردم در طول جنگ ۱۲ روزه، احساس امنیت روانی داشتند

لایحه ۱۱ماده‌ای دولت را چرا به کاپیتولاسیون به نفع اتباع بیگانه تبدیل کردید؟

نیروهای پدافند با چشمان باز از آسمان کشور حراست می‌کنند

طرح تروریستی «بزرگ» در مصر خنثی شد

افزایش ظرفیت مجاز جابه‌جایی مسافر در اتوبوس‌های شهری برای اربعین

پیشنهاد ژنرال آلمانی به اوکراین برای حمله به فرودگاه‌ها و کارخانجات تسلیحاتی در عمق روسیه

قیمت طلای جهانی؛ دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴

ادارات این استان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه تعطیل شد

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: با حماس به توافق و تفاهم می‌رسیم

کشف لاشه یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات ترگور ارومیه +عکس

پیشنهاد سردبیر
زندگی