۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۱۷
چهارشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۲
کد خبر: ۹۳۱۷۰

آکسیوس: خط قرمز زلنسکی،«پیشنهاد نهایی» ترامپ را تهدید می‌کند

آکسیوس: خط قرمز زلنسکی،«پیشنهاد نهایی» ترامپ را تهدید می‌کند
«پیشنهاد نهایی» دونالد ترامپ برای صلح که به کی‌یف پیشنهاد شده است، مستلزم پذیرش حاکمیت روسیه توسط اوکراین است. با این حال، کی‌یف پیشتر آن را خط قرمز خود خوانده و رد کرده است.

به گزارش آکسیوس، منابع مطلع به آکسیوس گفته‌اند که ایالات متحده انتظار دارد اوکراین روز چهارشنبه به طرح صلحی پاسخ دهد که شامل به‌رسمیت شناختن کریمه به‌عنوان بخشی از روسیه توسط آمریکا و پذیرش غیررسمی کنترل روسیه بر تقریباً تمام مناطق گرفته‌شده از سال ۲۰۲۲ به بعد است.

سند یک‌صفحه‌ای که آمریکا هفته گذشته در پاریس به مقامات اوکراینی ارائه کرده، این طرح را به‌عنوان «پیشنهاد نهایی» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا توصیف می‌کند. کاخ سفید تأکید دارد که در صورت عدم توافق سریع طرف‌ها، آماده است که از این طرح عقب‌نشینی کند.

پیشنهاد ترامپ مستلزم امتیازات بزرگی از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین است که پیش‌تر پذیرش «اشغال» کریمه و بخش‌هایی از چهار منطقه در شرق اوکراین توسط روسیه را رد کرده بود.

در حالی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، طبق گزارش‌ها پیشنهاد داده که خطوط مقدم فعلی برای دستیابی به توافق منجمد شوند، او پیش‌تر عناصر دیگری از چارچوب آمریکا مانند حضور نیروهای حافظ صلح اروپایی در خاک اوکراین را رد کرده است.

آکسیوس: خط قرمز زلنسکی،«پیشنهاد نهایی» ترامپ را تهدید می‌کند
صورتی: مناطق تحت کنترل روسیه؛ آبی: مناطق که اوکراین از سپتامبر ۲۰۲۲ گرفته است؛ مشکی: مناطق تحت کنترل روس‌ها.

یک منبع نزدیک به دولت اوکراین با بیان اینکه کی‌یف این پیشنهاد را به‌شدت جانب‌دارانه به نفع روسیه می‌داند، گفت: «پیشنهاد به‌وضوح مشخص می‌کند که روسیه چه منافع ملموسی به دست می‌آورد، اما تنها به‌صورت مبهم و کلی می‌گوید که اوکراین چه چیزی دریافت خواهد کرد.»

آنچه روسیه طبق پیشنهاد ترامپ به دست می‌آورد

۱- به‌رسمیت شناختن قانونی کنترل روسیه بر کریمه توسط ایالات متحده.

۲- به‌رسمیت شناختن عملی کنترل روسیه بر تقریباً تمام منطقه لوهانسک و بخش‌های تحت کنترل از دونتسک، خرسون و زاپوریژیا.

۳- تضمینی مبنی بر اینکه اوکراین عضو ناتو نخواهد شد. متن سند اشاره دارد که اوکراین می‌تواند به اتحادیه اروپا بپیوندد.

۴- لغو تحریم‌هایی که از سال ۲۰۱۴ اعمال شده‌اند.

۵- تقویت همکاری اقتصادی با ایالات متحده، به‌ویژه در بخش‌های انرژی و صنعت.

آنچه اوکراین طبق پیشنهاد ترامپ دریافت می‌کند

۱- «تضمین امنیتی قوی» شامل گروهی خاص از کشورهای اروپایی و احتمالاً برخی کشورهای غیراروپایی هم‌فکر. سند مذکور به‌طور مبهم به نحوه عملکرد این عملیات صلحبانی اشاره می‌کند و مشارکت آمریکا را ذکر نمی‌کند.

۲- بازگرداندن بخش کوچکی از استان خارکیف که روسیه به کنترل خود درآورده است.

۳- عبور آزاد از رود دنیپر که در برخی بخش‌های جنوب اوکراین هم‌مرز با خط مقدم است.

۴- جبران خسارت و کمک برای بازسازی؛ اگرچه سند مذکور مشخص نمی‌کند منابع مالی آن از کجا تأمین خواهد شد.

سایر عناصر طرح

*نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا — بزرگ‌ترین تأسیسات از این نوع در اروپا — به‌عنوان خاک اوکراین در نظر گرفته می‌شود، اما توسط ایالات متحده اداره خواهد شد و برق آن به هر دو کشور اوکراین و روسیه ارائه خواهد شد.

*این سند همچنین به قرارداد معدنی آمریکا و اوکراین اشاره می‌کند که ترامپ گفته است روز پنج‌شنبه امضا خواهد شد.

براساس گزارش آکسیوس، این طرح پس از آن تهیه شد که استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ هفته گذشته بیش از چهار ساعت با پوتین دیدار کرد.

به گزارش فایننشال تایمز، پس از ارائه این طرح، پوتین پیشنهاد داد که عملیات روسیه در خطوط مقدم فعلی متوقف شود، آن هم به‌عنوان بخشی از توافق احتمالی. این بزرگ‌ترین نشانه از سوی پوتین تاکنون است که نشان می‌دهد او مایل به صلح است، اما مقامات اروپایی همچنان تردید دارند.

در همین حال، کاخ سفید اعلام کرد ویتکاف اواخر این هفته برای چهارمین دیدار خود با پوتین به مسکو سفر خواهد کرد. اما انتظار می‌رود ویتکاف و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، هر دو در نشست روز چهارشنبه در لندن با حضور مقامات آمریکایی، اوکراینی، فرانسوی، آلمانی و بریتانیایی حضور نداشته باشند؛ در حالی که پیش‌تر قرار بود آنها در این نشست شرکت کنند.

در عوض، انتظار می‌رود کیت کلاگ، نماینده آمریکا در امور اوکراین، رهبری هیئت آمریکایی را بر عهده داشته باشد. پیش‌بینی می‌شود که پیشنهاد آمریکا بخشی از مذاکرات باشد.

همچنین یکی از مقامات آمریکایی حاضر در مذاکرات گفت روبیو و ویتکاف با هم همکاری کرده‌اند «تا چارچوبی برای نزدیک شدن به پایان جنگ ایجاد کنند.»

با این حال، این مقام گفت طی ۲۴ ساعت گذشته نشانه‌هایی از سوی اوکراینی‌ها دیده شده است که می‌خواهند در نشست روز چهارشنبه لندن، به‌جای چارچوب طرح صلح ترامپ، درباره آتش‌بس ۳۰ روزه بحث کنند.

این مقام افزود: «تصمیم گرفته شد که وزیر خارجه آمریکا به لندن سفر نکند. در عوض، هیئت آمریکایی به گفت‌وگو با طرف‌های بریتانیایی و اوکراینی ادامه خواهد داد.»

روبیو در توییتی اعلام کرد که گفت‌وگوی «سازنده‌ای» با همتای بریتانیایی خود داشته و مشتاقانه منتظر «پیگیری» مسائل پس از مذاکرات لندن است. همچنین کرولاین لویت، سخنگوی کاخ سفید سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «مذاکرات ادامه دارد و خوش‌بین هستیم که در مسیر درستی قرار داشته باشیم.»

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
پیشنهاد سردبیر
زندگی