متهم ردیف اول، فردی به نام کریم، به دلیل ارتکاب دو فقره قتل عمد به دو بار قصاص نفس محکوم و علاوه بر آن، او به بیش از ۲۷ سال حبس به اتهامات دیگر از جمله سرقت محکوم شده است. سه متهم دیگر این پرونده نیز احکام سنگینی دریافت کردهاند. میرویس، متهم ردیف دوم، با اتهاماتی از جمله شروع به قتل، سرقت مسلحانه، ورود به عنف و اقامت غیرمجاز بیش از ۳۴ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق حکم دریافت کرده؛ همچنین اسکندر، متهم ردیف سوم، نیز به دلیل مشارکت در جراحت عمدی، سرقت و ورود غیرمجاز، ۳۳ سال حبس و شلاق محکوم شده. برای متهم ردیف چهارم این پرونده نیز برای شروع به قتل، سرقت، ورود به عنف و اقامت غیرمجاز محکومیت ۸ سال حبس در نظر گرفته شده است. این احکام پس از رفع نواقص و بررسی مجدد توسط دادگاه کیفری یک استان البرز صادر و سپس از سوی دیوان عالی کشور تأیید شدهاند.
این احکام در حالی صادر شدهاند که برخی اعضای خانواده مهرجویی از جمله دختر او، مونا مهرجویی، مخالفت خود را با اجرای حکم اعدام اعلام کرده و با انتشار پیامهایی در فضای مجازی، از جمله استفاده از هشتگ «نه به اعدام»، خواستار اجرا نشدن مجازات قصاص شدهاند. در تصمیمی غیرمنتظره، خانواده مهرجویی از اجرای حکم قصاص متهم اصلی صرفنظر کردند. مونا مهرجویی، دختر این زوج، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «در رابطه با پرونده قتل پدر و مادرم، حکم متهمان صادر شده است. من و خانوادهام درخواست اعدام نداریم.» وکیل خانواده نیز اعلام کرد که این تصمیم با نیت روشنگری بیشتر در پرونده گرفته شده است، چراکه آنها بر این باورند که اعدام متهمان، مانع از روشن شدن تمامی ابعاد پنهان ماجرا خواهد شد.
از سوی دیگر، برخی از وکلای اولیای دم و ناظران حقوقی، نسبت به وجود ابهاماتی در این پرونده هشدار داده و احتمال وجود آمر یا آمران را مطرح کردهاند. با این حال، بنا بر اعلام رسمی قوه قضاییه، پس از انجام بررسیهای لازم، وجود آمریت در این جنایت رد و انگیزه قتل «اختلافات شخصی» اعلام شده است. با وجود احکام قطعی، خانواده مهرجویی و برخی ناظران هنوز این پرونده را از نظر محتوایی «حل نشده» میدانند. برخی از این ابهامات چنین اند: با وجود اینکه انگیزه قتل در گزارشها «سرقت» عنوان شده، گردنبند طلایی که بر گردن داریوش مهرجویی بوده، در محل باقی مانده است. همچنین اطلاعات موجود در تلفنهای همراه مقتولان و متهمان از جمله اپلیکیشنهایی مانند واتساپ و تلگرام بهطور کامل پاک شدهاند که میتواند نشانهای از آگاهانه بودن این جنایت یا دخالت اشخاص دیگر باشد. اظهارات متناقض متهم ردیف اول نیز از دیگر ابهامات این پرونده است؛ متهم اصلی در دادگاه، ضمن انکار حضور در صحنه قتل، مدعی شد که اعترافاتش تحت فشار بوده و انگیزهای برای قتل یا سرقت نداشته است.
پرونده قتل داریوش مهرجویی از همان ابتدا با واکنش شدید رسانهها، هنرمندان و افکار عمومی مواجه شد. بسیاری از هنرمندان خواستار رسیدگی شفاف و عادلانه شدند. اخیراً نیز بهروز افخمی، فیلمساز برجسته، اعلام کرده که در حال بررسی ساخت مستندی درباره این قتل است. اگرچه دستگاه قضایی با صدور و تأیید احکام کیفری برای متهمان تلاش کرده است تا این پرونده را به نتیجه برساند، اما برخی ابهامات همچنان باقی است؛ از جمله انگیزه اصلی قتل و نقش احتمالی آمران پنهان.
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
لایحه سازمان ملی مهاجرت اصل هشتاد و پنجی شد
گفتار تحلیلی سردبیر فراز
جشنی برای کودکان کار
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش