۰۳ مهر ۱۴۰۵ ۱۹:۰۰
شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۴
کد خبر: ۹۵۰۹

قیمت خودرو در پیچ افزایش

قیمت خودرو در پیچ افزایش
قیمت خودرو ، روزانه در حال تغییر است و بیشتر نیز بر مدار افزایش است و کمتر از قیمت آن کاهش می یابد. افزایش قیمت خودرو، به خصوص خودروهای ارزان قیمت، یکی از اتفاقات کمی دور از انتظار بود که در چشم بر هم زدنی اتفاق افتاد و دلهره بر جان کسانی انداخت که م

قیمت خودرو ، روزانه در حال تغییر است و بیشتر نیز بر مدار افزایش است و کمتر از قیمت آن کاهش می یابد. افزایش قیمت خودرو، به خصوص خودروهای ارزان قیمت، یکی از اتفاقات کمی دور از انتظار بود که در چشم بر هم زدنی اتفاق افتاد و دلهره بر جان کسانی انداخت که ماه‌ها برای خرید خودرو برنامه ریزی کرده بودند. حالا به نظر می رسد برخلاف همه پیش بینی ها درباره کاهش حداقلی قیمت خودرو در زمستان ، همچنان روند قیمت خودروها با افزایش رو به رو است. بنا به تجربه سالیان ، قیمت خودرو در هر زمستان منتهی به تعطیلات نوروز با افزایش نسبی مواجه بود و پس از تعطیلات و آغاز بهار این روند با کاهش مواجه می شد. اما همزمان با افزایش قیمت دلار و کاهش تولید خودرو، توان پیش بینی روند بازار خودرو نیز با خطاهای بسیاری همراه شد. ساختار غلط فروش خودرو در کشور، سیاست‌گزاری‌های اشتباه، کاهش میزان عرضه این کالا نسبت به سال گذشته و مواردی از این قبیل، در نهایت دست علاقه‌مندان به افزایش قیمت خودرو و دلالان را باز گذاشت و کار به تنش قیمت در بازار خودرو رسید. نگرانی‌ها درباره آینده بازار خودرو افزایش پیدا کرد و دلشوره به ۹ جان متقاضیان خودرو انداخت. این شرایط در حالی است که پیش از این «رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه افزایش قیمتی از سوی خودروساز‌ها اعمال نشده است، گفته بود که «پیگیری می‌کنیم تا با عرضه بیشتر، اجازه افزایش قیمت در این حوزه را ندهیم. جلسه ای با خودروسازانی که مشکلات خاصی در شرایط جدید کشور دارند برگزار کردیم. در این جلسه به راهکارهای بهبود شرایط تولیدی و جایگزینی برخی خودروها یا مصالحه با مشتریان نیز صحبت کردیم.»

بی توجهی بازار به بخشنامه های دستوری وزیر صمت در آذرماه سال جاری درباره افزایش غیرقانونی خودرو توسط خودروسازان نیز گفته بود که :« راهی غیر از مصالحه نیست و اگر در گفت‌وگو‌ها به نتیجه نرسند باید به دستگاه قضایی مراجعه و در نهایت به حکم دادگاه تمکین کنند. به خودرو سازان توصیه می‌کنم هوای مشتری را داشته باشند که همین مشتری‌ها در مواقع غیر بحران به دردشان می‌خورند؛ بازرسی‌ها و نظارت‌ها هم قطعاَ در آینده تداوم خواهند داشت تا افکار منفی در بین مردم کاهش پیدا کند.قیمت‌ها باید کنترل شوند و تنها افزایش قیمت‌های منطقی توسط دستگاه‌های نظارتی پذیرفته می‌شوند، اما با کسانی که بخواهند بی جهت قیمت‌ها را افزایش دهند و دنبال سوء استفاده باشند برخورد جدی خواهد شد.» با گذشت حدود یک ماه از این سخنان وزیر صمت ، به نظر می رسد اما بازار واکنش دیگری به مصوبات دستوری نشان داده است و قیمت خودروها در زمستان در روند صعودی پیش می رود.

قیمت خودروها روی شیب ملایم رو به بالا کما این که قیمت خودروهای گروه پژو در هفته آخر دی ماه با شیب نسبتا ملایم افزایشی را در بیشتر مدل های خود تجربه کردند.خودرو پژو ۴۰۵ جی ال ایکس دوگانه سوز با ۱ میلیون تومان افزایش به ۱۰۳ میلیون تومان رسید،پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز با افزایشی ۵۰۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته به قیمت ۹۴ میلیون ۵۰۰ هزار تومان در بازار معامله شده است. ۲۰۶ تیپ ۵ نیز با کماکان بدون تغییر در همان قیمت ۱۱۸ میلیون تومان روز گذشته قرار دارد، قیمت پژو پارس نیز ۱ میلیون تومان افزایش یافته است و به ۱۰۵ میلیون تومان رسید و قیمت پژو ۴۰۵ نیز با ۵۰۰ هزار تومان افزایش به ۹۵میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است . پژو ۲۰۷ دنده ای نیز بدون ثبت تغییری نسبت به روز گذشته بر مدار ۱۳۸ میلیون تومانی خود می چرخد، اما پژو ۲۰۷ اتوماتیک با افزایشی ۵۰۰ هزار تومانی به ۱۸۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

خودرو های دنا اما تقریبا در تمامی مدل ها با افزایش چشم گیر قیمت ها روبه رو شدند و دنا معمولی تیپ ۱ با افزایشی ۵۰۰ هزار تومانی به ۱۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. اما در این میان یکی از بیشترین جهش های قیمتی در بازار امروز مربوط به دنا پلاس توربو تیپ ۱ است که روز گذشته به قیمت ۱۷۹ میلیون تومان معامله شده بود و امروز با افزایشی ۲ میلیون تومانی به ۱۸۱ میلیون تومان رسید. دنا پلاس توربو تیپ ۲ نیز با افزایش ۱ میلیون ۳۰۰ هزار تومانی به ۱۹۰ میلیون تومان رسید. دنا پلاس تیپ ۱ نیز با افزایشی ۲۰۰ هزار تومانی به قیمت ۱۵۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی رسید، اما دنا پلاس تیپ ۲ با افزایش ۲ میلیون تومانی قیمت به ۱۶۸ میلیون تومان رسید.

گروه خودروهای سمند در هفته جاری از معدود خودروهایی بودند که شاهد افزایش قیمت محسوس و بزرگی نبودند. سمند ال ایکس بدون تغییر همان ۸۷ میلیون تومان باقی ماند و سمند ای اف ۷ نیز بدون افزایش قیمت نسبت به روز پیش کماکان ۱۰۰ میلیون تومان است. تنها سمند ای اف سون دوگانه سوز با افزایشی ۱ میلیون ۳۰۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته به ۱۲۹ میلیون تومان رسید.خودرو ساینا دنده ای نیز با افزایش ۱ میلیون تومانی قیمت به ۷۰ میلیون تومان رسید و ساینا اتوماتیک نیز با افزایشی ۹۰۰ هزار تومانی به ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. افزایش قیمت این خودروها در حالی است که تا زمان تنظیم این گزارش قیمت سایپا 131 از 52 میلیون تومان گذشته است و قیمت تیبا نسبت به 48 ساعت گذشته با یک میلیون تومان افت به مرز 65 میلیون تومان رسیده است و به نظر می رسد خودروهایی که اصلی ترین مصارف آن مربوط به طبقه متوسط و زیر متوسط است با افزایش قیمت بیشتری در بازار مواجه شده اند.

تاثیر قیمت خودرو از شرایط سیاسی در همین حال یک کارشناس خودرو درباره آخرین وضعیت تغییر خودرو به تجارت نیوز گفته است که :« با بررسی بازار خودرو به نظر می‌رسد که قیمت انواع خودرو در نوسان است؛ علت تلاطم قیمت‌ها در بازار خودرو ناشی از میزان تورم در کالاهاست.تا زمانی که روند تورم در کشور صعودی باشد قیمت تمام کالاهای مصرفی از جمله خودرو گران خواهد شد.این روزها شاهد نوسان روزانه قیمت خودرو هستیم. البته حباب دو تا سه میلیونی قیمت خودروها در بازار نیز نشات گرفته از وضعیت خودروسازان و همچنین میزان تقاضا در داخل کشور است. چنانچه خودروسازان بتوانند به موقع خودروها را به مردم عرضه کنند نوسان قیمت خودرو نیز کمتر خواهد شد؛ این در حالی است که با افزایش قیمت بنزین تقاضا در بازار برای خرید خودروهای دو گانه بیشتر شده و همین موضوع باعث شده که قیمت خودروهایی همچون وانت پراید یا پژو پارس در بازار گران شود.»«فرید زاوه» همچنین با اشاره به قیمت خودرو در بلندمدت و پیش بینی این که تغییرات در بازار چه روندی خواهد داشت گفته که:«آن چه از وضعیت اقتصاد کلان مشخص است قیمت خودرو در بلندمدت گران می‌شود؛ این در حالی است که قیمت خودرو در کوتاه‌مدت به شرایط سیاسی و اجتماعی کشور بستگی دارد. فعلا نمی‌توان در کوتاه مدت در حوزه خودرو پیش‌بینی دقیقی داشت و برای این موضوع باید منتظر عملکرد روزانه خودروسازان باشیم.»

حالا و با شرایط پیش رو به نظر می رسد باید منتظر افزایش قیمت خودرو در روزهای آتی باشیم. برخی از کارشناسان بازار خودرو بر این باور هستند که عدم تعهدات شرکت های خودروساز در تحویل به موقع خودرو نیز از دلایلی بوده است که قیمت خودرو در بازار با افزایش مواجه شده است. تخلف ها و تاخیرهایی که اگر فارغ از بخشنامه ها به آن رسیدگی نشود می تواند روند افزایش قیمت خودرو را تسریع کند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز هفتاد و هفتم | گزارش درحال به روز رسانی
«نبرد هرمز» روز هفتاد و ششم | عراقچی خطاب به وزیر خارجه پاکستان: نقض تفاهم اسلام‌آباد از سوی آمریکا سبب تشدید تنش در منطقه شد
صاحب طرح بنزین به کد ملی: خوشحالم طرح سقاب اصفهانی اجرا نشد!
کاهش ۱۱ درصدی واردات کالای اساسی همزمان با افزایش ۶۶ درصدی واردات خودرو | وزیر صمت در خدمت ثروتمندان؟!
ثبت‌نام در مرحله جدید عرضه خودروهای وارداتی از طریق سامانه اتونوین با حساب وکالتی بانک پاسارگاد
«نبرد هرمز» روز هفتاد و پنجم | محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
مراسم افتتاح خط آریا و رونمایی از ۳ محصول جدید گروه خودروسازی سایپا برگزار شد / معرفی خانواده موتور جدید سایپا
از توسعه محصول گسترده تا معرفی خانواده جدید موتور/ سایپای ایران با تلاش مضاعف متخصصان و مهندسان داخلی دوباره اوج می گیرد
از توسعه محصول گسترده تا معرفی خانواده جدید موتور/ سایپای ایران با تلاش مضاعف متخصصان و مهندسان داخلی دوباره اوج می گیرد
مجمع عمومی سالانه بانک ملی ایران با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد
ساعات فعالیت شعب و ستاد بانک ملی ایران تا پایان سال اعلام شد
کالا‌هایی که از دلار جا ماندند؛ دارو و مسکن در آستانه جهش | اگر نفت صادر نکنیم، فشار ارزی بیشتر می‌شود‍‍
سکوت کانون عالی در برابر حراج دارایی بازنشستگان | شستا در خواب؟
دکتر «علی محمد خانکی» به عنوان معاون مالی و امور شرکت های بانک شهر منصوب شد
تیراندازی در مقابل مدرسه‌ای در غرب ترکیه منجر به مجروح شدن دانش‌آموزان شد
روشن ماندن چراغ تولید در کرمان‌موتور به پشتوانه ایگل
ترامپ در آستانه دیدار‌های فشرده در سازمان ملل؛ جنگ در ایران و اوکراین در دستور کار
۳۲ ترکیب سرمایه‌گذاری، متناسب با ریسک و اهداف بیمه‌گذاران پاسارگاد
استارتاپ آمریکایی در چین کارخانه زد؛ شکستی نمادین برای سیاست بازگشت صنایع ترامپ
«نبرد هرمز» روز هفتاد و چهارم | صداوسیما: با اصرار نماینده آمریکا دیدار عراقچی با ویتکاف در حاشیه مجمع عمومی برگزار شد، ابلاغ شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز دلیل پذیرش درخواست ویتکاف برای این دیدار بوده
دو نامزد جمهوری‌خواه سنا خواستار پایان فوری جنگ در ایران شدند
دیپلمات‌ها جهان را در آستانه مجمع عمومی سازمان ملل، آشفته و بی‌ثبات توصیف کردند
تشدید پدیده ال‌نینو آسیا را با خشکسالی تهدید می‌کند؛ احتمال افزایش جهانی قیمت مواد غذایی
آغاز فاز جدید عملیات حوثی‌ها در یمن همزمان با خودداری آمریکا از مداخله
افزایش قیمت نفت در آستانه مذاکرات احتمالی آمریکا و ایران
توافق ترامپ بر سر گرینلند؛ پایان یک مناقشه بیهوده
«هم‌افزا» و «اوراق توسعه فناوری» به‌روز می‌شوند
 مرغ کالابرگی گران‌تر از قیمت بازار| فروشنده می‌گوید حق داریم چون پول کالابرگ دو ماه بعد می‌رسد!
هفدهمین ماه رکود؛ شامخ مرداد ۱۴۰۵ به ۴۶.۹ رسید
پیشنهاد سردبیر
زندگی