۲۳ مرداد ۱۴۰۵ ۲۲:۳۳
يکشنبه ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۰
کد خبر: ۹۵۹۰۴

مرکز فوق سری سلاح‌های بیولوژیکی اسرائیل چه بود و ایران چگونه آن را ویران کرد؟

مرکز تحقیقات بیولوژیکی اسرائیل یکی از اهداف اصلی بود که صبح روز یکشنبه در جریان موج بیستم عملیات وعده صادق۳ ویران شد. این مرکز تحقیقاتی در ۲۰ کیلومتری تل‌آویو، یکی از مراکز سری تحت نظر وزارت جنگ اسرائیل است. گزارش‌ها نشان می‌دهد این موسسه در زمینه سلاح‌های بیولوژیکی و شیمیایی و همچنین تحقیقات نظامی فعالیت دارد.

سرهنگ ایمان تاجیک، سخنگوی عملیات وعده صادق۳، روز یکشنبه از شلیک ۴۰ موشک بالستیک به سرزمین‌های اشغالی خبر داد. مرکز تحقیقات بیولوژیک اسرائیل از اهداف اصلی این حمله بود که براساس تصاویر منتشرشده، با اصابت موشک خرمشهر-۴ ویران شده است.

این مرکز تحقیقاتی در واقع تاسیسات نظامی بسیار محرمانه‌ای است که در زمینه سلاح‌های بیولوژیکی و شیمیایی و همچنین تحقیقات نظامی فعالیت دارد. در سال‌های اخیر، گزارش‌هایی غیررسمی از ارتباط این موسسه با جنگ بیولوژیکی و حتی توطئه‌های ترور با استفاده از مواد سمی در ایران و جا‌های دیگر منتشر شده است. بر اساس برخی گزارش‌های غیررسمی، این مؤسسه بخشی از زرادخانه پنهان سلاح‌های نامتعارف اسرائیل محسوب می‌شود.

....

هاآرتص: تولید سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیکی در مرکز تحقیقاتی

روزنامه اسرائیلی هاآرتص در سال ۲۰۱۱ گزارشی با عنوان پشت دیوار‌های موسسه تحقیقات بیولوژیکی اسرائیل چه می‌گذرد؟ منتشر کرده است. در این گزارش آمده است: «مؤسسه تحقیقات بیولوژیکی اسرائیل در شهر نس‌تزیونا یکی از محرمانه‌ترین نهاد‌های امنیتی این کشور است که فعالیت‌های آن شدیدا تحت سانسور نظامی قرار دارد. این مؤسسه با حدود ۳۰۰ دانشمند، تکنسین و کارمند، به‌طور رسمی در زمینه تولید دارو، واکسن، درمان و آنتی‌بادی برای مقابله با حملات شیمیایی و بیولوژیکی علیه اسرائیلی‌ها فعالیت می‌کند.»

با این حال، به نوشته هاآرتص و بنا بر گزارش‌های منابع خارجی، این مؤسسه در تولید سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیکی نیز دست دارد. یکی از این گزارش‌ها حاکی از آن است که سم استفاده‌شده در سوءقصد نافرجام موساد علیه خالد مشعل، رهبر سیاسی حماس، در سال ۱۹۹۶ در همین مؤسسه ساخته شده بود.

همچنین مؤسسه با همکاری ارتش اسرائیل و کادر پزشکی آن، پروژه‌ای بحث‌برانگیز برای تولید واکسن سیاه‌زخم (آنتراکس) اجرا کرده که در آن سربازان بدون رعایت اصول اعلامیه هلسینکی، به‌عنوان «موش آزمایشگاهی» به کار گرفته شده‌اند. با وجود آسیب‌های احتمالی، دولت اسرائیل از به‌رسمیت شناختن آنها به‌عنوان جانباز خودداری کرده و پرونده‌های شکایت آنها هنوز در دادگاه جریان دارد.

....

بر اساس گزارش Intelligence Online، دولت آمریکا صد‌ها میلیون دلار برای تولید این واکسن به مؤسسه کمک کرده و در ازای آن نتایج تحقیقات را دریافت کرده است، که این امر باعث افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره استفاده اسرائیل از سربازان خود نه تنها برای منافع داخلی، بلکه برای اهداف آمریکا نیز شده است.

هرچند مقامات اسرائیلی تاکنون در مورد حمله به این مرکز سری اظهارنظر نکرده‌اند، بررسی‌ها نشان می‌دهد قسمت ذخیره‌سازی و آزمایشگاه‌ها مستقیما آسیب دیده است؛ کاربران اسرائیلی در شبکه‌های اجتماعی نسبت به نشت مواد شیمیایی نگران هستند. برخی منابع عبری می‌گویند ایران محل استقرار برخی دانشمندان این مرکز را نیز هدف قرار داده است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز سی و پنجم | گزارش درحال به روز رسانی
«نبرد هرمز» روز سی و چهارم | گزارش درحال به روز رسانی
«نبرد هرمز» روز سی و سوم | منظور ترامپ از «مذاکرات کم سر و صدا» با ایران چیست؟
توقف طرح بنزین ۸۷ هزار تومانی؛ عقب‌نشینی دولت یا بازی روانی؟
«نبرد هرمز» روز سی و دوم | توقف اجرای طرح عرضه بنزین با نرخ پالایشگاهی در کرمان
شریعتی اندراتی: بانک مسکن بهترین عملکرد را در تأمین مالی حوزه مسکن داشته است
فروش سوخت آمریکا به کسب‌وکار‌های کوبا، نشانه‌ای از ظهور سرمایه‌داری در هاوانا است
گام موثر بانک صادرات ایران در حمایت از اشتغال/ اعطای تسهیلات به بخش صنعت ۷۲ درصد رشد کرد
تلاش رئیس‌جمهور لبنان برای کاهش نگرانی‌ها پیرامون مذاکرات با اسرائیل
بانک مهر ایران الگوی موفق بانکداری اسلامی است
دستگیری سارق سریالی لوازم خودرو
سهم ۴۶ درصدی بانک ملی ایران در تأمین ارز اربعین ۱۴۰۵/ پرداخت بیش از ۶۹ میلیارد دینار ارز به زائرین اربعین توسط بانک ملی ایران
حمایت بانک مهر ایران از معلمان سمنان با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه
سرهنگ غلامی رئیس کلانتری ۱۶۴ قائم: با تعقیب و گریز، سارق سریالی لوازم خودرو را شناسایی و دستگیر کردیم
رویارویی مهندسی ایرانی با سناریوی تخریب دشمن
یونیپر: با ادامه مسدود بودن تنگه هرمز، قیمت گاز بالا می‌ماند
پیامد‌های اقتصادی و امنیتی در کردستان عراق طی درگیری‌های آمریکا و ایران
صدور حکم اعدام غیابی برای بشار اسد در سوریه به اتهام جنایت علیه بشریت
پیام تسلیت مدیرعامل بانک رفاه کارگران به مناسبت رحلت پیامبر اکرم(ص)و شهادت امام حسن مجتبی(ع)
ویدیو | آرایش تهاجمی؛ ترکیب تازه نیروهای مسلح ایران
جابه‌جایی محرمانه ترامپ در ترکیه؛ هراس از تهدیدات ایران
افزایش شمار قربانیان زلزله روز دوشنبه به ۱۳۲ تن همزمان با ادامه تلاش‌های امداد و نجات
کاهش ترافیک کشتی‌رانی در تنگه هرمز به ۶ فروند؛ کمرنگ شدن امید‌ها به توافق صلح
ثبات قیمت نفت در نزدیکی بالاترین حد یک هفته اخیر؛ کمرنگ شدن امید‌ها به توافق صلح آمریکا و ایران
تأکید مدیرعامل پارس‌خودرو بر تسریع تکمیل‌کاری و تحویل خودروها به مشتریان
کارنامه دیجیتال ایران زیر ذره‌بین ۸ شاخص جهانی
ترکیه در مسیر پیشبرد روند صلح با شبه‌نظامیان کرد گام برداشت
«نبرد هرمز» روز سی و یکم | ادعای ترامپ: اگر به ایران حمله نمی کردم، باید آنها را "قربان" خطاب می کردید
تداوم جایگاه سوم کرمان موتور در تولید سواری / ایگل در صدر سبد تولید
پیشنهاد سردبیر
زندگی