۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۴:۵۲
دوشنبه ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲
کد خبر: ۹۶۴۰۷

عارف: سرمایه اجتماعی شکل گرفته در جنگ ۱۲ روزه، باید با نگاه نخبگانی تداوم یابد

عارف: سرمایه اجتماعی شکل گرفته در جنگ ۱۲ روزه، باید با نگاه نخبگانی تداوم یابد
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت توجه به ابعاد جبهه‌های اقتصادی و اجتماعی جنگ ۱۲ روزه و با تأکید بر اینکه مردم بار دیگر حضور، انسجام و وفاداری خود را به ایران و نظام نشان دادند، تصریح کرد: سرمایه اجتماعی شکل گرفته در جنگ ۱۲ روزه باید با نگاه نخبگانی تداوم یابد که در این راستا بازنگری جدی و علمی در حوزه اجتماعی حائز اهمیت اساسی است.

به گزارش فراز؛ محمدرضا عارف در جلسه ای در خصوص مدیریت سرمایه اجتماعی که وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و علوم، تحقیقات و فناوری، سخنگوی دولت و اساتید برجسته جامعه‌شناسی و صاحبنظران حوزه علوم اجتماعی حضور داشتند، تأکید کرد: رژیم غاصب صهیونیستی به این گمان این حمله را شروع کرد که از داخل مردم آمادگی کامل برای سرنگونی نظام دارند و در عرض ۲۴ ساعت در کنار جبهه شیطانی قرار می‌گیرند اما بدون اینکه اقدامی انجام دهیم، بار دیگر این مردم حضور، انسجام و وفاداری به ایران و نظام را نشان دادند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با تمام تلاش‌ها حداکثر ۱۰ درصد مشارکت انتخاباتی افزایش یافت، افزود: در جنگ ۱۲ روزه تمام جامعه به میدان آمد و صحنه‌های اجتماعی فوق‌العاده‌ای شکل گرفت که در ابعاد اقتصادی نیز این همبستگی را با تمام وجود حس کردیم تا جایی که تنها صف بنزین تشکیل شد که این نیز امری طبیعی به دلیل تقاضای لحظه‌ای مردم برای سفر بود که نه تنها کوچکترین مسئله‌ای در صف‌های بنزین گزارش نشد بلکه شاهد صحنه‌های عاطفی از کمک و همیاری مردم به یکدیگر بودیم.

عارف با اشاره به مدیریت وزارت نفت با وجود افزایش سرانه مصرف بنزین تا ۱۹۷ میلیون لیتر در روز در روزهای آغازین حمله رژیم صهیونیستی تصریح کرد: در گذشته سرانه مصرف بنزین تا ۱۵۰ میلیون لیتر در روز را تجربه کردیم اما این بار مشکلات گذشته رخ نداد چرا که مردم آماده پیروزی بودند و به خوبی سازوکار آن را درک می‌کردند و به حد نیاز بنزین را مصرف کردند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مدیریت گسترده با فرماندهی واحد راهبرد دولت چهاردهم در جنگ ۱۲ روزه بود، ادامه داد: اختیارات تام به استانداران و وزرا تفویض و همچنین کارگروه منتخب در وزارتخانه‌ها برای اداره امور تشکیل شد که در جمع‌بندی‌های دولت پس از این جنگ عملکرد وزارتخانه‌ها و راهبرد تفویض اختیار مناسب ارزیابی شد .

عارف با بیان اینکه الان با توقف آتش روبرو هستیم ولی طرف جنایتکار رژیم صهیونیستی که به هیچ معیار انسانی و ارزشی قائل نیست را به خوبی می‌شناسیم، تصریح کرد: بیشترین جنایات این رژیم کودک‌کش در لبنان پس از آتش‌بس رخ داد و با رژیم غاصبی روبرو هستیم که مدت‌ها در کشور راهبرد عدم مشروعیت و شناسایی این رژیم جعلی را مطرح کردیم و دشمنان نیز به دنبال سرنگونی نظام جمهوری اسلامی بودند و حال باید آمادگی‌های کامل و لحظه‌ای خود را حفظ کنیم و ارتقاء دهیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه از همان لحظه توقف جنگ برنامه تجهیز تمامی بخش‌های کشور را آغاز کرده‌ایم، به برنامه اقتصادی مدون دولت در طول ۱۱ ماه گذشته برای آمادگی شرایط جنگی اشاره و خاطرنشان کرد: مردم در جنگ ۱۲ روزه ورود و همراهی کردند و در کنار آن رزمندگان نیروهای مسلح نیز به خوبی از کشور دفاع کردند که با وجود هزینه‌های انسانی فراوان اما روسفید از این جنگ خارج شدیم.

عارف با تأکید بر اینکه شیوه کنونی اداره کشور در دوران پساجنگ قابل تداوم نیست، گفت: در دهه‌های گذشته این احساس در مدیران کشور بود که علیرغم شعارهای خدمتگذاری به مردم اما به نیابت از آنان مصلحت و صلاح کشور را تشخیص داده می شد اما در جنگ ۱۲ روزه این مردم بودند که با اعتقاد راسخ به ایران و نظام وارد میدان شدند که پیروزی ۲۲ بهمن ۵۷ نیز به دلیل حضور یکپارچه مردم بود و در پشت سر رهبری قرار گرفتند و در تمام صحنه‌هایی که مردم حضور داشتند موفق شدیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باید بازنگری جدی و علمی در بخش‌های اجتماعی که با بی‌مهری‌ها روبرو شدند، صورت پذیرد بیان کرد: باید «منویات مردم» به عنوان صاحبان این انقلاب و کشور در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها در اولویت قرار گیرد.

عارف همچنین به ایثارگری اصناف، مشاغل و بخش‌های مختلف در این جنگ ۱۲ روزه اشاره و تأکید کرد: کامیون‌داران در روزهای قبل از آغاز این جنگ مطالبات فراوانی داشتند اما با شروع حمله رژیم صهیونیستی به میدان آمدند و داوطلبانه بدون حق‌الزحمه در خدمت ظرفیت حمل‌ونقلی کشور قرار گرفتند تا جایی که میزان انتقال بار از بندرگاه‌ها دو برابر شد و همچنین نانوایان کشور نیز با وجود اینکه در میانه‌های طرح اصلاح توزیع نان بودیم اما به همراه سایر شرکت‌های خصوصی و دولتی و تولیدکنندگان به میدان جبهه اقتصادی وارد شدند.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: دولت آمادگی دارد ظرفیت و انسجام اجتماعی بوجود آمده در جنگ ۱۲ روزه را در خدمت پیشرفت و توسعه کشور بیاورد.

عارف با تأکید بر ضرورت پیگیری شعار همبستگی ملی در قالب یک گفتمان ملی مشخص افزود: نباید اجازه دهیم این سرمایه اجتماعی از دست برود و باید آتش‌بسی نیز در درون جامعه بوجود آید.

همچنین عارف از معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور خواست تا جلسات با جامعه‌شناسان و دستگاه‌های مرتبط به صورت هفتگی و مرتب برای بهره‌گیری از سرمایه اجتماعی بوجود آمده پس از جنگ ۱۲ روزه برگزار و تصمیمات آن به دولت ارسال شود.

در ادامه نیز اعضای جلسه نظرات خود را در خصوص بهره‌گیری از فضای اجتماعی ایجاد شده پس از جنگ ۱۲ روزه و ایجاد یک همبستگی ملی شامل پیگیری طرح شبکه پیوند دانشگاه و جامعه، تشکیل شبکه نخبگانی در کشور، ایجاد فضای گفتگوی ملی، تبیین دستاوردهای دولت، لزوم بهره‌گیری از نظریات نخبگان و اساتید حوزه علوم اجتماعی، بهبود رابطه حاکمیت با مردم، ضرورت اصلاح رویکرد صداوسیما، تمهیدات لازم برای زیست شرافتمندانه و ارتقاء کارآمدی جامعه و بهره‌گیری از هنرمندان برای تقویت انسجام ملی مطرح کردند.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
پیشنهاد سردبیر
زندگی