به گفته شاهدان عینی، این حادثه روز شنبه در سایه قحطی شدید در غزه در حالی رخ داد که ماهیگیران در تلاش بودند برای خود و خانوادههایشان از طریق این حرفه قوتی فراهم کنند.
اخیراً بسیاری از ساکنان برای جستجوی منابع جایگزین مواد غذایی مجبورند به دریا بروند.
شاهدان صحنههایی را مستند کردند که مربوط به نزدیک شدن قایقهای جنگی به قایقهای ماهیگیران بود، در حالیکه آنها قبل از محاصرهشان به شدت برای ترساندن این ماهیگیران به آنها شلیک کردند و تعدادی از آنها را دستگیر کردند.
از دوم مارس ۲۰۲۵، اسرائیل تمام گذرگاهها با غزه را بسته و از ورود مواد غذایی و کمکهای پزشکی جلوگیری میکند و باعث گسترش قحطی در این بخش شده است.
ارتش اشغالگر شکار در آبهای غزه را ممنوع کرده و این هدف با شلیک گلولهها یا دستگیریهای ماهیگیرانی که سعی در رفتن به دریا دارد، دنبال میشود، اگرچه صید با توجه به فروپاشی گسترده انسانی، به یک راه نیمه تمام برای به دست آوردن غذا تبدیل شده است.
علیرغم هشدارها و خطرات، برخی از ماهیگیران هنوز در مسافتهای کوتاه که بیش از چند متر نیست، در تلاشهایی مملو از خطر و مرگ، در حال عبور از دریا هستند تا حداقل غذا را برای خانوادههای خود تأمین کنند.
شنبه گذشته، ارتش اشغالگر تهدید کرد با هرگونه تخلف از محدودیتهای تحمیل شده در منطقه دریایی مجاور نوار غزه مقابله کند.
«آویخای ادرعی» سخنگوی ارتش اشغالگر در بیانیهای گفت: «ما به شما یادآوری میکنیم که محدودیتهای امنیتی سختگیرانهای را در منطقه دریایی در مجاورت این بخش اعمال کردهایم که ورود به دریا ممنوع است و نیروهای ارتش با هرگونه تخلف از این محدودیتها مقابله میکنند.»
جمعه، دفتر رسانهای دولتی در غزه گفت که تعداد کودکانی که به دلیل سوء تغذیه به شهادت رسیدهاند، از هفت اکتبر ۲۰۲۳ به ۶۹ کودک رسیده است.
این دفتر افزود: تعداد شهدا در بین فلسطینیها به دلیل کمبود غذا و پزشکی نیز از هفت اکتبر ۲۰۲۳ به ۶۲۰ نفر افزایش یافته است.
منبع:ایسنا
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
گفتار تحلیلی سردبیر فراز
جشنی برای کودکان کار
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش