چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ 22 October 2025
چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۸
کد خبر: ۱۰۴۸۱۵

عراقچی: سیاست همسایگی اولویت سیاست خارجی ماست

عراقچی: سیاست همسایگی اولویت سیاست خارجی ماست
 وزیر امور خارجه گفت: هر کالای ما باید دیپلماسی خود را داشته باشد. استان‌هایی که تولیدکننده محصولات هستند، باید یک دیپلماسی مخصوص کالا خود را طراحی و پیوست رسانه و گردشگری برای آن تدوین کنند.

سیدعباس عراقچی امروز ۳۰ مهرماه در دومین نشست دیپلماسی منطقه‌ای دیپلماسی استانی که در سالن همایش‌های آستان قدس برگزار شد، اظهار کرد: این‌همایش در زعفرانی‌ترین زمان و مکان برگزار می‌شود. این دومین همایش دیپلماسی استانی است و در راستا یک سیاست جدید طراحی‌شده در وزارت امور خارجه است. اعتقاد دارم استان‌های ما ظرفیت‌های دارند که می‌توانند به سیاست خارجه کمک کنند.

وی افزود: سیاست خارجه یک امر حاکمیتی است و اصول و نحوه اجرا آن در مرکز تعیین می‌شود و همه موظف به اجرای آن هستیم، اما سیاست خارجه بازوهای مختلفی دارد که باید این اصول را اجرا کنند و معتقدیم استان‌های ما با ظرفیت خود می‌توانند بازوان موثری در مناطق همجوار خود باشند.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه بسیاری از مشکلات ما با کشورهای همسایه از طریق ظرفیت استانی قابل حل است، اضافه کرد: قاچاق کالا و بسیاری مسائل دیگر مانند تردد مسافر، توسط استان‌ها بهتر نظارت می‌شود. مرزی که از آن کالا و مسافر رد شود، تروریست رد نمی‌شود. باید مرز را با تعاملات مختلف درگیر کنیم. در این صورت مرزهای ما امن خواهد شد. 

عراقچی با اشاره به اینکه نخستین همایش دیپلماسی استانی در شیراز برگزار شد و جنوب غربی کشور بود، گفت: سفرا ما در آن همایش شرکت کردند، چند روز بعد از همایش شیراز، رهبری دیدار با استانداران به اهمیت دیپلماسی استانی اشاره کردند. رئیس‌جمهور نیز در ادامه بحث تفویض اختیار به استان‌ها را مطرح و از دیپلماسی استانی حمایت کرد.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های متعددی در استان‌ها وجود دارد؛ نخستین ظرفیت، شناخت استان‌ها نسبت به کشورهای همجوار و بعد به کشورهای دیگر است. در گذشته به یاد دارم یک کشور ژاپنی دنبال بازاریابی زعفران بود که دانشگاه فردوسی به آن کمک می‌کرد و همایش‌هایی برگزار کردند. دانشگاه مشهد اکنون تقریبا به مرکز زعفران‌شناسی تبدیل شده و باید نقش مهمی را در کشورهای دیگر ایفا کند. 

وزیر امور خارجه با بیان اینکه کالاهای ما باید به درستی عرضه شود، افزود: هر کالای ما باید دیپلماسی خود را داشته باشد. استان‌هایی که تولیدکننده محصولات هستند، باید یک دیپلماسی مخصوص کالا خود را طراحی و پیوست رسانه و گردشگری برای آن تدوین کنند. ما نیز در خدمت آنان هستیم. ظرفیت‌های گسترده در دیپلماسی استانی است و اگر استان‌های ما در این زمینه فعال شوند برای کل کشور می‌توانند برکاتی را داشته باشند.

عراقچی بیان کرد: سیاست همسایگی اولویت سیاست خارجی ماست. در این اولویت بدون هیچ شعاری می‌گویم که استان‌های ما می‌توانند نقش ایفا کنند. باید بر کشورهای همسایه سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهیم. در وزارت امور خارجه در خدمت شما هستیم. اگر در راستای دیپلماسی استانی، استانداران معاون بین‌الملل داشته باشند، بسیار مثبت است.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

اگر زنی در ۲۴ ساعت اول بعد از تجاوز توسط پزشکی قانونی معاینه نشود، تکلیفش چیست؟

اقتصاد دولتی چطور لیبرالیسم را تسلیم می‌کند؟

این تراپیست‌های مجازی علمی هستند یا نه؟

رونمایی از نخستین خودروی پلاگین هیبرید کشور/ آریا پلاگین هیبرید معرفی شد

نگرانی کاخ سفید از خروج نتانیاهو از توافق آتش‌بس غزه | استراتژی فعلی این است که نمایندگان ترامپ مانع این کار شوند

دفاع امارات از سازش و عادی‌سازی روابطش با تل‌آویو

عراقچی: سیاست همسایگی اولویت سیاست خارجی ماست

سخنگوی گردانهای قدس: مراقب میزان پایبندی اسرائیل به آتش‌بس هستیم

بلع ۶۰ بسته تریاک توسط ۲ مسافر در قطار زاهدان-تهران

صالحی‌امیری: قالیباف در جنگ دوازده روزه، دولت و نیروهای مسلح را یاری کرد

پیگیری مسیرهای صادراتی جدید برای پسته ایرانی

تصویب اولیه طرح جنجالی الحاق رسمی کرانه باختری در کنست | ۲۵ رأی موافق در برابر ۲۴ رأی مخالف

تصمیم نهایی درباره بانک آینده در آستانه اعلام رسمی

واکنش فرزانه صادق به حواشی فرودگاه اردبیل: این موضوع پررنگ نیست

پیشنهاد سردبیر
زندگی