۲۷ مهر ۱۴۰۵ ۱۲:۵۶
دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۱۱۶۰۳۶

انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه

انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
اوکراین در سرپیچی آشکار از درخواست دونالد ترامپ برای توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی روسیه، یکی از بزرگ‌ترین حملات پهپادی خود را انجام داد که با انتقاد شدید رئیس‌جمهور آمریکا مواجه شد.

اوکراین در فاصله شنبه تا یکشنبه شب یکی از بزرگ‌ترین حملات پهپادی خود را در سال جاری به روسیه انجام داد و یک پایانه مهم نفتی را هدف قرار داد؛ این اقدام در سرپیچی آشکار از درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، صورت گرفت که خواهان توقف حملات اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه شده بود.

طی روز‌های اخیر تنش‌های فزاینده‌ای میان اوکراین و ایالات متحده شکل گرفته و این امر نگرانی‌هایی را در کی‌یف ایجاد کرده است که مبادا در آستانه زمستانی دیگر زیر حملات بی‌امان روسیه، حمایت‌های حیاتی خود را از دست بدهد.

ترامپ روز جمعه معافیتی را امضا کرد که روسیه را از مجازات‌های اقتصادی فراگیر تعیین‌شده توسط کنگره ایالات متحده معاف می‌کند. ولودیمیر زلنسکی بعد‌ها در برنامه «Meet the Press» شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت که هم‌راستایی ایالات متحده با روسیه «خطایی تاریخی» خواهد بود.

ترامپ روز یکشنبه در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» اعلام کرد که نمی‌خواهد کاری کند که روسیه از مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در اوکراین دور شود و افزود که معتقد است «پیشرفت بزرگی در حال شکل‌گیری است.»

در عین حال، او به شدت از زلنسکی انتقاد کرد و گفت که او «نمی‌خواهد این جنگ تمام شود و احتمالاً هیچ‌وقت هم نخواسته است.»

ترامپ نوشت: «من در فرآیند مذاکره برای صلح در جنگ میان روسیه و اوکراین هستم و نمی‌خواهم کاری کنم که به شکلی احمقانه، روسیه را از میز مذاکره دور کند.»

با وجود این، رئیس‌جمهور اوکراین گفت که روز یکشنبه در چارچوب «ارتباطات توقف‌ناپذیر» برای دستیابی به هدف صلح، با استیو ویتکاف، فرستاده ایالات متحده، و جرد کوشنر، داماد ترامپ، گفت‌و‌گو کرده است.

زلنسکی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما همه کار را از سوی خود انجام می‌دهیم تا این امر محقق شود و اطمینان حاصل کنیم که موضع آمریکا قوی است و به نزدیک‌تر شدن صلح کمک می‌کند.».

اما اوکراین به حملات دوربرد خود به داخل خاک روسیه ادامه می‌دهد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که در فاصله شنبه تا یکشنبه شب، ۱۰۱۵ پهپاد اوکراینی را بر فراز مناطق مختلف این کشور سرنگون کرده است.

به گفته مقام‌های روسی، یکی از اهداف، پایانه نفتی سن‌پترزبورگ بوده است. این پایانه توانایی مدیریت تا ۱۲.۵ میلیون تن در سال را دارد. شرکت «فایر پوینت» اوکراین که پهپاد‌های مورد استفاده در این حمله را می‌سازد، اعلام کرد پس از این حمله، آتش‌سوزی در محوطه پایانه رخ داده است.

به گفته شرکت توزیع روسی «اُزون» (Ozon)، یک مرکز لجستیک در سن‌پترزبورگ و همچنین یک مرکز داده برای پلتفرم رسانه اجتماعی روسی «وونکته» (VKontakte) نیز مورد حمله قرار گرفتند.

به گفته مقام‌های محلی، در جریان این حملات یک نفر کشته و پنج تن زخمی شدند و خانه‌های مسکونی نیز آسیب دیدند.

یک ساکن ۴۱ ساله سن‌پترزبورگ به سی‌ان‌ان گفت: «آن‌ها یکی را درست بالای سر ما زدند؛ یک نور خیره‌کننده آمد و ما را به شدت تکان داد.»

فرد دیگری گفت: «صدای غرش شنیدم، همه را از تختخواب بیرون کشیدم، گربه را برداشتم و در حمام پنهان شدیم.»

**عمیق‌تر شدن شکاف**

حملات اوکراین در شرایطی انجام می‌شود که روابط زلنسکی با ترامپ رو به وخامت گذاشته است؛ ترامپ هفته گذشته حملات کی‌یف به پالایشگاه‌های نفت روسیه را «مایه شرمساری» خوانده بود.

یک هفته پیش، ترامپ گفت که روسیه و اوکراین توافق کرده‌اند حملات به زیرساخت‌های انرژی یکدیگر را متوقف کنند، زیرا کاخ سفید تلاش می‌کند در آستانه انتخابات سرنوشت‌ساز میان‌دوره، فشار بر قیمت‌های نفت و گازوئیل را کاهش دهد.

نه کی‌یف و نه مسکو چنین توافقی را تأیید نکردند. اوکراین به طور موقت چنین حملاتی را متوقف کرد، اما از آن زمان تاکنون آنها را از سر گرفته است — در حالی که روسیه هرگز بمباران نیروگاه‌ها و شهر‌های انرژی اوکراین را متوقف نکرد.

به گفته مقام‌های اوکراینی، در جریان حملات موشکی و پهپادی روسیه در ۲۴ ساعت منتهی به صبح یکشنبه، ۱۱ نفر در سراسر اوکراین کشته و نزدیک به ۵۰ نفر زخمی شدند که شامل آنچه حملات گسترده به تأسیسات انرژی در منطقه اودسا نامیدند، می‌شود.

زلنسکی روز یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از زمانی که رئیس‌جمهور آمریکا آتش‌بس انرژی را یک هفته پیش اعلام کرد، روسیه ۷۶ بار به طور عمدی بخش‌های انرژی و نفت و گاز اوکراین را هدف حمله قرار داده است.»

ترامپ تحریم‌ها علیه واردات گازوئیل روسیه را تعلیق کرده و روز جمعه معافیتی را امضا کرد که روسیه را از مجازات‌های اقتصادی فراگیر تعیین‌شده توسط کنگره ایالات متحده معاف می‌کند؛ اقدامی که حتی انتقاد جمهوری‌خواهان را نیز برانگیخت.

زلنسکی در مصاحبه روز یکشنبه با برنامه «Meet the Press» گفت که این معافیت جنگ پوتین علیه اوکراین را تقویت کرده است، در حالی که مسکو در میدان نبرد شکست می‌خورد. او گفت که این کار «حمایت بیشتری از تجاوز روسیه» است.

زلنسکی همچنین بار دیگر تکرار کرد که دسترسی ارتش اوکراین به سیستم استارلینک برای هدایت پهپاد‌های برد کوتاه و میدانی همچنان محدود شده است.

زلنسکی گفت: «این پیامی از سوی دولت آمریکا بود» تا سرعت پرواز پهپاد‌های اوکراینی محدود شود.

دولت ترامپ این موضوع را که دستور محدودسازی این خدمت را صادر کرده باشد، رد کرده است.

زلنسکی گفت که اشتراک‌گذاری اطلاعاتی از سوی طرف آمریکایی به مدت سه روز در جریان حملات موشک‌های بالستیک مسدود شده بود، اما از آن زمان تاکنون بازگردانده شده است. شبکه‌های ماهواره‌ای ایالات متحده در ارائه هشدار درباره موشک‌های ورودی به ارتش اوکراین نقش حیاتی داشته‌اند.

یک منبع اوکراینی به سی‌ان‌ان گفت پیش از حمله موشک بالستیک به کی‌یف در روز یکشنبه هیچ هشدار زودی صادر نشده است. این سومین بار در یک هفته است که هیچ هشدار زودی داده نمی‌شود.

از زلنسکی درباره اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه کار کردن با او دشوارتر از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، است نیز پرسیده شد و او پاسخ داد که «داشتن شرکایی که بسیار صریح و شفاف هستند، بهتر از داشتن کسانی است که قاتل هستند، حتی اگر لبخندی بر چهره داشته باشند.»

زلنسکی گفت که می‌خواهد به ترامپ اعتماد کند و امیدوار است نگرش او نسبت به پوتین تغییر کند.

در پاسخ به این پرسش که آیا ترامپ متحد اوکراین است یا خیر، زلنسکی گفت: «امیدوارم همین‌طور باشد.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پایان مهلت خوداظهاری کالابرگ الکترونیکی؛ آخرین فرصت ثبت‌نام برای خانوارهای کم‌درآمد تا امشب
طرح تأمین مالی حزب‌الله؛ چالشی جدید برای دولت لبنان و فشار فزاینده ایالات متحده
مهاجرانی: حفاظت از استقلال کشور جنسیتی ندارد؛ ایستادگی در برابر فشارها وظیفه همگانی است
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
تاکید سفیر چین بر ثبات راهبردی روابط با تهران؛ پکن آماده گسترش همکاری‌های همه‌جانبه است
تاکید علی ربیعی بر قدردانی ایران از مواضع پکن؛ ایستادگی چین در برابر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا مسئولانه است
میزان مشارکت رأی‌دهندگان عرب می‌تواند سرنوشت نتانیاهو را در انتخابات اسرائیل رقم بزند یا بر باد دهد
احیای کشت کنترل‌شده شقایق پس از دو دهه وقفه؛ تلاش برای تامین دارویی یا چالشی در برابر مافیای مواد مخدر؟
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
صدمین روز «نبرد هرمز» | گزارش در حال به روز رسانی
ثبات دلار و تضعیف یورو به دنبال اعتراضات خشونت‌آمیز در فرانسه
درخواست فرمانده ارتش آمریکا در اقیانوس آرام برای نمایش قدرت نظامی بیشتر
درآمد دوبرابری نفت بهران در سایه افت تولید و فروش | گران شدن روغن موتور، جای خالی کاهش تولید را پر کرد!
پرهیز از جنگ طولانی دیگر در یمن
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
ترامپ اکنون متحد روسیه است
مارکو روبیو در سمرقند؛ قمار واشنگتن بر سر کانی‌های حیاتی آسیای مرکزی
سفیر آمریکا حمله شهرک‌نشینان به عکاس آمریکایی را اقدام تروریستی خواند
شعله‌های لیموژ و میراث هفت دهه گسل مهاجرت؛ کالبدشکافی ریشه‌های یک انفجار اجتماعی
مصر چه کمکی می‌تواند در جنگ با انصار الله به عربستان سعودی ارائه دهد؟
تشدید درگیری‌ها در سراسر یمن هم‌زمان با وخامت بحران انسانی
معامله محرمانه کندی و خروشچف؛ چگونه عقب‌نشینی متقابل مانع جنگ اتمی شد؟
«ماگا» تجزیه نشده، بلکه جنگ ترامپ با ایران را نمی‌پذیرد
«نبرد هرمز» روز نود و نهم | رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: ما برای تصمیم‌های احمقانه آمریکا و اسرائیل لحظه‌شماری می‌کنیم
چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیوسته با شکست مواجه می‌شود؟
انتشار نسخه جدید همراه بانک پاسارگاد با قابلیت واگذاری چک‌های دیجیتال
تیرگی روابط ترامپ و نتانیاهو در برهه‌ای حساس و سرنوشت‌ساز
وعده واگذاری سهام صندوق ذخیره فرهنگیان در آستانه پایان مهر | معلمان هنوز منتظرند!
آنچه باید درباره اعتراضات فرانسه دانست؛ از تعطیلی مدارس تا خشم عمومی از هزینه‌های زندگی
از رد درخواست خرید موشک لنس تا تولید بالستیک‌های نقطه‌زن | ایران چگونه قدرت موشکی شد؟
ضرب‌وشتم خبرنگار واشنگتن‌پست توسط شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانه باختری
حمله موشکی انصارالله به فرودگاه عدن
رهبر انقلاب خواستار توجه ویژه مسئولان سلامت به جامعه پرستاری شد
خاتمی: چرا به رزمندگانی که امنیت کشور را تأمین کرده‌اند، طعنه می‌زنید؟
چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیوسته با شکست مواجه می‌شود؟
تنگه هرمز چگونه به اهرم ایران برای تأثیرگذاری بر بازار جهانی ال‌ان‌جی تبدیل شد؟
رضازاده: شعام قطعا مجوز رهبری را برای مذاکرات می‌گیرد؛ فعلا قطر و عمان پیش‌قدم شده‌اند
باجه جدید بانک شهر در «شیروان» افتتاح شد
مصر چه کمکی می‌تواند در جنگ با انصار الله به عربستان سعودی ارائه دهد؟
تیرگی روابط ترامپ و نتانیاهو در برهه‌ای حساس و سرنوشت‌ساز
سفیر آمریکا حمله شهرک‌نشینان به عکاس آمریکایی را اقدام تروریستی خواند
چگونه جنگ ایالات متحده و ایران دو مسیر تجاری حیاتی جهان را زیر و رو کرد
پیشنهاد سردبیر
زندگی