پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۴ 11 December 2025
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۲
کد خبر: ۱۰۸۱۳۷

رسالت زیر سایه بحران | مدیر بانکی با تحصیلات نظامی بانک رسالت را زیان‌ده کرد

رسالت زیر سایه بحران | مدیر بانکی با تحصیلات نظامی بانک رسالت را زیان‌ده کرد
بانک قرض الحسنه رسالت با مدیریت محمدحسین حسین زاده در سال ۱۴۰۳ زیان ۵۹۶ میلیارد تومانی شناسایی کرده است. این بانک در شرایطی به این زیان سنگین رسیده که سال قبل از آن سودآوری قابل توجهی داشته است.

مدیر بانکی با تحصیلات نظامی...

بانک قرض الحسنه رسالت پس از سال‌ها عملکرد سودآور، زیان‌ده شد. مدیریت این بانک برعهده محمدحسین حسین زاده است. از محمدحسین حسین زاده، مدیرعامل بانک رسالت، سابقه جدی در حوزه بانکداری پیدا نمی‌شود. جالب آنکه حسین زاده نه تنها سابقه مدیریتی بانکی ندارد، بلکه دارای تحصیلات مرتبط نیز نیست. تحصیلات مدیرعامل بانک رسالت، کارشناس علوم نظامی است.تکذیبیه‌ای هم از حسین‌زاده در این باره پیدا نشد. اتفاقی که در فضای بین‌الملل شاید بی‌سابقه باشد، اما در ایران فردی با تحصیلات علوم نظامی، مدیرعامل یک بانک شده است.

رسالت زیر سایه بحران | مدیر بانکی با تحصیلات نظامی بانک رسالت را زیان‌ده کرد

 

پرونده قضایی محمدحسین حسین زاده مدیرعامل بانک رسالت

محمدحسین حسین زاده دارای یک پرونده در قوه قضاییه نیز می‌باشد. در سال ۱۳۹۳ یک فساد و اختلاس در بانک تجارت کرمان شناسایی شد و تا سال ۱۴۰۰ صدور حکم این پرونده به درازا کشید. نام حسین زاده نیز جزو متهمین این پرونده به چشم می‌خورد.

این پرونده با نام فساد ۱۲ هزار میلیارد تومانی در بانک تجارت کرمان شناخته می‌شود. در این پرونده که متهم ردیف اول آن علی اکبر عمارت ساز بود، ۱۲ هزار میلیارد تومان چک و ضمانت‌نامه بلامحل صادر شده بود.حسینی نماینده دادستان تهران عنوان کرده بود:«یکی از عناوین اتهامی این فرد اخلال در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی از طریق صدور ۳۴۲ فقره چک بین بانکی به مبلغ ۵۵ هزار و ۹۶۷ میلیارد ریال، صدور ۶۳ فقره ضمانت نامه به مبلغ ۹ هزار میلیارد ریال، پولشویی، اختلاس، معاونت در اختلاس، اخذ رشوه، تحصیل مال از طریق نامشروع و خیانت در امانت به مبلغ ۶۰ هزار و ۵۸۳ هزار میلیارد ریال از موارد اتهامی نامبرده است.»

بخشی از چک‌ها و ضمانت‌نامه‌ها به مقصد بانک رسالت و صندوق قرض‌الحسنه رسالت صادر شده بود. به همین دلیل نیز نام محمدحسین حسین زاده در این پرونده به چشم می‌خورد. در سال ۱۴۰۰ احکام این پرونده صادر شد. خداییان سخنگوی قوه قضاییه در پی اعلام احکام متهمین این پرونده عنوان کرد:«محمدحسین حسین زاده فرزند محمود به حدود ۳۲ سال حبس محکوم شده که مجازات اشد آن ۱۵ سال حبس است.»

بانک رسالت از سود به زیان رسید!

بانک رسالت به عنوان بانکی قرض‌الحسنه که سودی به سپرده‌ها پرداخت نمی‌کند، طبیعتا بایستی هرساله سودآوری داشته باشد. چرا که بخش مهمی از هزینه‌های بانک‌ها، هزینه سود سپرده‌ها است و این بانک هیچ هزینه‌ای از این جهت ندارد. همچنین، چون بانک رسالت، بیش از بانکی با شعب فیزیکی، به عنوان بانکی برخط شناخته می‌شود، درنتیجه هزینه زیادی نیز بابت هزینه‌های شعبه و پرسنل پرداخت نمی‌کند. درنتیجه شناسایی زیان در چنین بانکی سخت‌تر از سودآوری است.

بانک قرض‌الحسنه رسالت با مدیریت محمدحسین حسین زاده، درحالی‌که سال ۱۴۰۲ را با سود خالص ۲ هزار و ۶۴۷ میلیارد تومان به پایان رسانده بود، سال ۱۴۰۳ کاملا دگرگون شد. این دگرگونی نه به معنای مثبت، بلکه کاملا منفی است. محمدحسین حسین زاده در سال ۱۴۰۳ بانک رسالت را به زیان ۵۹۶ میلیارد تومانی رساند. چرخشی عجیب در سودآوری بانک که بایستی به سرعت توسط نهاد‌های نظارتی رسیدگی شود تا بلای بانک آینده در کشور تکرار نشود.

رسالت زیر سایه بحران | مدیر بانکی با تحصیلات نظامی بانک رسالت را زیان‌ده کرد

 

افزایش ۱۲۷ درصدی هزینه مطالبات مشکوک‌ الوصول بانک رسالت

یکی از دلایل کاهش سودآوری و زیان‌ده شدن بانک رسالت، افزایش مطالبات مشکوک‌الوصول است. در سال ۱۴۰۳ تحت مدیریت محمدحسین حسین زاده، هزینه مطالبات مشکوک‌الوصول بانک رسالت با ۱۲۷ درصد افزایش به ۳ هزار و ۱۷۸ میلیارد تومان رسیده است. افزایش نگران کننده‌ای که حاکی از مدیریت اعتباری ضعیف بانک رسالت دارد.

رسالت زیر سایه بحران | مدیر بانکی با تحصیلات نظامی بانک رسالت را زیان‌ده کرد

افزایش نگران کننده مطالبات غیرجاری بانک رسالت

بانک رسالت تحت مدیریت محمدحسین حسین زاده، بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان مطالبات غیرجاری دارد. مطالبات غیرجاری در بانک به معنای احتمال وصول نشدن مطالبات، حداقل در کوتاه مدت دارد و چه بسا این مطالبات به سمت مشکوک‌الوصولی نیز در حرکت است. مطالبات غیرجاری بانک رسالت نسبت به کل مطالبات بانک، رقم ۸.۶ درصد را نشان می‌دهد. عددی که برای بانک بسیار نگران کننده محسوب می‌شود.

نکته خطرناک در مطالبات غیرجاری بانک رسالت، رقم بالای مطالبات معوق است. بانک رسالت در سال ۱۴۰۳ حدود ۳ هزار میلیارد تومان مطالبات مشکوک‌الوصول داشته که باعث افزایش ۱۲۷ درصدی در هزینه مطالبات مشکوک‌الوصول شده است. این بانک بیش از ۷ هزار میلیارد تومان مطالبات معوق و ۵ هزار میلیارد تومان نیز مطالبات سررسید گذشته دارد. اعداد بسیار بزرگی که در سال‌های آتی می‌تواند به مطالبات مشکوک‌الوصول تبدیل شود که باعث شناسایی هزینه‌های گزافی در این بانک رسالت تحت مدیریت محمدحسین حسین زاده شود!

رسالت زیر سایه بحران | مدیر بانکی با تحصیلات نظامی بانک رسالت را زیان‌ده کرد

وام میلیاردی بانک رسالت به عضو هیئت مدیره

در میان تسهیلاتی که بانک رسالت پرداخت کرده، یک وام عجیب مشاهده می‌شود. بانک رسالت تحت مدیریت محمدحسین حسین زاده، ۳ میلیارد و ۸۲۵ میلیون تومان با نرخ ۲ درصد به یکی از اعضای هیئت مدیره تسهیلات داده است. این تسهیلات از دو جهت نگران کننده است:

نخست آنکه میزان تسهیلات به اعضای بانک، سقف معینی ندارد که بانک رسالت تسهیلات به این سنگینی با سود ۲ درصد به عضو هیئت مدیره بانک پرداخت کرده است؟ آیا برای دیگر کارکنان هم چنین تسهیلاتی با سود ۲ درصد در نظر گرفته می‌شود؟

و دوم آنکه بسیاری از بانک‌ها نام عضو هیئت مدیره‌ای که تسهیلات می‌گیرد را در صورت‌های مالی ذکر می‌کنند، اما بانک رسالت بدون اینکه اسمی ببرد، به عبارت عضو هیئت مدیره بسنده کرده است که به نوبه خود عجیب است.

البته لازم به ذکر است به حدی بانک رسالت صورت‌های مالی را با کیفیت پایین منتشر کرده است، که اعداد به سختی قابل خواندن است، اما به نظر ۳.۸ میلیارد تومان است تا ۲.۸ میلیارد! در کیفیت پایین اسناد بارگذاری شده بانک رسالت،به سازمان بورس و اداره نظارت بر ناشران نیز ایراداتی وارد است؛ چرا که ناخوانا بودن اعداد، ممکن است برای سرمایه‌گذاران و مردم خطای هزینه‌زایی ایجاد کند.

 

رسالت زیر سایه بحران | مدیر بانکی با تحصیلات نظامی بانک رسالت را زیان‌ده کرد

سقوط کفایت سرمایه بانک رسالت با مدیریت محمدحسین حسین زاده

درنتیجه چنین سیاست‌هایی در تسهیلات‌دهی و مدیریت محمدحسین حسین زاده در بانک رسالت، این بانک با سقوط کفایت سرمایه مواجه شده است. بانک رسالت در سال ۱۴۰۲ کفایت سرمایه حدود ۶ درصدی داشت، اما در سال ۱۴۰۳ این شاخص حیاتی بانک، به ۳.۱۷ درصد رسیده است. درحالی این سقوط در کفایت سرمایه توسط مدیریت محمدحسین حسین زاده رخ داده، که بانک مرکزی حداقل کفایت سرمایه را ۸ درصد اعلام کرده است!

رسالت زیر سایه بحران | مدیر بانکی با تحصیلات نظامی بانک رسالت را زیان‌ده کرد

 

بانک رسالت با مدیریت محمدحسین حسین زاده در سال مالی ۱۴۰۳ در بسیاری از شاخص‌های حیاتی سقوط چشمگیری کرده است. از وضعیت سودآوری بانک گرفته که تبدیل به بانکی زیان‌ده شده است تا مطالبات مشکوک‌الوصول و کفایت سرمایه، همگی دستخوش تغییرات منفی شده است.

در این شرایط بایستی هرچه زودتر سهامداران بانک رسالت و بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی بانک‌ها، به موضوع بانک رسالت ورود کرده و با تغییر مدیرعامل و انتصاب مدیری با تحصیلات و سوابق مرتبط بانکی، بانک رسالت را از ورود به باتلاق زیان‌دهی نجات دهند. اگر امروز بانک مرکزی و نهاد‌های نظارتی به بانک رسالت ورود نکنند، دور نیست روزی که این بانک سرنوشت بانک آینده را تکرار کند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

ثبت یک رکورد جدید در تاریخ عملیات باروسازی ابرها

وقوع آتش در بخشی از جنگل‌های عباس‌آباد مازندران

برخی کارهایی که دشمن با ایران کرد، با هر کشور دیگری می‌کرد، آن ملت و کشور کُن‌فَیَکون می‌شد

پیش‌فروش سکه‌های ۱۳۸۶ کی اجرا می‌شود؟

ژنرال آمریکایی، فرماندهی نیروی بین‌المللی غزه را بر عهده می‌گیرد

توقیف نفتکش ونزوئلایی؛ قیمت نفت صعودی شد

روزنامه اصولگرا: ثابتی با اتهام‌پراکنی آبروی یک فرمانده سپاه را هدف قرار داده

تاریخ دقیق پرتاب ماهواره ایرانی از پایگاه روسیه اعلام شد

توافقات مسکو و واشنگتن بر خلع سلاح و بی‌طرفی اوکراین تأکید دارد | آمادگی مسکو برای تضمین کتبی علیه ناتو

دانشگاه‌های دولتی ناچارند نظام مالی خود را تغییر دهند

قیمت‌ها سد حمایتی دلار را شکستند؛ نرخ جدید یورو و سایر ارزها در ۲۰ آذر اعلام شد

رکوردشکنی سکه امامی؛ قیمت طلا و انواع مسکوکات در ۲۰ آذر ۱۴۰۴ اعلام شد

ویدیو؛ تقدیر رامبد جوان از «بچه مردم»: یک فیلم «سالم، مهربان و عزیز» برای سینمای ایران

منشور حقوق شهروندی، می‌تواند کاستی‌های قانون اساسی را جبران کند؟

پیشنهاد سردبیر

مقصود فراستخواه استاد جامعه‌شناسی در گفت‌وگو با فراز

حجاب بیش از آنکه مساله دینی باشد، مساله قدرت است l هنوز فرصت آشتی وجود دارد

گفتگوی فراز با امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس

ماراتن کیش: حکومت با مساله حجاب چه کند؟!

زندگی