۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۰۰
شنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۱۱۲۴۵۹
گزارشی از نخستین روز کاری سال جدید در تهران

زندگی، جنگ، و دیگربار زندگی

زندگی، جنگ، و دیگربار زندگی
باران رنگ‌ها را تشدید کرده بود. خیابان، درختان، دیوارها، تیر‌های چراغ برق و حتی صدای نغمهء پرندگان. صبح نخستین شنبه کاری سال جدید، شهر زیبایی عجیبی داشت. آسمان از ابر پوشیده بود و باران می‌زد. سبزی درختان که از باران‌های اخیر جان گرفته، لطافت هوا را دوچندان کرده بود. هرچند این زیبایی در بخش‌های بالایی شهر پررنگ‌تر بود، اما خیابان‌های پایین‌شهر نیز هرچند کمتر نصیبی از آن داشتند.

۳۶ روز از جنگ می‌گذرد. خودرو‌ها، چون خون در رگ خیابان‌ها پس از یک ماه، دوباره جریان یافته بودند. شهر شلوغ‌تر از روز‌های ابتدایی جنگ است، با اینهمه همچون روز‌های پیش از جنگ هم نیست. دورکاری ادارات دولتی و مدارس و دانشگاه‌ها نیز در این خلوتی بی‌تاثیر نبوده است. اما می‌توان گفت تقریبا در تمام کوچه‌ها و خیابان‌های شهر زندگی جریان دارد و بیشتر مردم به خانه‌هایشان برگشته‌اند.

آثار جنگ هر از چندگاهی در برخی مناطق از ساختمان‌هایی ریخته، و شیشه‌های شکسته خانه‌های اطراف آنها پیداست، اما نه آنقدرکه بتواند زیبایی بهاری شهر را کتمان کند.

مترو که ایام جنگ برای تمام مسافران و در تمامی مسیر‌ها رایگان است، دوباره شلوغ بنظر می‌رسد و دوباره با پایان تعطیلات حرکت قطار‌های آن سرعت گرفته است.

هرچه از شمال شهر به سمت جنوب و از غرب به شرق نزدیکتر می‌روی، تراکم جمعیت در خیابان‌ها و نیز شتاب زندگی بیشتر می‌شود و این بی‌ربط به اقتصاد نمی‌تواند باشد.

ساعاتی طولانی است که از حملات دشمن خبری نیست. هرچه آفتاب اوج می‌گیرد هوا گرم‌تر می‌شودو ابرها پراکنده. تمام خیابان‌های منتهی به بازار تهران کمی از روز‌های عادی خلوت‌تر است. در خود بازار نیز بجز راسته طلافروشان و برخی دکان‌های فرش‌فروشی دیگر کاسبی‌ها اغلب برقرار است؛ از عطاری‌ها و داروفروشی‌های ناصر خسرو تا راسته‌ء الکتریکی‌ها در لاله‌زار و میزو‌صندلی فروشی‌های حسن‌آباد تا موبایل فروشی‌های چهارراه کالج، که حدود سه ماه پیش نقطه آغاز اعتراضات اقتصادی دی ماه در تهران بود.

خیابان‌ها از پرچم‌های سیاه، پرچم‌های سه رنگ ایران با نشان الله، عکس‌نوشت‌های رهبر شهید و رهبر جدید، و نیز تصاویر شهدای میناب و فرماندهان نیرو‌های مسلح در گوشه کنار خیابان‌ها، روی بیلبورد‌ها و دیوار‌ها در همه شهر به چشم می‌خورد. در برخی میادین نیز گروه‌های کوچکی در حال تکاندن پرچم ایرانند و سرودهایی پخش یا شعارهایی سر داده می‌شود.

 نیروهای امنیتی نیز گاه در گوشه کنار خیابان‌ها دیده می‌شوند. حضور آنها شب‌ها پررنگ‌تر و محسوس‌تر از روزها به چشم می‌آید.

گفت‌و‌گو‌های مردم اغلب به تازه کردن دیدار‌ها و تبریک سال نو مربوط می‌شود و بعد از آن، مرور خاطره‌های جنگ در مدت سی‌وچند روز گذشته. از ۱۵خرداد تا امام خمینی، از استانبول تا نوفللوشاتو، از خیابان بهشت تا جهنم‌سبز، از جامی تا جمهوری، از حافظ تا فردوسی، از آزادی تا انقلاب، کارگر تا کشاورز و دانشجو، و حتی خیابان آرام خارک، با گوشه چشمی به جنگ، زندگی جریان غالب است.

بعد از ظهر است. صدای فرود قطرات باران به گوش می‌رسد. خورشید دوباره پشت ابرهای متراکم گم شده است، و صدای چند انفجار پشت غرش رعد و برق.   

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پارس‌خودرو سهند CNG را کلید زد/ پیمایش ۷۰۰ کیلومتری با ترکیب بنزین و گاز
پیشنهاد سردبیر
زندگی