۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۷:۵۷
يکشنبه ۲۱ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۴
کد خبر: ۱۱۴۱۱۳

جوابیه تپسی به گزارش فراز

تپسی
گروه «تپسی» در واکنش به گزارش روزنامه اینترنتی فراز با عنوان «کارنامه تپسی در سال ۱۴۰۴ | ۵۴۹ میلیارد تومان زیان خالص در زیرمجموعه گلرنگ» جوابیه‌ای ارسال کرده است. مشروح این جوابیه را در ادامه بخوانید.

صورت‌های مالی تپسی در سال ۱۴۰۴، برای اولین باز از زمان ورود این شرکت به بورس، زیان نشان می‌دهد. این زیان، ناشی از ۳ عامل اصلی است که پرداختن به آنها، می‌تواند درک روشنی از آنچه منجر به زیان‌دهی تپسی شده است ایجاد کند. این ۳ عامل عبارتند از:


-    طولانی شدن فرآیند افزایش سرمایه و ایجاد هزینه‌های مالی
-    تغییر در رویه‌های سرمایه‌ای کردن مخارج توسعه شبکه 
-    بروز بحران‌های کشوری در خرداد، دی و اسفند ماه ۱۴۰۴

 

طولانی شدن فرآیند افزایش سرمایه و ایجاد هزینه‌های مالی

تپسی به دنبال رشد چشمگیر در سال ۱۴۰۳، درخواست افزایش سرمایه خود را مهرماه ۱۴۰۳ به سازمان بورس ارائه کرد. هدف از این افزایش سرمایه، توسعه سهم بازار شرکت در بازار‌های فعلی و همچنین سرمایه‌گذاری برای توسعه سرویس‌های جدید بود. این درخواست با توجه به ابهام سازمان در ارتباط با نحوه گزارش‌گری مالی مخارج سرمایه‌ای، معلق باقی ماند. به دلیل عدم دریافت مجوز افزایش سرمایه و با توجه به برنامه‌های شرکت برای توسعه، تپسی ناچار به استفاده از روش‌های جایگزین برای تامین مالی شد. این موضوع، هزینه‌های مالی شرکت را افزایش داد.

 

همانطور که در نمودار زیر قابل مشاهده است، بدون در نظر گرفتن هزینه‌های مالی، تپسی علیرغم بحران‌ها و تنش‌های کشور در سال ۱۴۰۴، همچنان می‌توانست روند سودهی خود را حفظ کند.

جوابیه تپسی به گزارش فراز

 

تغییر در رویه‌های سرمایه‌ای کردن مخارج توسعه شبکه

تپسی از زمان پذیرش در بورس، گزارش‌گری مالی خود را با توجه به رهنمون سازمان حسابرسی کشور در ارتباط با شناسایی مخارج انتقالی، انجام می‌داد.

به دنبال ایجاد ابهام برای سازمان بورس کشور در ارتباط با مقوله مخارج سرمایه‌ای و رهنمون مرتبط با آن، این موضوع طی یک سال با برگزاری جلسات متعدد توسط نهاد‌های ذی‌ربط مورد بررسی قرار گرفت. سرانجام در بهمن ۱۴۰۴، مصادیق مخارج سرمایه‌ای توسط وزارت اقتصاد و سازمان حسابرسی تعیین تکلیف شد.

سازمان حسابرسی در آخرین اظهار نظر خود، ثبت هزینه مشوق‌های اعطایی به سفیران را که مربوط به توسعه شبکه یا معرفی و جذب راننده جدید است، به عنوان مخارج انتقالی تایید کرد و مقرر شد تمام مشوق‌های اعطایی به مسافران، از تاریخ ۱/۴/۱۴۰۴ به عنوان هزینه شناسایی شود. بر این اساس از مجموع مشوق‌های تپسی، ۳ سرفصل (بالغ بر نیمی از مشوق‌های پرداختی به رانندگان با توجه به روند فعلی تپسی) امکان سرمایه‌ای شدن و شناسایی در سرفصل مخارج انتقالی را دارند. این تغییر در رویه، باعث تغییر در ساختار هزینه‌ای شرکت و افزایش هزینه نسبت به سال‌های گذشته شد.

بروز بحران‌های کشوری در خرداد، دی و اسفند ماه ۱۴۰۴

در سال ۱۴۰۳ با افزایش سرمایه‌گذاری، شیب رشد تعداد سفر به شکل معناداری صعودی شد و تپسی توانست به رکورد ۱ میلیون سفر در روز دست پیدا کند. این روند تا پایان فصل اول سال ۱۴۰۴ ادامه داشت.

در خرداد ۱۴۰۴ و به دنبال وقوع جنگ ۱۲ روزه و آثار آن، بخشی از رشد حاصل‌شده از بین رفت؛ با این حال، تپسی در فصل پاییز مجدداً در مسیر ادامه روند رشد قبلی قرار گرفت و در شرایط نرمال کشور، می‌توانست به شرایط رشد قبلی خود بازگردد. اما حوادث دی‌ماه و در ادامه آغاز جنگ در اسفندماه همان سال، باعث شد روند رشد بار دیگر نزولی شود. نمودار زیر، انعکاس بحران‌های کشور بر سیر درآمدزایی تپسی را نشان می‌دهد.

پیش‌بینی شرکت آن است که با افزایش ثبات در شرایط سیاسی و اقتصادی کشور، روند رشد مجدداً احیا شده و شرکت در مسیر رشد پیشین قرار گیرد.

بررسی روند عملیاتی در سه فصل پایانی سال ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که علی‌رغم کاهش محسوس سرمایه‌گذاری در مخارج انتقالی، درآمد‌های شرکت از ثبات لازم برخوردار بوده است. این واگرایی مثبت بین هزینه‌کرد و درآمد، مؤید ارتقای پایداری مدل کسب‌و‌کار شرکت بوده و چشم‌انداز روشنی را جهت بهبود سودآوری و تقویت جریان وجوه نقد در سنوات آتی ترسیم می‌کند.

جوابیه تپسی به گزارش فراز

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی