۲۱ شهريور ۱۴۰۵ ۰۲:۲۸
جمعه ۰۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۳
کد خبر: ۱۲۱۳۶

صنعت گردشگری در حصر کرونا

صنعت گردشگری در حصر کرونا
صنعت گردشگری کشورمان از ابتدای امسال بدشانس بود؛ ابتدا وقوع سیل در نوروز که پیک گردشگری کشورمان محسوب می شود و بیشتر سفرها در این تاریخ رخ  می دهد گردشگری را مختل کرد و بسیاری از هتل ها و آژانس های گردشگری ناچار به بازپرداخت هزینه مسافران و لغو رزرو

صنعت گردشگری کشورمان از ابتدای امسال بدشانس بود؛ ابتدا وقوع سیل در نوروز که پیک گردشگری کشورمان محسوب می شود و بیشتر سفرها در این تاریخ رخ می دهد گردشگری را مختل کرد و بسیاری از هتل ها و آژانس های گردشگری ناچار به بازپرداخت هزینه مسافران و لغو رزرو اتاق و تورها شدند، آبان ماه قیمت بنزین سه برابر شد و نه تنها هزینه های سفر چند برابر شد بلکه اعتراضات خیابانی مجالی برای سفرمردم باقی نگذاشت. 13 دی ماه سرلشکر سردار قاسم سلیمانی در عراق ترور شد، چند روز بعد ایران به پایگاه حشدالشعبی با استفاده از موشک حمله کرد که در پی آن هواپیمای مسافری از ایران به مقصد کانادا مورد اصابت موشک قرار گرفته و منفجر شد. این امر نیز موجب شد تا سفرهای هوایی به ایران لغو شده، گردشگران خارجی سفرها و تورهای خود را به کشورمان کنسل کرده و حتی مسافران ایرانی نیز از سفر می هراسیدند. بعد از آن کرونا در ایران شیوع یافت و نه تنها گردشگران به ایران سفر نمی کنند بلکه سفر ایرانیان به دیگر کشورها نیز ممنوع شده است. از سویی دیگر بهترین راهکار در زمان شیوع ویروس کرونا اجتناب از سفر است. در این میان صنعت دردانه گردشگری زیر فشار این همه اتفاق خرد شده است.

کاهش 60 درصدی سفر

رئیس انجمن دفاتر مسافرت‌های هوایی تاکید کرده است: ایام رونق گردشگری ایام نوروز است که اکنون با کاهش ۶۰ درصدی تورها و مسافران مواجه شده‌اند به همین جهت تعدیل نیرو در این حوزه امری طبیعی است.

«حرمت الله رفیعی» بیان کرد: « به نظر نمی‌رسد که مشکل شیوع کرونا به این زودی به پایان برسد بنابراین فعالان حوزه گردشگری زمان و هزینه زیادی برای نوروزی صرف کردند.تا نوروز فرابرسد و بخشی از برنامه‌های میانه‌ای که دارند جامه عمل بپوشانند.»

او با اشاره به اینکه ۶۰ درصد تورها و سفرها لغو شده‌اند در این زمینه گفت: تورهای نوروزی توسط دفاتر ایران و تورهای داخلی و متولیان کار لغو نشده است. شرایط حاکم بر جامعه موجب اضطراب و نگرانی مردم شده است تا مردم جانب احتیاط را رعایت کرده و تورهای مسافرتی خود را لغو کنند.

استرداد وجوه دریافتی

«ولی تیموری» ، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طی بخشنامه‌ای به ادارات‌کل استان‌های کشور اعلام کرد: «چنانچه از اول اسفند سالجاری تا اطلاع ثانوی، گردشگری درخواست انصراف از سفر کند، تمام تاسیسات گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی بدون جریمه‌ای باید نسبت به استرداد وجوه دریافتی از گردشگران اقدام کنند.»

او در بخش‌نامه ابلاغی به مدیران‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اظهار کرد: «رعایت حقوق مردم و حفظ امنیت و آرامش روانی جامعه به ویژه گردشگران، همواره در زمره اولویت‌های اصلی صنعت گردشگری بوده و خوشبختانه فعالان این صنعت و مدیران تاسیسات گردشگری با رعایت اخلاق حرفه‌ای، رضایت‌مندی مسافران و گردشگران را بر سایر ملزومات رجحان می‌دهند.»

معاون گردشگری در ادامه بخشنامه مذکور فرآیند لغو بلیت‌های سفر را تابع قوانین و مقررات ابلاغی از سوی دستگاه‌ مربوطه (وزارت راه و شهرسازی) اعلام و تاکید کرد:«با توجه به امکان نداشتن پیش‌بینی دامنه تبعات وآثار شرایط موجود، لازم است فعالان ومدیران تاسیسات گردشگری از ایجاد هرگونه تعهد الزام‌آور برای سفرهای نوروزی هموطنان خودداری کرده ضمن اطلاع‌رسانی وتوجیه دقیق شرایط حاکم در مبدا ومقصدسفر، تمهیدات لازم را برای اعمال هرگونه لغو احتمالی وباز پس‌گرداندن وجوه گردشگران در قراردادهای کاری خود با ارائه کنندگان خدمات گردشگری در داخل وخارج از کشور، مدنظر قرار دهند.»

خسارت برای کنسلی دریافت نمی شود

«محمد اسلامی» ، وزیر راه و شهرسازی با صدور ابلاغیه‌ای اعلام کرد:«اگر مسافران از ترس ابتلا به ویروس کرونا، بلیت قطار یا هواپیما را لغو کنند، شرکت های ریلی و هواپیمایی حق دریافت خسارت کنسلی ندارند.»

او بیان کرد:«اگر مردم به خاطر ترس از ابتلاء به ویروس کرونا، سفرهای ریلی یا هوایی خود را لغو می‌کنند، نه شرکت‌های هواپیمایی و نه راه آهن، حق دریافت هزینه کنسلی و لغو ندارند.»

اسلامی افزود:«اگرچه مردم به راحتی می‌توانند بلیت‌های خریداری شده را بدون پرداخت هزینه، کنسل کنند، اما کسی نباید از این موضوع نگرانی داشته باشد؛ به این معنا که اگر مسافران نمی‌خواهند بلیت خود را کنسل کند، می‌توانند آن را به بلیت اوپن تبدیل کرده و هر زمانی که بخواهند، با همان بلیت به سفر بروند.»

8 اسکله قشم تعطیل شد

«علیرضا نصری»، فرماندار قشم گفت:«بر این اساس 8 اسکله گردشگری در سایت‌های هنگام و جنگل‌های حَرّای جزیره قشم تا روز جمعه فعالیت نخواهد داشت که امکان دارد این تعطیلی تمدید شود. این کار در راستای پیشگیری از شیوع کرونا ویروس، به اسکله‌های گردشگری قشم است و تا پایان هفته‌ی جاری ادامه دارد.»

او افزود:«در اسکله‌های مسافری از جمله ذاکری، لافت و پُهل نیز تمهیدات لازم برای رعایت امور بهداشتی اندیشیده شده است. در این راستا یک هزار ماسک رایگان بین خدمه شناورها و مسافران توزیع شد. همچنین خدمه و مسوولان شناورها آموزش‌های لازم برای ضدعفونی کردن شناورها را فرا گرفتند.»

نصری گفت:«کلیپ‌های آموزشی نیز از سوی شبکه بهداشت در اختیار این اداره بنادر قرار گرفت تا در طول مسیر گردشگران و مسافران با نکات آموزشی آشنا شوند. همچنین وسایل لازم از جمله دستکش و دیگر اقلام لازم برای خدمه شناورها در اختیار آنان قرار گرفت.»

او افزود:«برخلاف برخی خبرها در فضای مجازی، آمارهای مقایسه‌ای از کاهش ۱۱ تا ۱۷ درصدی گردشگر در روزهای اخیر در همسنجی با سال گذشته نشان دارد.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و چهارم | گزارش درحال به روز رسانی
«نبرد هرمز» روز شصت و سوم | تمام سواحل دریای سرخ یمن اکنون تحت کنترل حوثی‌هاست
بهار ۱۴۰۵ بانک سینا با علی ابدالی؛ جهش ۴ برابری مطالبات مشکوک‌الوصول و سقوط ۷۰ درصدی درآمد شعب
«نبرد هرمز» روز شصت و دوم | محسن رضایی: اقدامات آژانس، کشورها را به سمت خروج از ان‌پی‌تی سوق خواهد داد
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
خسارت واقعی سیل مازندران چقدر است؟! جبران خسارت مردم چگونه انجام می‌شود؟!
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | نگرانی آمریکا از توانایی‌های جدید ایران؛ پای چین و روسیه به میان آمد
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
بانک گردشگری به سمت مدیریت اکوسیستم مالی حرکت می‌کند
سطح یک نسبت توانگری مالی
بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
مالیبل‌سایپا به دانش فنی تولید پوشان پایه آب دست یافت
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مهسا بهشتی: طرح حمایت بانک اقتصادنوین از ورزشکاران، فاصله میان «می‌توانم» و «نمی‌توانم» است
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام: بانک اقتصادنوین مسیر درستی را انتخاب کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی: بانک اقتصادنوین، حرمت اولین بودن را نگه داشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی