۰۱ مهر ۱۴۰۵ ۲۰:۳۱
شنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۳
کد خبر: ۳۵۵۲۶

محدویت تردد لنج‌بران باعث افزایش قاچاق می‌شود/30 درصد آبادانی‌ها بیکار و لنج‌ها غرق خواهند شد

یک فعال صنفی لنج‌بری معتقد است با محدودیت تردد لنج‌ها و کاهش ته‌لنجی‌ها باید شاهد افزایش قاچاق سوخت، قاچاق کالا و افزایش مهاجرت جوانان باشیم.

ته‌لنجی یکی از راه‌هایی است که مرزنشینان دریایی می‌توانند از این طریق اجناس خارجی را در راه بازگشت از مقصد با خود به همراه بیاورند، بدون آنکه بخواهند مالیاتی پرداخت کنند. باتوجه به وضعیت مرزنشینان ایران که همواره در شرایط نامناسب اقتصادی قرار دارند ته‌لنجی که به ملوانان اختصاص دارد یکی از منابع ثابت برای کسب درآمد محسوب می‌شود و در بسیاری از مواقع چون محصولات داخلی متقاضی خارجی ندارد و یا به دلایل مختلفی که باعث می‌شود اجناس داخلی برای صادرات در دست نباشد، ملوانان لنج‌های خود را بدون بار به آب می‌اندازند به امید اینکه بتوانند از طریق ته‌لنجی مصولات خارجی را وارد ایران کنند و به قیمت مناسب بفروشند. هرچه مقدار و دفعات رفت و آمد لنج‌ها به کشورهای حوزه خلیج فارس در دولت احمدی‌نژاد رونق گرفت در دوران دولت روحانی افول کرد. این افول هنگامی آغاز شد که از سال 97 برای تردد لنج‌ها به کشورهای حوزه خلیج فارس، در قالب مبارزه با قاچاق کالا و سوخت محدودیت ایجاد کردند و به تعاونی‌‌های لنج‌بران اعلام کردند که تنها اجازه دارند در طول سال 6 بار می‌توانند ته‌لنجی با خود وارد کشور کنند. پس از آن بود لنج‌بران شروع به اعتراض کردند که در نهایت صدایشان به جایی نرسید و حالا در آخرین ماه‌های دولت روحانی به لنج‌بران اعلام کردند که در طول سال تنها می‌توانند 3 بار محصولات ته‌لنجی خود را وارد بندرهای کشور بکنند. مسعود حیاوی، مدیرعامل تعاونی لنج‌بران آبادان معتقد است این تصمیم دولت تنها به افزایش بیکاری در شهرهای بندری مانند آبادان ختم می‌شود. در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار ما را با این لنج‌بر می‌خوانید.

مسعود حیاوی، مدیرعامل تعاونی لنج‌بران آبادان با اشاره به تصمیم دولت در خصوص کاهش تعداد واردات محصولات لنج‌بری به خبرنگار فراز می‌گوید: «حدود 30 درصد از شهروندان آبادانی از راه واردات محصولات ته‌لنجی کسب درآمد می‌کنند و در طول سال‌های اخیر با توجه به کاهش چشمگیر صادرات از ایران و همچنین عدم سرمایه‌گذاری در صنف لنج‌بران باید منتظر افزایش بیکاری در شهرهای بندری مانند آبادان باشیم.»

او در همین خصوص ادامه می‌‎دهد: «مسوولان دولتی و استانی بدون کارشناسی تصمیماتی برای کاهش تردد لنج‌ها می‌گیرند آن هم با این شعار که می‌خواهند مقابل قاچاق سوخت و کالا را بگیرند ولی دقیقا در مسیر عکس حرکت می‌کنند آن هم به این دلیل که هرچه تردد قانونی و حمایت‌ها از اقشار ضعیف کمتر می‌شود کارگران بیکار شده بیشتر به سمت قاچاق کالا و سوخت و از همه مهمتر مهاجرت‌شان می‌شود و یا اینکه بر روی چرخ دستی به فلافل فروشی مشغول می‌شوند.»

مدیرعامل تعاونی لنج‌بران آبادان در همین رابطه ادامه می‌دهد: «با شرایطی که از سال 97 آغاز شد و سهیمه و تعداد تردد لنج‌ها را کاهش دادند شاهد ریزش چشم‌گیر لنج‌ها هستیم زیرا این کار دیگر درآمدی برای آنها نداشته است و حالا می‎بینیم کسی که در سال‌های گذشته به‌عنوان ناخدای یک لنج می‌‏‎شناختیم برای کسب درآمد مجبور است لنج خود را غرق کند و به دستفروشی بپردازد.»

حیاوی در پاسخ به این سوال آیا در این خصوص با مسوولان استانی رایزنی شده است، اضافه می‌کند: «از هر راهی که می‌توانستیم اعتراض خود را به این تصمیم دولت اعلام کردیم حتی شخصا نامه‌ای را به مشاور رییس جمهور داده‌ام ولی دولت هم مانند مسوولان استانی هیچ جوابی به ما نداده است. وضعیت اقتصادی شهر آبادان بسیار وخیم است ولی در مقابل هیچ‌کس راه حلی را جلو پای ما نمی‌گذارد تا بتوانیم از این وضعیت خارج شویم.»

او در پایان می‌گوید: «در حال حاضر همه لنج‌ها در بنادر استان خوزستان پهلو گرفته‌اند زیرا نه محصولی برای صادرات وجود دارد و نه سهمیه‌ای که بابت سوخت به ما می‌دهند کفاف سفر را می‌دهد و نه می‌توانیم محصولات ته‌لنجی وارد کنیم. سرنوشتی مانند دیگر همکاران در انتظار ما است و به زودی باید باقی لنج‌ها را هم غرق کنیم و به سمت شغل‌های کاذب برویم.»

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
صاحب طرح بنزین به کد ملی: خوشحالم طرح سقاب اصفهانی اجرا نشد!
کاهش ۱۱ درصدی واردات کالای اساسی همزمان با افزایش ۶۶ درصدی واردات خودرو | وزیر صمت در خدمت ثروتمندان؟!
ثبت‌نام در مرحله جدید عرضه خودروهای وارداتی از طریق سامانه اتونوین با حساب وکالتی بانک پاسارگاد
«نبرد هرمز» روز هفتاد و پنجم | گزارش درحال به روز رسانی
مراسم افتتاح خط آریا و رونمایی از ۳ محصول جدید گروه خودروسازی سایپا برگزار شد / معرفی خانواده موتور جدید سایپا
از توسعه محصول گسترده تا معرفی خانواده جدید موتور/ سایپای ایران با تلاش مضاعف متخصصان و مهندسان داخلی دوباره اوج می گیرد
از توسعه محصول گسترده تا معرفی خانواده جدید موتور/ سایپای ایران با تلاش مضاعف متخصصان و مهندسان داخلی دوباره اوج می گیرد
مجمع عمومی سالانه بانک ملی ایران با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد
ساعات فعالیت شعب و ستاد بانک ملی ایران تا پایان سال اعلام شد
کالا‌هایی که از دلار جا ماندند؛ دارو و مسکن در آستانه جهش | اگر نفت صادر نکنیم، فشار ارزی بیشتر می‌شود‍‍
سکوت کانون عالی در برابر حراج دارایی بازنشستگان | شستا در خواب؟
دکتر «علی محمد خانکی» به عنوان معاون مالی و امور شرکت های بانک شهر منصوب شد
تیراندازی در مقابل مدرسه‌ای در غرب ترکیه منجر به مجروح شدن دانش‌آموزان شد
روشن ماندن چراغ تولید در کرمان‌موتور به پشتوانه ایگل
ترامپ در آستانه دیدار‌های فشرده در سازمان ملل؛ جنگ در ایران و اوکراین در دستور کار
۳۲ ترکیب سرمایه‌گذاری، متناسب با ریسک و اهداف بیمه‌گذاران پاسارگاد
استارتاپ آمریکایی در چین کارخانه زد؛ شکستی نمادین برای سیاست بازگشت صنایع ترامپ
«نبرد هرمز» روز هفتاد و چهارم | صداوسیما: با اصرار نماینده آمریکا دیدار عراقچی با ویتکاف در حاشیه مجمع عمومی برگزار شد، ابلاغ شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز دلیل پذیرش درخواست ویتکاف برای این دیدار بوده
دو نامزد جمهوری‌خواه سنا خواستار پایان فوری جنگ در ایران شدند
دیپلمات‌ها جهان را در آستانه مجمع عمومی سازمان ملل، آشفته و بی‌ثبات توصیف کردند
تشدید پدیده ال‌نینو آسیا را با خشکسالی تهدید می‌کند؛ احتمال افزایش جهانی قیمت مواد غذایی
آغاز فاز جدید عملیات حوثی‌ها در یمن همزمان با خودداری آمریکا از مداخله
افزایش قیمت نفت در آستانه مذاکرات احتمالی آمریکا و ایران
توافق ترامپ بر سر گرینلند؛ پایان یک مناقشه بیهوده
«هم‌افزا» و «اوراق توسعه فناوری» به‌روز می‌شوند
 مرغ کالابرگی گران‌تر از قیمت بازار| فروشنده می‌گوید حق داریم چون پول کالابرگ دو ماه بعد می‌رسد!
هفدهمین ماه رکود؛ شامخ مرداد ۱۴۰۵ به ۴۶.۹ رسید
نپرسید جنگ ایران چگونه پایان می‌یابد
سامانه‌های انتقال دریایی هرمز نفت را روان نگه می‌دارند، اما با هزینه‌ای گزاف
پیشنهاد سردبیر
زندگی