۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۲۲:۱۹
يکشنبه ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۳
کد خبر: ۴۱۶۵۶

ایرانی ها چقدر برای ارتباطات هزینه می کنند؟

ایرانی ها چقدر برای ارتباطات هزینه می کنند؟
به گزارش فراز، بررسی هزینه های ارتباطات در سبد مصرفی خانوارها نشان می دهد که در سال ۱۳۹۸ سهم هزینه خدمات تلفن و تلفکس اعم از خرید سیمکارت و مکالمات تلفنی نسبت به سال ۱۳۹۷ کاهش یافته و دهک درآمدی دهم بیشترین سهم هزینه برای خرید گوشی ثابت و تلفن همراه

به گزارش فراز، بررسی هزینه های ارتباطات در سبد مصرفی خانوارها نشان می دهد که در سال ۱۳۹۸ سهم هزینه خدمات تلفن و تلفکس اعم از خرید سیمکارت و مکالمات تلفنی نسبت به سال ۱۳۹۷ کاهش یافته و دهک درآمدی دهم بیشترین سهم هزینه برای خرید گوشی ثابت و تلفن همراه را به خود اختصاص داده است.

شناخت ویژگی های اجتماعی و اقتصادی و الگوی مصرف خانوارها به عنوان مهمترین و بیشترین مصرف کننده نهایی کالا و خدمات در گروههای مختلف هزینه ای، از ابزارهای مهم برای ارزیابی سیاستها و برنامه ریزی های اقتصادی و اجتماعی هر کشور به شمار می رود. با توجه به تورم و تغییرات زیاد در شاخص های قیمتی طی سالهای گذشته، مطالعه سبد هزینه خانوار و بررسی روند مصرف خانوار در گروههای مختلف کالایی و خدماتی و سنجش اثرات تغییرهای احتمالی در اثر بحرانهای اقتصادی، امری ضروری است.

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی بر اساس نتایج طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران طی سالهای ۹۸-۱۳۹۰ به بررسی متوسط هزینه ارتباطات و سهم آن از هزینه کل خانوار در هر یک از دهکهای درآمدی پرداخته است.

به موجب این گزارش، سهم هزینه خدمات پستی و هزینه تجهیزات تلفن و تلفکس در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ هیچ تغییری نداشته است و هزینه خدمات پستی مربوط به مرسولات پستی و هزینه تجهیزات تلفن و تلفکس اغلب مربوط به خرید گوشی تلفن ثابت، تلفن همراه، دستگاه فکس بوده است.

سهم هزینه خدمات تلفن و فکس در سال ۱۳۹۸ از کاهش ۰.۲ درصد نسبت به سال ۱۳۹۷ برخوردار بوده به طوری که این سهم از ۲.۱ درصد در سال ۱۳۹۷ به ۱.۹ درصد در سال ۱۳۹۸ رسیده است؛ هزینه خدمات تلفن و فکس مربوط به خدمات ارتباط اینترنتی، خرید سیم کارت تلفن همراه و مکالمات تلفنی توسط خطوط شخصی یا عمومی است.

همچنین در سال ۱۳۹۸ هزینه خدمات پستی، تجهیزات تلفن و تلفکس، خدمات تلفن و فکس نسبت به سال ۱۳۹۷ به ترتیب به میزان ۱۱۲.۵ درصد، ۴۰.۷ درصد و ۱۲.۵ درصد افزایش داشته است.

نتایج این گزارش نشان می دهد که اگر چه طی سال ۱۳۹۸ هزینه خدمات پستی نسبت به سال ۱۳۹۷هیچ تغییری نداشته اما سهم هزینه تجهیزات تلفن و تلفکس از هزینه کل نسبت به سال ۱۳۹۷در دهکهای دوم و پنجم، هفتم و هشتم اندکی افزایش داشته است. همچنین بیشترین مقدار سهم هزینه تجهیزات تلفن و تلفکس (خرید گوشی ثابت، تلفن همراه و …) مربوط به دهک درآمدی دهم است؛ این در حالی است که کمترین مقدار سهم مذکور مربوط به دهک درآمدی اول بوده است.

در سال ۱۳۹۸ سهم هزینه خدمات تلفن و فکس (خرید سیم کارت تلفن همراه، مکالمات تلفنی و …) از هزینه کل خانوار شهری، در تمامی دهکها نسبت به سال ۱۳۹۷ کاهش یافته است.

متوسط هزینه "خدمات پستی " در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ هیج تغییری نداشته است، اما سهم هزینه "تجهیزات تلفن و تلفکس " با افزایش ۰.۱ درصدی برخوردار بوده به طوری که از ۰.۲ درصد در سال ۱۳۹۷ به ۰.۳ درصد در سال ۱۳۹۸ رسیده است و سهم هزینه "خدمات تلفن و فکس " با کاهش ۰.۱ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۷ از ۲.۱ درصد در سال ۱۳۹۷ به ۲ درصد در سال ۱۳۹۸ رسیده است. همچنین در سال ۱۳۹۸، هزینه "خدمات پستی "، نسبت به سال ۱۳۹۷ بدون تغییر بوده و هزینه "تجهیزات تلفن و تلفکس " و "خدمات تلفن و فکس" نسبت به سال ۱۳۹۷ به ترتیب به میزان ۶۲.۷ درصد و ۱۴.۸ درصد افزایش داشته اند.

بررسی سهم هزینه ارتباطات از هزینه کل یک خانوار شهری در استانهای مختلف در سال ۱۳۹۸ نشان می دهد که استانهای بوشهر، هرمزگان و خوزستان بالاترین سهم و استانهای گیلان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان کمترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

به گزارش ایسنا، در سال ۱۳۹۸ بررسی سهم هزینه ارتباطات یک خانوار روستایی در استانهای مختلف نشان می دهد که بالاترین سهم به استانهای بوشهر، سمنان و هرمزگان و کمترین سهم به استانهای گیلان، اردبیل و آذربایجان شرقی تعلق داشته است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
خسارت واقعی سیل مازندران چقدر است؟! جبران خسارت مردم چگونه انجام می‌شود؟!
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
بانک گردشگری به سمت مدیریت اکوسیستم مالی حرکت می‌کند
سطح یک نسبت توانگری مالی
بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
مالیبل‌سایپا به دانش فنی تولید پوشان پایه آب دست یافت
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مهسا بهشتی: طرح حمایت بانک اقتصادنوین از ورزشکاران، فاصله میان «می‌توانم» و «نمی‌توانم» است
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام: بانک اقتصادنوین مسیر درستی را انتخاب کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی: بانک اقتصادنوین، حرمت اولین بودن را نگه داشت
مدیرعامل: «اعتماد» مهمترین سرمایه بانک اقتصادنوین است
جهش درآمد بانک تجارت با ورود به بانکداری مدرن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
پیشنهاد سردبیر
زندگی