۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۱:۵۸
چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰
کد خبر: ۴۵۴۷۸

وام صندوق بین المللی پول ۳۰۶ میلیارد فرانک به گابن

وام صندوق بین المللی پول ۳۰۶ میلیارد فرانک به گابن
گابن که از لحاظ درآمد سرانه دومین کشور آفریقایی پس از لیبی است، در حالی بار دیگر برای مقابله با کرونا و کاهش فقر از صندوق بین‌المللی پول اعتبار دریافت می‌کند که در طول سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ با کمک‌های این صندوق هم نتوانست از میزان بدهی‌های خود بکاهد و بر درآمد عمومی خود بیفزاید.

صندوق بین المللی پول ۳۰۶ میلیارد فرانک سِ‌اِف‌آ  (Franc CFA) وام می‌دهد. هیات مدیره این صندوق به تازگی موافقت‌نامه‌ای امضا کرده است که بر اساس آن به گابن اجازه می‌دهد این میزان اعتبار را در مدت سه سال دریافت کند.

گابن که قرار است از ابتدای سال ۲۰۲۲ به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در عرصه بین المللی نقش ایفا کند حدود ۶۰۰ هزار نفر نیروی کار دارد که به طور عمده در بخش کشاورزی شاغل هستند. همچنین در گابن سالانه ۴۵ میلیون متر مکعب گاز استخراج و صادر می‌شود.

نفت، منگنز، الوار و اورانیوم از جمله محصولاتی است که گابن صادر می‌کند. ذخایر عظیم اورانیوم این کشور تامین کننده سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای کشورهای اروپائی و به ویژه فرانسه است که بیش از یک هزار و ۷۱۳ تن را بالغ می‌شود.  

«مارکوس پبلاوسکی ریبیرو - Marcos Poplawski-Ribeiro» نماینده محلی صندوق بین‌المللی پول که روز دوشنبه به گابن رفته بود تا خبر اعطای این اعتبار را به «علی بونگو اوندیمبا - Ali Bongo Ondimba» رئیس دولت این  کشور برساند گفت که  از این اعتبار و با سه هدف تداوم اقدام‌های بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی برای مقابله با کووید – ۱۹ ، احیای اقتصاد گابن با کاهش بدهی‌های این کشور و نیز کاهش فقر ۱۲۶ میلیارد فرانک در سال نخست پرداخت می‌شود.
گابن با دو میلیون و ۲۲۶ هزار نفر جمعیت، یکصد و چهل و ششمین کشور جهان از نظر جمعیت است. در این کشور که با ۲۵ هزار و ۴۰۵ مورد ثبت شده هم‌اینک در جایگاه سی و یکم کشورهای قاره آفریقایی از نظر ابتلا به کرونا قرار دارد، تاکنون ۱۶۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

تمدید ممنوعیت‌های کرونایی در این کشور در اسفند پارسال، منجر به تشدید اعتراض‌ها و تظاهرات مردمی شد؛ درگیری میان معترضان و پلیس در پایتخت این کشور به مرگ دو نفر انجامید.

گابن و صندوق بین‌المللی پول در ژوئن سال ۲۰۱۷ نخستین قرارداد سه ساله را امضا کردند؛ گابن که در سال ۲۰۱۴ به دلیل کاهش قیمت کالاها اقتصادش آسیب دیده بود، از یک بسته ۳۵۴ میلیارد فرانکی استفاده کرد. با این وجود به اعتقاد «میز موئیسی - Mays Mouissi» اقتصاددان گابنی از آنجایی که این کشور در نخستین توافق برای احیای اقتصاد خود با شکست مواجه شد، دریافت اعتبار جدید مناسب نیست.

او می‌گوید در سال ۲۰۱۷ و در آغاز برنامه بدهی گابن ۴ هزار میلیارد بود که در پایان برنامه (۲۰۲۰) به ۷ هزار میلیارد رسید. حساب‌های دولت گابن متعادل نیست و افزایش درآمد عمومی هم هرگز محقق نشده است.

اظهارات اقتصاددان گابنی در حالی مطرح  می‌شود که مقامات دولت گابن معتقدند رشد اقتصادی این کشور در طول سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ از نیم درصد به ۲.۸ در صد افزایش یافته است

منبع: ایرنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی