يکشنبه ۰۴ آبان ۱۴۰۴ 26 October 2025
دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
کد خبر: ۴۶۷۴۱

پیش‌بینی تداوم خشکسالی در پاییز امسال

پیش‌بینی تداوم خشکسالی در پاییز امسال
موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو اعلام‌کرد: وضعیت بارش پاییز ۱۴۰۰ در اکثر مناطق کشور توسط عمده مدل‌های جهانی کمتر از مقادیر متوسط بلندمدت پیش‌بینی شده که این کاهش برای نیمه غربی کشور بیشتر چشمگیر است.

 پیش‌بینی مقدار اختلاف از میانگین بلندمدت بارش بر اساس نتایج حاصل از مدل‌های جهانی مربوط به چهار مرکز پیش‌بینی برای فصل پاییز ۱۴۰۰ در سطح کشور انجام شده است.

بر این اساس، وضعیت بارش‌ها در فصل پاییز در بیشتر مناطق کشور (به‌جز مناطق واقع در سواحل دریای خزر و برخی از مناطق جنوبی) متناسب با پیش‌بینی دو مرکز Meteo France و NCEP کمتر از میانگین بلندمدت پیش‌بینی شده است که این شرایط در نیمه غربی کشور با اتفاق نظر بیشتری بین مدل‌های مختلف همراه است.

در برخی مناطق رشته کوه زاگرس، کاهش بارش نسبت به میزان بلندمدت تاریخی همین دوره بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

پیش‌بینی دما

بر  اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، در بیشتر مناطق کشور متوسط دمای فصل پاییز نسبت به متوسط بلندمدت همراه با افزایش خواهد بود، به‌طوری‌که نتایج پیش‌بینی مدل‌ها نشان می‌دهد که در برخی از مناطق، افزایش دما نسبت به وضعیت متوسط بلندمدت تاریخی ممکن است به بالاتر از یک درجه سانتی‌گراد نیز برسد.

مدل‌های جهانی پیش‌بینی فصلی وضعیت اقلیم توسط مراکز معتبر بین‌المللی هواشناسی متعددی در سطح جهان توسعه داده شده‌اند که از معتبرترین آنها می‌توان به مرکز پیش‌بینی‌های محیطی ایالات متحده (NCEP)، مرکز اروپایی پیش‌بینی‌های میان‌مقیاس هواشناسی (ECMWF١) سازمان هواشناسی فرانسه (Meteo France) و دفتر هواشناسی انگلستان (UK Met) اشاره کرد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

نمایندگان مجلس وظایف و اختیارات سازمان ملی هوش مصنوعی را تعیین کردند

انتقاد قالیباف از روحانی و ظریف در نطق پیش از دستور خود: آنها دقیقا در شرایطی که مسیر همکاری های راهبردی ما با روسیه در حال پیشرفت است، با مواضع خود به این مسیر لطمه زدند

قیمت طلای جهانی؛ یکشنبه ۴ آبان‌ ۱۴۰۴

پدر هفتاد ساله به دست پسرش به قتل رسید؛ قاتل جنازه را هم سوزاند!

ترامپ: چین امروز خرید نفت روسیه را به میزان قابل توجهی کاهش داده | ما هم به آن‌ها امتیاز می‌دهیم

«فرییا نادری» واقعا شوخی کرد؟

دستیابی به یک توافق میان آمریکا و چین افزایش پیدا کرد؟

هدف ۲۰۰ هزار دلاری قیمت بیت‌کوین محقق می‌شود؟

کیهان: پزشکیان ۱۴سال پیش طرفدار گشت ارشاد بود

خاتمی پس از حدود سه دهه، همچنان مخاطب و جذابیت دارد

حمله کیهان به غلامحسین کرباسچی درباره تعداد مساجد در کشور؛ از چه وحشت دارید؟!

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از وزارت خارجه: تغییر میانجی‌گری از عمان و قطر به مصر اشتباه است

راه پرهزینه چین برای حذف دلار

کارت سوخت این خودروها باطل شد

پیشنهاد سردبیر
زندگی