سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴ 21 October 2025
يکشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۴۸۸۰۰

زنانی که از ترس «آبرو» به خود آسیب می‌زنند

«خودکشی دختر دانشجو ۲۴ ساله پس از تهدید و انتشار تصاویر خصوصی اش توسط همسر سابق وی» خبری است که با انتشارش در چند روز گذشته، مجددا یادآور سوء استفاده‌هایی شد که در سایه خلا آگاهی عمومی انجام می‌شود و زنان که همواره در تیررس چنین سوء استفاده‌هایی هستند اغلب از ترس آبرو به جای پیگیری احقاق حقوق ضایع شده‌شان به خود آسیب می‌زنند.

چندی پیش بود که خبر خودکشی دختر دانشجو ۲۴ ساله در یکی از رسانه‌ها منتشر شد. والدین این دختر ادعا کرده بودند که دلیل خودکشی دخترشان تهدید از سوی همسر سابق او و انتشار تصاویر خصوصی‌اش در فضای مجازی بود؛ شرایطی که به نظر می‌رسد در اغلب موارد زنان و دختران از ترس آبرو و با فرض اینکه هیچ راه قانونی برای اثبات حقانیت آن‌ها و خشونت فرد مقابل وجود ندارد و اگر هم باشد زمان‌بر بوده و امکان اثبات آن سخت است، به جای تلاش برای پیگیری حقوق خود، اقدام به آسیب زدن به جسمشان می‌کنند.

 اگرچه سوء استفاده‌های این چنینی از تصاویر و اطلاعات افراد و انتشار آن‌ها در فضای مجازی ربطی به جنسیت افراد ندارد، اما در بیشتر موارد زنان به دلیل آسیب پذیری بیشترشان قربانیان اصلی این سوء استفاده‌ها هستند، حال آنکه در قوانین موجود برای چنین سوء استفاده‌هایی از تصاویر خصوصی تدابیری در نظر گرفته شده و قابل پیگیری هستند.

ماده ۴۸ لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان نیز صراحتا اعلام می‌کند «کلیه مراجع قضایی و انتظامی واجد صلاحیت در صورت مراجعه زنان برای شکایت از جرایم موضوع این قانون مکلفند فورا و خارج از نوبت پرونده تشکیل داده و تحقیق و رسیدگی را آغاز کنند».

سمیرا مقدسی وکیل پایه یک دادگستری و فعال حوزه زنان با اشاره به ماده ۹۶۶ قانون مجازات اسلامی گفت: مطابق با این ماده هر گاه کسی دیگری را به هر نحو به قتل یا ضرر‌های نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دوماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

به گفته این وکیل دادگستری، بنابراین صرف تهدید به انتشار اطلاعات یا تصاویر و یا قتل و ضرر نفسی، خود، جرم محسوب می‌شود خواه این تهدید عملی شود و خواه عملی نشود.

وی همچنین به ماده ۱۷ قانون جرائم رایانه‌ای نیز اشاره کرد و گفت: مطابق با این ماده هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. البته جزای نقدی طبق قانون جدید افزایش مجازات تعزیری پولی احتمالا ۲ برابر شده است.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

این ترکیب خطر مرگ بیماری سرطان پروستات را ۴۰ درصد کم می‌کند

تلف شدن یک قلاده پلنگ بر اثر حمله سگ‌های گله

حضرتی: تلاش دشمن برای تضعیف و تجزیه ایران شکست خورد

آخرین وضعیت پرونده کرسنت | رئیس قوه قضائیه: در خصوص این قرارداد دو دیدگاه متفاوت وجود دارد

سخنگوی دولت: قرار نیست دولت هیچ سکویی را در لیست فیلترینگ نگه دارد

سنای آمریکا تحریم روسیه را به طور موفقت تعلیق کرد

عارف: نباید برای خوشایند مسئولان داده‌ها دستکاری شود

شاخص بازار بورس؛ سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

معاون ترامپ در سفر دوروزه وارد اسرائیل شد

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

واکنش سخنگوی دولت به اظهارات اخیر دبیر ستاد امر به معروف استان تهران در زمینه تشکیل اتاق وضعیت حجاب و به‌کارگیری ۸۰ هزار نفر آمر به معروف در تهران: هیچ بودجه‌ای برای کار ویژه‌ای این‌چنینی، اختصاص نیافته | شورای عالی امنیت ملی عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری کلان و امنیتی کشور است

توافق آمریکا و اسرائیل بر سر نمونه آزمایشی مقابله با تونل‌ها در رفح

نظر نبیه‌بری درباره مذاکرات پیشنهادی آمریکا برای مذاکرات مستقیم میان لبنان و اسرائیل

جزئیات دست‌درازی آقای سوپراستار به دختر ۲۰ساله؛ دست و پایم را بست و به من تجاوز کرد

پیشنهاد سردبیر
زندگی