۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۲۳
چهارشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۶
کد خبر: ۴۹۸۰۵

بررسی چرایی روند کند کاهش قیمت خودرو نسبت به کاهش نرخ ارز

در حالیکه از هفته گذشته نرخ ارز در بازار آرام گرفته و نه‌تنها از نوسانات افزایشی دور مانده که کاهش هم داشته است. با این وجود اما رصد قیمت‌ها در بازار خودرو که تحت تاثیر نرخ ارز بالا و پایین می‌شود، نشان می دهد اینبار قیمت ها دنباله‌رو نرخ ارز نبوده است؛ رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران علت این موضوع را کاهش عرضه توسط خودروسازان به بازار دانست.

این موضوع در حالیست که قیمت‌گذاری در سایت‌های فروش خودرو که توسط دارندگان خودرو و بعضا در مواردی توسط دلالان تعیین می‌شود، روند افزایشی هم داشته است. سعید موتمنی-  در این رابطه ضمن تاکید براینکه روند قیمت‌ها در معاملات رسمی که توسط واحدهای مجاز نمایشگاهی انجام می‌شود، افزایشی نبوده است، اظهار کرد: بازار خودرو چندان بی‌توجه به کاهش نرخ ارز نیز نبوده است اما به سبب اینکه طی ماه‌های گذشته عرضه خودرو توسط خودروسازان به بازار کاهش کم بوده است، کاهش نرخ ارز تغییرات و ریزش محسوسی در بازار خودرو ایجاد نکرد. 

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران ادامه داد: از همین روی، زمانیکه دارندگان خودرو می‌بینند که عرضه خودرو به بازار کم شده است، قیمت خودروهای تحت اختیار خود را بالاتر اعلام می‌کنند. بنابراین دیده شد که نرخ ارز کاهش یافت اما قیمت‌ها در سایت‌های فروش خودرو که توسط دارندگان خودرو کنترل و هدایت می‌شود، افزایشی هم بود. اما در بازار رسمی معاملات با تغییر نرخ ارز از کانال ۲۹ هزار تومان به کانال ۲۷ هزار، قیمت خودرو نیز با کاهش سه الی پنج میلیون تومانی در اکثر خودروهای پرتیراژ داخلی روبرو شد.

وی با بیان اینکه قیمت خودرو در آگهی‌های فروش و فضای مجازی، ملاک معاملات رسمی بازار نیست، گفت: در حقیقت عرضه خودرو طی ماه‌های گذشته به بازار کم بود و به همین دلیل فاصله قیمتی میان کارخانه و بازار همچنان زیاد باقی مانده است و تحت تاثیر کاهش نرخ واکنش قابل توجهی از خود نشان نداده است. پس از کاهش نرخ ارز بطور مثال قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ یا پژو پارس در آخرین معاملات روز دوشنبه نسبت به ابتدای هفته، قریب به پنج میلیون تومان کاهش قیمت داشتند.

این مقام صنفی، تصریح کرد: این درحالیست که با کاهش نرخ ارز، میل به خرید در بازار کمتر خواهد شد و مشتری برای خرید مراجعه نمی‌کند؛ در این بین اگر فروشنده‌ای نیاز فوری به فروش داشته باشد، حتی پایین‌تر هم عرضه می‌کند اما دارنده خودرو که فروشنده فوری نیست، قیمت‌ها را بعضا بالاتر هم می‌برد؛ چراکه دلالان دوست ندارند، کالای در اختیار خود ارزان، عرضه کنند.

موتمنی اعلام کرد: اما از روز گذشته (سه‌شنبه) که نرخ ارز مجدد از کانال ۲۷ هزار تومان خارج شد (گران‌تر شد)، روند کاهش قیمت‌ها در همان میزان محدود (یک تا پنج میلیون تومانی) متوقف شد. اما اگر نرخ ارز به روند کاهش خود ادامه می‌داد یا ثابت مانده بود، کاهش قیمت خودرو در بازار نیز شدت می‌گرفت.


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی