۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۱۸
چهارشنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۵۰۱۱۶

احتمال همکاری با ارمنستان در تولید طلا و تراش الماس

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی از احتمال همکاری ایران و ارمنستان در حوزه تولید طلا خبر داد و گفت: ارمنستان به تولیدکنندگان ایرانی پیشنهاد داده در مناطق آزاد این کشور برای تولید طلا مشارکت کنند و ارمنستان هم در ایران کارخانه تراش الماس راه‌اندازی کند.

سیدحجت شفائی امروز در نشستی خبری اظهار کرد: تحریم‌ها صادرات طلا را قفل کرده، چراکه هر محموله از مبدا ایران توقیف می‌شود، اما به جز این هم قوانین دست و پا گیر مانع صادرات بود. برای مثال برخلاف کشورهای دیگر، در ایران تولیدکنندگان باید از چندین سازمان تاییدیه دریافت کنند. مسئله دیگر هم تعهد ارزی است که به دلیل وجود نوسانات ارز و همچنین پایین‌تر بودن نرخ سامانه نیما از بازار آزاد برای صادرکنندگان به صرفه نیست.

بنابراین به گفته وی، طی سه سال گذشته صادرات طلا آنچنان صورت نگرفته است. اما پیش از آن ترکیه، امارات و عراق مهمترین هدف‌های صادراتی ایران بودند.

طلا می‌تواند یکی از صنایع جارگزین نفت باشد

شفائی با اشاره به پتانسیل بالای صادرات طلا در ایران، تصریح کرد: معادن خوبی در حوزه طلا وجود دارد، اما تکنولوژی استخراج پایین است. اگر زیرساخت‌های لازم فراهم شود، طلا می‌تواند یکی از صنایع جایگزین نفت باشد چراکه ایران جزو هفت تولیدکننده طلا و جواهر در دنیاست.

 رئیس اتحادیه طلا با بیان اینکه هیچ‌گونه تسهیلاتی در حوزه مواد اولیه و تجهیزات در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌گیرد، اظهار کرد: به دلیل مشکلات تحریم‌ها و استفاده از شرکت ثالث برای واردات ماشین آلات در مواردی این ماشین‌آلات یا تجهیزات با سه برابر قیمت اصلی به دست تولیدکننده می‌رسد. البته یکسری از ماشین آلات با مهندسی معکوس داخلی سازی شده است. یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان طلا تامین مواد اولیه از جمله شمش است.

نیاز به شمش برای ارتقای کیفیت

به گفته این مقام صنفی، در قانون قبلی مالیات بر ارزش افزوده هزینه تولید بالا و تولید شمش پایین بود که حالا با تغییر قانون احتمال افزایش آن وجود دارد. این در حالی است که برای بالا بردن کیفیت در تولید طلا شمش لازم است. یکی از دلایل کیفیت بالای کالاهای خارجی همین است که شمش را با آلیاژهای رنگی مثل سفید و رزگلد مخلوط می‌کنند، طلا تا آخر این رنگ را حفظ می‌کند و نیاز به آبکاری ندارد. اما در ایران در موارد زیادی از ذوب طلاهای متفرقه یا شکسته استفاده می‌شود.

از طرف دیگر به گفته وی واردات مصنوعات طلا به طور کلی ممنوع و واردات شمش به دلیل برخی مسائل گمرکی میزان کمی است.

شفائی در ادامه ابراز امیدواری کرد که با ابلاغ سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ و هدف گذاری افزایش تولید و صادرات طلا این وضعیت تغییر کند و گفت: آمار دقیقی از تولید وجود ندارد، اما با توجه به تعطیلات رسمی و عزاداری سه تا چهار ماه در کشور که منجر به کاهش خرید و تولید طلا می‌شود، بازارهای صادراتی ایران می‌تواند این افت را جبران کند. همچنین در شرایط نوسان قیمت خرید کاهش پیدا می‌کند. در حال حاضر کارخانجات با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود فعال هستند.

طلا هنوز در ایران پرمصرف است

وی در پاسخ به سوالی درباره افت تقاضا در بازار طلا با توجه به افزایش قیمت‌ها گفت: قدرت خرید مردم در همه بازارها کاهش یافته اما ایران هنوز از کشورهای پر مصرف طلاست که این محصول را هم به عنوان زینت و هم سرمایه استفاده می‌کند.

رئیس اتحادیه طلا همچنین از احتمال همکاری ایران و ارمنستان در حوزه تولید طلا خبر داد و گفت: ارمنستان به تولیدکنندگان ایرانی پیشنهاد داده در مناطق آزاد این کشور برای تولید طلا مشارکت کنند و ارمنستان هم در ایران کارخانه تراش الماس راه‌اندازی کند. در این زمینه به زودی هیاتی برای نشست مشترک اعزام می‌شود. ضمن اینکه با توجه به امکان صادرات بدون مالیات در کشورهای اوراسیا توافق با روسیه هم می‌تواند اتفاق مثبتی باشد.

وی در ادامه اصفهان، تبریز، یزد، مشهد و تهران را بزرگترین شهرهای تولیدکننده طلا عنوان کرد و گفت: آمار دقیقی از صادرات قبل از تحریم ها در دسترس نیست.

حضور غیرمستقیم خارجی‌ها در نمایشگاه بین المللی طلا

وی همچنین از برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی طلا، جواهر، نقره، ساعت و صنایع وابسته با حضور ۱۲۰ شرکت کننده از ۹ تا ۱۲ بهمن در نمایشگاه بین المللی تهران خبر داد و گفت: نمایندگان کشورهای خارجی به دلیل تحریم‌ها حضور مستقیم ندارند، اما نمایندگیهای کشورهای چین، ترکیه، آلمان، ایتالیا و انگلیس در این نمایشگاه حضور دارند.


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی