۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۱۹
سه‌شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴
کد خبر: ۵۰۲۰۹
استفاده از منابع تهاتری دارایی دولت برای بهبود ناوگان حمل و نقل عمومی

پیشنهاد نماینده مجلس به رستم قاسمی

پیشنهاد نماینده مجلس به رستم قاسمی
عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی می‌گوید: پیشنهاد بنده به آقای رستم قاسمی این است که باید از منابع دیگری که امکان تهاتر برای آن وجود دارد برای بهبود وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کند و طرح های بزرگ را عملیاتی کند.

 

 

اقبال شاکری، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی درباره بحث کیفیت خودروها و نتیجه آخرین بررسی‌ها درباره آزادسازی واردات خودرو و همچنین برنامه‌های مجلس در این باره به خبرنگار فراز گفت: مجلس در این ارتباط مسیرهای بسیاری را طی کرده است. نتیجه آخرین بررسی ها نیز حضور وزیر صمت در مجلس و پاسخگویی وی به سوالات نمایندگان بود.

 

او افزود: در طرح ساماندهی خودرو، بند مهمی را ما پیشنهاد کردیم مبنی بر اینکه به ازای صادرات خودرو اعم از قطعات یا نیروی محرکه، به دو دلیل اجازه واردات خودرو صادر شود یعنی هم انحصار فعلی خودرو شکسته شود و هم موجب رقابت شود در نهایت تا حدودی هم به کاهش قیمت خودرو منجر شود.

 

این عضو کمیسیون عمران ادامه داد: بنابراین اینها دلایلی بود که در این باره بحث شده است. در سخنان اخیر مقام معظم رهبری هم کاملا به این بی کیفیتی و انحصاری بودن تولید خودرو در کشور اشاره کردند و تذاکراتی را در خصوص بهبود وضعیت موجود بیان کردند.

 

اقبال شاکری عنوان کرد: در چنین وضعیتی به نظر می رسد در این مدت طولانی، عدم توجه به این موضوع و عدم احقاق مردم برای داشتن یک خودروی با کیفیت و با قیمت مناسب، دیگر پذیرفته نیست. در آن پیشنهادی که ما ارائه کردیم بعد از اینکه طرح به شورای نگهبان رفت، شورای نگهبان نظراتی را مطرح کرد که یکی از این نظرات، درباره همین موضوع بود که آن را مغایر قانون اساسی تلقی کرد.

 

این نماینده مجلس ادامه داد: این طرح در مجلس مورد بررسی قرار گرفت و مجلس بر نظرش باقی ماند. در حال حاضر هم به مجمع تشخیص مصلحت می رود تا بررسی های نهایی درباره آن صورت بگیرد. بنابراین این موضوعی است که مجلس به آن ورود کرده است.

 

اقبال شاکری درباره تذاکرات به وزیر صمت نیز تصریح کرد: در این باره هم به وزیر صمت تذکر داده شد و وی متعهد شد که ظرف مدت دو ماه، مدیریت سهام دولت را در این دو کارخانه خودروسازی یعنی سایپا و ایران خودرو، تعیین تکلیف و واگذار کند یعنی سازمان گسترش نمایندگی، سهام دولت در ایران خودرو با 6 درصد و سایپا با 16 درصد،  اینها را واگذار کند و وزارت صمت در استقرار یک مدیریت دارای صلاحیت و اهلیت برای دو خودروساز، اقدام کند و به بخش خصوصی و سهامداران سپرده شود. همچنین از دخالت در مدیریت ایران خودرو و شرکت های زیرمجموعه آن که معمولا عمدتا افراد به صورت سفارشی و رابطه ای مشغول می‌شوند و در عین حال نتوانسته اند دردی از درد خودروسازان دوا کنند خودداری کنند. این دومین اتفاقی است که در کشور رخ می‌دهد. در نتیجه مجلس این رویه را در پیش گرفته است که امیدواریم به رفع انحصار و افزایش کیفیت خودرو و بهبود قیمت خودرو با استقرار مدیریت مبتنی بر تخصص و شایسته سالاری بیانجامد.

 

او با اشاره به بی کیفیتی جاده ها در کشور نیز اظهار کرد: تقریبا می توان گفت مجلس به صورت دائمی و مستمر، تذکر و اعتراض خود را مبنی برعدم اصلاح تولید خودرو در داخل کشور پیگیری می‌کند. در ارتباط با بحث حمل و نقل به ویژه جاده ها، ما در بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، تبصره ها را با توجه به حمایت از حمل و نقل عمومی و بهبود جاده ها، راه‌ها و خطوط مواصلاتی داخلی کشور اعم از زمینی، هوایی و دریایی و ریلی اصلاح می‌کنیم.

 

نماینده مردم مجلس با تاکید بر اینکه لزوم ایمنی جاده ها، همچنین تعداد و کیفیت ناوگان و جاده ها از مهمترین موضوعات تذکراتی است که به وزارت راه و شهرسازی داده ایم، عنوان کرد: همپایه با مسکن بلکه بیش از آن، وزارت راه باید به بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی اعم از ناوگان و خطوط مواصلاتی توجه کند.

 

او ادامه داد: پیشنهاد بنده به آقای رستم قاسمی این است که باید از منابع دیگری که امکان تهاتر برای آن وجود دارد استفاده کند و طرح های بزرگ را عملیاتی کند.  در واقع بودجه برای کارهای کوچک و حفظ وضع موجود است اما برای کارهای بزرگ مانند خرید ناوگان به روز برای کلیه خطوط مواصلاتی و بهبود کیفیت جاده ها باید دست به کارهای بزرگی زد و با ردیف های اعتباری محدود بودجه امکان پذیر نیست. بنابراین باید دست به کارهای بزرگی زد بدین گونه که از منابع تهاتری دارایی دولت استفاده کرد که در بودجه هم به آن اجازه داده شده است.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی